Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış ve saray lezzetlerinin birçoğunun kaynağı olan Edirne'de, geleceğin şef adayları öğrenciler Osmanlı'dan miras kalan tatları yapmayı öğreniyor.Edirne Serhat İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Bölümü öğrencileri, "Türk Mutfağı" dersinde Osmanlı'dan miras kalan, bir kısmı unutulmaya yüz tutmuş yemekleri uygulamalı olarak yapıyor.Öğrenciler derste, Osmanlı padişahlarının sofralarını süsleyen fasulye dolmasından badem çorbasına, kaçamaktan cıllığa kadar birçok saray lezzetini konusunda uzman öğretmenlerden öğrenme fırsatı yakalıyor."ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK İSTEKLİ"Edirne Serhat İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sefer Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan lezzetleri öğrencilere öğrettiklerini söyledi. Osmanlı'dan miras lezzetlerin unutulmaması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Yaşar, "Öğrencilerimize Osmanlı'dan gelen tarihi yemeklerimizi ayrıntılı olarak tanıtıyoruz. Öğrencilerimiz bu yemekleri öğretmenlerimiz eşliğinde uygulamalı olarak yapıyorlar. Bizler bu yemeklerin unutulmaması ve geleceğe aktarılması yönünde büyük gayret sarf ediyoruz. Öğretmenlerimizin bu konuda büyük çabaları var. Öğrencilerimiz de derslerinde çok istekli. Atalarımızdan miras yemekleri, en iyi şekilde öğrenip meslek hayatlarında yapmak gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyorlar." diye konuştu.
YAŞAM
27 Aralık 2018 - 02:10
DERSİMİZ; TÜRK MUTFAĞI
YAŞAM
27 Aralık 2018 - 02:10