İMECE" USULÜ KIŞLIK HAZIRLIĞI BAŞLADI

İMECE" USULÜ KIŞLIK HAZIRLIĞI BAŞLADI

21 Eylül 2018 - 05:25

Edirne'de, ev hanımlarının kışlık hazırlıkları başladı.

Kış aylarının yaklaşmasıyla, kadınların bir araya gelerek "imece" usulüyle yaptığı erişte, salça, tarhana, turşu gibi kışlık yiyeceklerin hazırlanmasına başlandı.

Geleneksel yöntemlerle kışlık yiyeceklerini hazırlayan kadınlar, her gün birbirlerinin evinde bir araya gelerek kış için hazırlık yapıyor.

Ev hanımlarından Münevver Güç, komşular olarak yardımlaşarak kışlık hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Sabah erken saatlerden akşama kadar çalıştıklarını dile getiren Güç, "Kışlık yiyeceğimizi eylül ve ekim aylarında hazırlıyoruz. Kendi yaptığımız yiyeceklerin tadı bir başka oluyor. Geleneksel olarak yaptığımız ürünleri sağlıklı şekilde tüketiyoruz. Bunları yaparken yardımlaşmak çok önemli. Sırayla herkesin kışlıklarını hazırlıyoruz. Erişte, tarhana, salça gibi ihtiyaçlarımızı kendimiz yaparak karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Emine Gül de kışlık hazırlama mesailerinin başladığını belirterek, "Her zaman birbirimize yardım ederek kışlıklarımızı hazırlarız. Birlikte yapınca hem daha rahat, hem de bereketli oluyor. Kendi ellerimizle yaptığımız yiyecekleri yemek de bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

 

Bu haber 1659 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BAŞKANDAN KONTRATAK
BAŞKANDAN KONTRATAK
KILIÇDAROĞLU “GÜRKAN” DEDİ
KILIÇDAROĞLU “GÜRKAN” DEDİ