EMITT Fuarı’nda Edirne standında Keşan ve İpsala da yer aldı. İpsala standında yer alan pirinç fuara katılan Çinliler tarafından ilgi görüyor. Fuarın ikinci gününde ise “Dünyada Yeni Trend; Gastronomi Turizmi” paneli Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe moderatörlüğünde gerçekleşti. Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında kendine yer edinen EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde geçen Perşembe günü 22’nci kez kapılarını açtı.Fuarın açılışını T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, gerçekleştirdi.Bu sene rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan, Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT -Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden bin 65 katılımcıyı ağırlıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 55 oranda büyüme kaydeden EMITT bu yıl 7 binin üzerinde onaylanmış randevu ile bir dünya rekoruna da imza attı.Dünyanın beş büyük turizm fuarından biri olan ve ITE Turkey tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT’i; bu sene 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.2017 yılının her türlü olumsuzluğa rağmen sektör açısından iftihar edilecek bir yıl olduğunu belirten Kurtulmuş, “Her türlü olumsuzluğa rağmen 2017'yi, 32,4 milyon turist ve 26 milyar dolar seviyesinde turizm geliri ile kapattık” dedi.Daha önce gerçekleştirilen Turizm Şurası'nın da oldukça önemli ve verimli geçtiğini hatırlatan Kurtulmuş, 2023 hedeflerinin ulaşılmaz olmadığını vurguladı: "Bir takım ruhu ile takım oyunu gerçekleştirerek yüksek bir motivasyonda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2023 yılı için turizm sektörü adına konulan 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm hedefi hayal değildir. Aldığımız kararlar neticesinde tahsisleri 49 yıllığına yeniliyoruz. Konuya ilişkin ilgili yönetmelik önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacak. Ayrıca bu tahsisler yabancı yatırımcılara da açılabilir. Bir diğer konu ise, tur operatörleri ve seyahat acentalarına sağladığımız uçak uçuş destekleri ile kurvaziyer turizmi destekleri. Tur ve seyahat operatörlerimize sağladığımız uçak uçuş desteklerini 2018 yılında kademelendirdik. Pik sezonda az, hareketin azaldığı sezonda ise çok olacak şekilde destekleri 1.500 dolardan 9 bin dolara kadar çıkardık. Liman sayısını artırmamızın yanı sıra, kurvaziyer turizminde kişi başı desteği 25 dolardan 45 dolara yükselttik.”100 bine ulaşan nitelikli yatak kapasitesi ve salonları ile gezi ve konferans turizmine İstanbul’un oldukça elverişli olduğunu belirten İstanbul Valisi Vasip Sahin, İstanbul’un en az Tokyo ya da Londra kadar emniyetli bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladı. Şahin: “ Terör asimetrik bir biçimde tüm dünyayı aynı oranda tehdit ediyor. Ancak, 2017 yılını hamdolsun olaysız geçirdik. Tüm tedbirlerimizi her türlü güvenlik birimlerimizle aldık, almaya devam ediyoruz. Bunun sonuçlarını ise bir önceki yılın Aralık ayına oranla 2017 yılı Aralık ayında İstanbul’daki turist sayısının yüzde 37 artması ile gördük. Yıl bazında ise 2017 yılında bir önceki yıla oranla İstanbul’a gelen turist sayısı yüzde 18 artış gösterdi” dedi. SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİ VE GÜNCEL KONULARI EMITT’TE…Hem katılımcılar hem de tüketiciler için sektörel bir okul niteliği taşıyan EMITT Fuarı her yıl olduğu gibi turizm sektörünün gelişimine yönelik zengin bir içerikte hazırlandı. Fuar kapsamında düzenlenecek ilk gün paneli “Türkiye’de Seyahat Acenteciliğinin Geleceği” başlığıyla Perşembe günü gerçekleşti. Fuarın ikinci gününde ise “Dünyada Yeni Trend; Gastronomi Turizmi” paneli saat 11.00’da Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelin konuşmacıları arasında Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Koordinatörü Necip Boz, Feriye Restoran Şefi Aydın Demir ve Haber Türk Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ataman yer aldı. İkinci günün öğleden sonraki programları arasında “Şehrin Pazarlamasında Gastronomik Marka Kentler Yaratılması” ve “Yerel Kalkınma ve Turizm” panelleri yer alıyor. Fuarın son gün panelleri arasında ise Gelişmekte olan Pazarlarda Online Satış ve Gastronomide Farkındalık konuları masaya yatırılacak.Öte yandan Edirne’nin yer aldığı stantta Edirne’nin yanı sıra Keşan ve İpsala ilçelerinin de standları bulunuyor. Çeltik üretimiyle ülkemizin ilk sırasında yer alan İpsala’nın standına, pirinç üretimi ve tüketimiyle dünyanın ilk sıralarında yer alan Çinliler ilgi gösterdi.
KÜLTÜR-SANAT
27 Ocak 2018 - 06:43
ÇİNLİLER İPSALA PİRİNCİNİ İNCELEDİ
KÜLTÜR-SANAT
27 Ocak 2018 - 06:43