Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Sürdürülebilir Kalkınma Kuruluşu ortaklığında Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülecek olan Avrupa Birliği projesinin başlangıç toplantısı Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gurme ve Şarap Turizminin Bulgaristan ve Türkiye Sınır Ötesi Bölgesinde Geliştirilmesi ve Tanıtımı / TransGurmeTur başlıklı proje toplantısına Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan da katıldı.Toplantıda proje kapsamında her iki ülkede gerçekleştirilecek olan gastronomi sergileri, bilgilendirme toplantıları, gastronomi turizmine yönelik oluşturulacak olan tur paketleri hakkındaki konular görüşüldü. Proje etkinlikleri ile ilgili ortakların uygulayacakları faaliyetlerin üzerinden geçilerek detaylar incelendi.Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne'nin Osmanlı Mutfağı gibi çok önemli bir değere sahip olduğunu ve bu proje kapsamında Saray Mutfağı'nı ön plana çıkarma fırsatı bulacaklarını ifade etti. Zıpkınkurt; “Edirne bir turizm şehri ve alternatif turizm türleri arasında İlimize en çok yakışan türlerden biri de Gastronomi Turizmidir. Biz bunu geliştirmek için dönem dönem yurtiçi ve yurtdışından birçok gurmeyi İlimize getirerek Saray Mutfağı'nı tanıtma çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarımıza ortağı olduğumuz proje ile uluslararası alanda daha güçlü şekilde ve ses getiren etkinliklerle devam edeceğiz.” diye konuştu.Projenin açılış toplantısına ev sahipliği yapan Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yancho Yanev de ortaklarına proje açılış toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür etti.Proje yetkilileri faaliyetleri başlatmak için yapılacak olan bir sonraki toplantıyı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirmek üzere toplantıyı sona erdirdi.
SAĞLIK
20 Ekim 2017 - 03:15
ETSO'DAN GASTRONOMİ TURİZMİNE ULUSLARARASI DESTEK
SAĞLIK
20 Ekim 2017 - 03:15