Öğrenci yetersizliği gerekçesi ile okul kapatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 7 yılda 2 bin 427 köy okulu kapandı. Son olarak kapanan köy okulu kervanına Edirne merkeze bağlı Büyükdöllük İlkokulu dahil oldu. 2024-2025 Eğitim öğretim dönemi öncesinde kapatılmasına karar verilen Büyükdöllük İlköğretim Okulu, yönetmenlikte ki kriterleri karşılayamayınca kapatılması da kaçınılmaz oldu.Büyükdöllük İlkokulu’nun, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde kapatılmasına yönetmenlikte ki öğrenci sayısı karşılayamadığı gerekçesi ile karar verildiği öğrenildi.
Taşımalı sistemle Değirmenyeni, Avarız gibi köylerden taşımalı olarak Büyükdölük köyüne toplam 20 öğrenci okulun kapanmasıyla beraber Edirne Lalaşahin İlkokuluna kayıt oldular.
Edirne merkeze 13 km uzaklıktaki Büyükdöllük ilkokul öğrenci azlığı gerekçisiyle, bu eğitim öğretim yılında kapatıldı.Öğrencilerin bir kısmı taşımalı eğitimle İl merkezindeki okullarda eğitimlerine devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 verilerine göre ise köylerde 5 bin 532 okul öncesi, 5 bin 582 ilkokul, 2 bin 624 ortaokul, 231 ortaöğretim olmak üzere toplam 13 bin 961 eğitim öğretim kurumunda 623 bin 902 öğrenci eğitim aldı.
HABER: MERT SOYLU
GÜNDEM
Yayınlanma: 20 Eylül 2024 - 17:21
20 Öğrencisi olan ilkokul kapandı
GÜNDEM
20 Eylül 2024 - 17:21
İlginizi Çekebilir





