• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:01
Özge hemşireye duygusal veda
15:27
FETÖ şüphelileri yakalandı
15:22
Otelde ağır yaralı bulundu
15:03
1 kişi hayatını kaybetti
14:31
Edirnespor'a talip çıkan olmadı
14:28
BABA OĞUL YARALANDI
14:21
EDİRNE LGS’DE 22’NCİ SIRADA
13:59
Genç Hemşire Nöbette Hayatını Kaybetti
13:48
Akça vefatının yıl dönümünde anıldı
12:24
15 Temmuz dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi
12:24
“15 TEMMUZ, BİR MİLLETİN YENİDEN ŞAHLANIŞIDIR”
12:11
ÜSTÜ ÇİFTLİK, ALTI KAÇAK FABRİKA
11:46
Edirne’de Asansör Faciası
11:11
HASKÖY TURNUVAYA RENK KATTI
10:15
Edirnespor’un Kader Günü
10:01
YAZGAN'DAN GÜMRÜK SIFIRLAMASINA TEPKİ
09:04
2 bin 500 dekar alan zarar gördü
09:00
Wushu Kung Fu Şampiyonası sona erdi
08:59
Vali Yunus Sezer şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. 9/8'LİK BİBER HASADI
GÜNDEM
Yayınlanma: 12 Ağustos 2021 - 09:11

9/8'LİK BİBER HASADI

GÜNDEM
12 Ağustos 2021 - 09:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
9/8’LİK BİBER HASADI
Edirne mutfağının ünlü lezzeti tava ciğerinin garnitürü Karaağaç acı biberinin hasadına başlandı
Nisan ayında ekimi yapılan biber fideleri, 3 aylık gelişim süreciyle birlikte kızardıktan sonra 40 dereceyi bulan sıcaklığın altında toplanıyor. Kentin Yunanistan sınırındaki Karaağaç Mahallesi'nde yaklaşık 100 dekarda ekimi yapılan acı biberin hasadı için tarım işçileri hummalı bir çalışma yürütüyor. Kentteki ciğerciler de hem biberleri satın almak hem de moral vermek için müzik ekibiyle birlikte işçileri ziyaret edip, mesailerine ortak oluyor. İşçiler, 9/8'lik ritimler eşliğinde çalışarak eğlenceli vakit geçiriyor.
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "dünyanın en tatlı acısı" olarak nitelendirdikleri Karaağaç acı biberinde hasadın renkli başladığını söyledi. İşçileri ziyaret ederek ikramda bulunduklarını belirten Dinar, "Meşakkatli bir yolculuk. Önce burada toplanıyor ardından dizilecek, kurutulacak ondan sonra tavaya geçecek. Ama tavaya gelene kadar ki sürede bir buçuk aylık bir zamanımız var." dedi.
Karaağaç acı biberinin Edirne'ye özgü olduğunu dile getiren Dinar, şöyle devam etti: "Karaağaç biberinin dünyada bir eşi yok. Sadece Tunca, Meriç ve Arda nehirlerinin sulamış olduğu biberlerden bahsediyoruz. Tohumu özel, ekilişi özel. Her şeyiyle özel ve dünyada eşi benzeri olmayan tek biber. Biz bu biberi kuruttuktan sonra ihtiyacımız olduğu kadarının sapını koparıp tavanın içerisine atıyoruz. 10 saniye bekletiyoruz ve dünyanın en tatlı acısı çıkıyor içerisinden. Bu biberin bir eşi daha dünyada yok. Bu yüzden 'dünyanın en tatlı acısı Edirne'de' diyoruz."
Karaağaç biberi üreticisi Tunahan Ule ise zorlu biber hasadının başladığını belirtti. 20 kişilik bir ekiple hasat yaptıklarını anlatan Ule, "25 Nisan'da ekim yaptığımız patentli ve tescilli biberimizi hasat ediyoruz. Bu sene 45 derecelerde çok sulama yaptık ve bebekler gibi biberlerimize baktık. Şimdi acı hasadı tatlıya çeviriyoruz." diye konuştu. İşçilerden Serpil Örs de tarlada sabah başlayan mesailerinin akşamüstüne kadar sürdüğünü ifade etti. Örs, her yıl biber hasadına katılarak aile ekonomisine katkı sağladığını dile getirdi.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özge hemşireye duygusal veda
Özge hemşireye duygusal veda
 FETÖ şüphelileri yakalandı
FETÖ şüphelileri yakalandı
 Otelde ağır yaralı bulundu
Otelde ağır yaralı bulundu
1 kişi hayatını kaybetti
1 kişi hayatını kaybetti
ilan.gov.tr
Son Haberler
Özge hemşireye duygusal veda
Özge hemşireye duygusal veda
 FETÖ şüphelileri yakalandı
FETÖ şüphelileri yakalandı
 Otelde ağır yaralı bulundu
Otelde ağır yaralı bulundu
1 kişi hayatını kaybetti
1 kişi hayatını kaybetti
Edirnespor'a talip çıkan olmadı
Edirnespor'a talip çıkan olmadı
EDİRNE VERGİ DAİRESİ BAŞKANI ASLAN'DAN ETSO'YA ZİYARET
EDİRNE VERGİ DAİRESİ BAŞKANI ASLAN'DAN ETSO'YA ZİYARET

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.