• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
13:18
CHP İl Yönetiminden EGD’ye Ziyaret
13:17
İba’dan Dünya Yaşlılar Günü Mesajı
12:30
Saraçlar’da Kağıt Atık Denetimi
10:50
Araç takla attı: 1’i ağır 3 yaralı
10:26
Cumhuriyet Mahallesi’nde Park Çalışması Sürüyor
10:23
Trafik Çift Yöne Dönüyor
10:09
Yeniimaretspor’dan İki Takviye Daha
09:49
Arıcılardan Köse’ye Ziyaret
09:41
Keşan’da Çamaşır Suyu Olayı: Bebek Gözlem Altına Alındı
09:37
Edirneli Güreşçi Balkan Yolcusu
09:34
Keşan’da Kalp Sağlığı Farkındalığı
09:29
Çanakkale Müzesi Subaşı’nda
09:28
Süloğlu’nda Eğitim Masaya Yatırıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. AK PARTİ TEŞKİLATI UZUNKÖPRÜ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR
GÜNDEM
Yayınlanma: 17 Ekim 2020 - 11:54

AK PARTİ TEŞKİLATI UZUNKÖPRÜ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR

GÜNDEM
17 Ekim 2020 - 11:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK PARTİ TEŞKİLATI UZUNKÖPRÜ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın skandal açıklamalarına Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’dan bir cevap daha geldi. Becan, “Uzunköprülüler Ergene Nehri’ni kirletiyor demek gerçekten büyük bir yalancılıktır ve bu yalandan ötürü AK Parti teşkilatını Uzunköprü halkından özür dilemeye davet ediyorum.”açıklamasında bulundu.
Becan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Sizlerin de bildiği gibi AKP İl Başkanının, Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisimizin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamalarına ek olarak AK Parti Uzunköprü ilçe başkanının  da yaptığı açıklamaları hayretle karşıladım. Kendisi Ergene Nehri’ni Uzunköprü Belediyesinin kirlettiğini iddia etmiştir. Gerçekten siyaseten trajik  bir açıklama yapılmıştır. Bu açıklama tamamen yalan bir beyandır. Peki, yıllar önce Ergene’de balık tutulduğu dönemde Uzunköprü’nün nüfusu 80 bin kişi olduğu yıllarda Uzunköprülüler Ergene Nehrini kirletmiyor muydu? Uzunköprülüler Ergene Nehri’ni kirletiyor demek gerçekten büyük bir yalancılıktır ve bu yalandan ötürü AK Parti teşkilatını Uzunköprü halkından özür dilemeye davet ediyorum.” dedi.
“AK PARTİ İLÇE BAŞKANINI DAVET ETTİM. İSTEDİKLERİ GÜN İSTEDİKLERİ SAAT GELEBİLİRLER”
Başkan Özlem Becan, açıklamasının devamında, tesisin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapılan tüm kontrollerden geçtiğini, ayrıca 01.10.2020 tarihinde Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetleme ekibince yapılan denetimde de herhangi bir olumsuzluk olmadığı da ayrıca raporlandığını ifade ederek; “Tesisimizde  bulunan laboratuvarda belediye personelince periyodik olarak yapılan analizlere ilave olarak akredite olmuş bir laboratuvarda yine periyodik olarak KOİ, BOİ, Askıda Katı Madde, PH, Toplam Azot, Toplam Fosfor gibi deşarj standartlarında rolü olan parametrelere ait analizler yapılmaktadır. Arıtılmış evsel atık suların tam arıtma ilkelerine göre sağlamaları gereken deşarj standartları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nce belirlenmiş olup, arıtılmış su alıcı ortama verilmeden yapılan bu deneylerde deşarj standartlarının çok altında çıkan analiz değerlerimiz de aslında tesisimizin ne kadar düzgün çalıştığının kanıtıdır. Tesisin arıtma verimi, tesisimize ait laboratuvarda ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluşta yapılan bu analizlerle kanıtlandığı gibi, 01.10.2020 tarihinde Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetleme ekibince yapılan denetimde de herhangi bir olumsuzluk olmadığı da ayrıca raporlanmıştır.
Son olarak AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı’nın kirlilik akıtıyor diyerek belirttiği dere yataklarında akan suyun analizlerini yaptık. Öyle anlatıldığı gibi bir kirliliğe yol açmadığı ortaya çıktı. Özetlemek gerekirse ileri biyolojik arıtma tesisine gelerek arıtmaya tabi tutulan evsel atıkların kimyasal oksijen ihtiyacı 350 parametredir. Arıtma sonrasında bu değer 20-25 arasına düşüyor.  Ergene Nehrine su aktarılması için en yüksek değer 125’tir.   Ak Parti’nin iddia etiği üç farklı noktadan alınan numunelerin parametre oranları 86, 88 ve 96 olarak çıkmıştır. Yani iddia edilen gibi çok büyük bir kirlik söz konusu değildir. Sanayi bölgelerinde ki fabrikaların yıllardır arıtma tesislerini çalıştıramayanlar düşmüşler iki üç derenin peşine. Gerçekten çok komik bir durum.” Dedi.
“BU TESİSİN HEDİYE GİBİ GÖSTERİLMESİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”
Yapılan tesisin DSİ’nin Uzunköprü’ye hediyesi gibi anlatılmasının yanlış olduğunu, söz konusu tesisin her kuruşunun Uzunköprü Belediyesi yani aslında Uzunköprülüler tarafından ödeneceğinin bir kez daha söyleyen Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ; “Uzunköprü Belediyesi olarak, İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletmesini bir şirkete devretmeyerek, kendi imkânlarımızla ve Uzunköprülülere istihdam sağlayarak işletiyoruz. Uzunköprü Belediyesi’nin bu tutarı herhangi bir şirkete ödemek yerine Uzunköpürülülerin parasının Uzunköprü’de kalmasını sağladık. Ayrıca DSİ’nin Uzunköprü Belediyesi’ne hediyesi gibi anlatılmaya çalışılan İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin her kuruşu Uzunköprü Belediyesi yani aslında Uzunköprülüler tarafından önümüzdeki günlerde çıkacak rakam rakamın ardından 30 yıl süreyle ödenecektir. Siyaset ve hizmeti çıkar düzleminde harmayanlara karşı bizim tek düşündüğümüz bu ekonomik dar boğazda ezilen, ülkemizdeki tüm insanlar gibi ağır koşullarda mücadele eden Uzunköprü’nün ve Uzunköprülülerin çıkarlarıdır.” dedi.
 
2020/10/2020-10-17-11-56-46.jpg
2020/10/2020-10-17-11-56-50.jpg
2020/10/2020-10-17-11-56-53.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP İl Yönetiminden EGD’ye Ziyaret
CHP İl Yönetiminden EGD’ye Ziyaret
İba’dan Dünya Yaşlılar Günü Mesajı
İba’dan Dünya Yaşlılar Günü Mesajı
Saraçlar’da Kağıt Atık Denetimi
Saraçlar’da Kağıt Atık Denetimi
 Araç takla attı: 1’i ağır 3 yaralı
Araç takla attı: 1’i ağır 3 yaralı
ilan.gov.tr
Son Haberler
CHP İl Yönetiminden EGD’ye Ziyaret
CHP İl Yönetiminden EGD’ye Ziyaret
İba’dan Dünya Yaşlılar Günü Mesajı
İba’dan Dünya Yaşlılar Günü Mesajı
Saraçlar’da Kağıt Atık Denetimi
Saraçlar’da Kağıt Atık Denetimi
 Araç takla attı: 1’i ağır 3 yaralı
Araç takla attı: 1’i ağır 3 yaralı
Cumhuriyet Mahallesi’nde Park Çalışması Sürüyor
Cumhuriyet Mahallesi’nde Park Çalışması Sürüyor
DEPRESYONA GİRDİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ
DEPRESYONA GİRDİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.