• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:50
EGD'den Büyüknalçacı'ya Ziyaret
16:38
Tunca Nehri'nin yatağı temizleniyor
16:32
Balıkçı Tekneleri Denetlendi
16:30
Hurdacıların taşınma süreci takip ediliyor
16:23
İlk Kadın Vali Yardımcısına Kadın Muhtarlardan Ziyaret
16:21
Edirne'den Hükümete Çağrı: Berber Esnafının Sorunları Çözülsün
15:17
200 Çocuk Sanatla Buluştu
13:50
YTB Başkanı Turus Kapıkule'de
13:47
Kaymakam Güzelden Belediye Ziyareti
12:26
Akgüngör'de İstifa Etti
12:03
Yücel Balkanlı CHP'den İstifa Etti
11:42
Balya İşçilerinin Zorlu Mesaisi Başladı
10:55
Balya İşçilerinin Zorlu Mesaisi Başladı
10:44
Güngör Mazlum'da CHP'den Ayrıldı
10:31
Baykar Test ve Eğitim Merkezini ziyaret
10:22
İlk Kadın Vali Yardımcısına Kadın Muhtarlardan Ziyaret .
09:59
Başkan Gencan Başarılı Sporcuları Kutladı
09:57
Yaz spor etkinlikleri sürüyor
09:26
Damla Gönüllülerinden Vali Ziyareti
09:25
Hasköy Yolları Yenilendi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Akalın'ın Polisler için verdiği önerge red edildi
GÜNDEM
Yayınlanma: 10 Ocak 2025 - 12:07

Akalın'ın Polisler için verdiği önerge red edildi

GÜNDEM
10 Ocak 2025 - 12:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akalın’ın Polisler için verdiği önerge red edildi

İYİ Parti Milletvekili Akalın’ın Polislerin Çalışma Koşulları, Sosyal Hakları ve Özlük Hakları İçin Verdiği Araştırma Önergesi Meclis Genel Kurulunda Red Edildi.

 

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, polislerin çalışma koşulları, sosyal hakları ve özlük haklarıyla ilgili Meclis Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesi üzerine Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.

 

Akalın, polislerin karşılaştığı zorlukların, yalnızca teşkilat mensuplarını değil, tüm toplumu etkileyen ciddi bir problem haline geldiğine dikkat çekti.

 

Konuşmasında, polis intiharlarının son yıllarda alarm verici boyutlara ulaştığına vurgu yapan Akalın, 2024 yılında 73 polis intiharının kayıtlara geçtiğini ve 2025’in ilk beş gününde 3 polis intiharının daha yaşandığını belirtti. “Son 20 yılda intihar eden polis sayısı 1.300’ü aşmış durumda. Bu, polis teşkilatındaki ağır çalışma koşullarının ve psikolojik yükün bir yansımasıdır” dedi.

 

Polislerin çalışma şartlarının düzensiz ve yorucu olduğunu ifade eden Akalın, 12/36 vardiya sistemi gibi uygulamaların, meslek mensuplarını hem fiziksel hem de ruhsal açıdan yıprattığını belirtti. Ayrıca, yıllardır gündeme getirilen ancak hiçbir adım atılmayan “ikinci şark görevi” gibi uygulamalar, polislerin aile hayatını da olumsuz etkileyerek motivasyonlarını düşürmektedir.

 

Kadın polislerin yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Akalın, Avrupa’daki örneklerde kadın polislerin daha fazla risk taşıyan görevlerde yer almalarına rağmen maaşlarının erkek meslektaşlarına göre daha yüksek olduğunu belirtti. Türkiye’de ise bu alanda herhangi bir düzenleme yapılmadığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl şehit edilen kadın polis Şeyda Yılmaz’ı anarak, kadın polislerin haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Polis maaşlarının uluslararası standartların çok altında kaldığını söyleyen Akalın, Danimarka, Almanya, Belçika ve Lüksemburg gibi Avrupa ülkelerindeki polis maaşlarıyla Türkiye’deki maaşları kıyasladı. Akalın, Türk polislerinin her geçen gün artan hayat pahalılığı karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını belirtti.

 

Akalın, ayrıca Emniyet teşkilatındaki sendika yasağının, polislerin haklarını savunma noktasında önemli bir engel oluşturduğunu ve bu konuda acilen düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Eğitim kurumlarının kapatılmasının ise polis teşkilatının kalitesizleşmesine yol açtığını belirtti. Özellikle Polis Koleji’nin kapatılmasının, sistematik bir kadro yetiştirme anlayışını ortadan kaldırdığını ifade etti.

 

Konuşmasının sonunda Akalın, polislerin moralini artıracak adımlar atılmadığı sürece bu sorunların toplumsal yansımalarının artarak devam edeceğini belirtti. Polis teşkilatının sorunlarını çözmenin, sadece polisler için değil, toplumun huzur ve güvenliği için de bir zorunluluk olduğunu söyledi.

 

"Polislerin çalışma koşullarını iyileştirmek, maaşlarını uluslararası standartlara uygun hale getirmek, intihar vakalarının önlenmesi için psikolojik destek sistemleri oluşturmak ve meslek onurunu korumak için somut adımlar atılmalıdır" diyen Akalın, bu sorunların çözülmesi için hep birlikte adım atılması gerektiğini ifade etti.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
EGD'den Büyüknalçacı'ya Ziyaret
EGD'den Büyüknalçacı'ya Ziyaret
Tunca Nehri'nin yatağı temizleniyor
Tunca Nehri'nin yatağı temizleniyor
Balıkçı Tekneleri Denetlendi
Balıkçı Tekneleri Denetlendi
Hurdacıların taşınma süreci takip ediliyor
Hurdacıların taşınma süreci takip ediliyor
ilan.gov.tr
Son Haberler
EGD'den Büyüknalçacı'ya Ziyaret
EGD'den Büyüknalçacı'ya Ziyaret
Tunca Nehri'nin yatağı temizleniyor
Tunca Nehri'nin yatağı temizleniyor
Balıkçı Tekneleri Denetlendi
Balıkçı Tekneleri Denetlendi
Hurdacıların taşınma süreci takip ediliyor
Hurdacıların taşınma süreci takip ediliyor
İlk Kadın Vali Yardımcısına Kadın Muhtarlardan Ziyaret
İlk Kadın Vali Yardımcısına Kadın Muhtarlardan Ziyaret
Selimiye Camisi, 2024’te 1 milyona yakın ziyaretçi ağırladı
Selimiye Camisi, 2024’te 1 milyona yakın ziyaretçi ağırladı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.