AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Enez ilçesinin köylerinde çıkan orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, yangının büyümeden kontrol altına alınmasında emeği geçen kurum ve ekiplere teşekkür etti.
Aksal, “İlimiz Enez ilçesi Büyükevren köyü civarında dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, bölgemizde çok daha büyük bir felakete dönüşmeden kontrol altına alındı. Yangının Saros Körfezi’nin ve bölgenin ekosistemine verdiği zarar belki de yıllarca telafi edilemeyecek. Onlarca yılımızı alacak olsa da, ormanlarımızı hep birlikte yine yeşerteceğiz” dedi.
Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Aksal, şu ifadeleri kullandı:
“Maalesef asırlık ağaçlar küle döndü. Binlerce karıncadan börtü böceğe, yüzlerce tavşandan tilkiye birçok canlı yok oldu. Yangının Saros Körfezi’nin ve bölgenin ekosistemine verdiği zarar belki de yıllarca telafi edilemeyecek. Ama şükredecek sebeplerimiz var; can kaybımız yok, yangın yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yüz milyonlarca yıldır, her yangından sonra olduğu gibi, yine yeşereceğiz.”
Aksal, Edirne Valisi Yunus Sezer başta olmak üzere, Enez Kaymakam Vekili Ömer Sevgili’ye, Enez Belediye Başkanı Özkan Gönenç’e, Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, İl Özel İdare, AFAD, jandarma, emniyet ve sağlık ekipleri ile birlikte fedakârca çalışan tüm adsız kahramanlara hemşehrileri adına teşekkür etti. HABER MERKEZİ
GÜNDEM
Yayınlanma: 13 Ağustos 2025 - 10:00
Aksal: "Ormanlarımızı hep birlikte yine yeşerteceğiz"
GÜNDEM
13 Ağustos 2025 - 10:00
İlginizi Çekebilir





