MERT SOYLU
Soğuk ve Kış aylarının vazgeçilmesi olan Kış Çayı ile ilgili bilgiler veren Aktar Gökhan Baraz,"Sonbahar geçiş döneminde gündüz ve gece sıcaklıklarının farklı olması veya ortamın virüslere açık olması nedeniyle grip ve nezle gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor.
Bunlar olmadan önce veya olduktan sonra korunma yolları var. tabi ki geleneksel olarak bildiğimiz hepimizin evinde kaynayan ıhlamur bunun yanında ada çayı, kuşburnu, elma çayı, limon,nane hepsi de evimizde tükettiğimiz şeyler. Fakat biz aktarlar olarak bunları zaman zaman karışım haline getiriyoruz ve bunun adına da Kış Çayı diyoruz. Kış Çayı'nın içerisinde aklına gelebilecek tüm faydalı baharat ve bitkiler mevcut. Bunların dışında sağlık açısından da önleyici tedbirler almış oluyoruz" şeklinde konuştu.
BİLİNÇLENMELİYİZ
Ürünlerin ne kadar ve nasıl kullanılması gerektiğine değinen Baraz,"Kış Çayı'nın içerisinde bağışıklığı güçlendirecek ürünlerde var. Diyelim ki hasta olduk; böyle bir dönem de bir bardak Ada Çayı veya Ihlamur bize çok yardımcı olacaktır. Tabi ki artık teknoloji ile pek çok şey değişti mesela artık toz ilaçlar var bunları suyun içerisinde eritip kullanabiliyorsunuz. En önemli detay ise bu bitkileri ne kadar ve nasıl tüketmemiz gerektiğidir. Ada Çayını özellikle kadınların özel günlerinde bolca tüketmesi gerekmektedir. Aynı zamanda erkekler Ihlamur'u günde 2-3 bardak içmelidirler. Daha fazlasını tüketirlerse erkeklerde de sorun yaratmaya başlar. Halkımız da artık bilinçlenmeye başladığı için büyük sorunlar yaşamıyoruz. Ürünlerin pratikleşmesi kullanımını da artıyor insanlar koca bir demlikte kaynatmak yerine küp haline getirilen karışımları kaynamış suyun içine atıp tüketebiliyorlar" ifadelerini kullandı.
HAVALAR DEĞİŞİYOR
Hava değişimlerinden kaynaklanan hastalıklarla ilgili bilgi aktaran Baraz,"Eylül Ayı itibariyle artık havalar değişiyor ve insanlar bu hava değişiminden dolayı daha kolay hastalanabiliyor. Bu sebepten dolayı biz baharat karışımlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kemiklerinize kadar üşüdüğünüz zamanlarda işin içerisine salep,zencefil ve havlıcan gibi ürünleri tüketebilirsiniz. Burada bizim yardımcı olduğumuz nokta kimin ne rahatsızlığı varsa ona uygun ve yarımcı olabilecek ürünleri önermek oluyor. Çok ciddi antibiyotik ve ilaçlar kullanmak yerine doğal bitkileri öneriyoruz" dedi.
Soğuk ve Kış aylarının vazgeçilmesi olan Kış Çayı ile ilgili bilgiler veren Aktar Gökhan Baraz,"Sonbahar geçiş döneminde gündüz ve gece sıcaklıklarının farklı olması veya ortamın virüslere açık olması nedeniyle grip ve nezle gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor.
Bunlar olmadan önce veya olduktan sonra korunma yolları var. tabi ki geleneksel olarak bildiğimiz hepimizin evinde kaynayan ıhlamur bunun yanında ada çayı, kuşburnu, elma çayı, limon,nane hepsi de evimizde tükettiğimiz şeyler. Fakat biz aktarlar olarak bunları zaman zaman karışım haline getiriyoruz ve bunun adına da Kış Çayı diyoruz. Kış Çayı'nın içerisinde aklına gelebilecek tüm faydalı baharat ve bitkiler mevcut. Bunların dışında sağlık açısından da önleyici tedbirler almış oluyoruz" şeklinde konuştu.
BİLİNÇLENMELİYİZ
Ürünlerin ne kadar ve nasıl kullanılması gerektiğine değinen Baraz,"Kış Çayı'nın içerisinde bağışıklığı güçlendirecek ürünlerde var. Diyelim ki hasta olduk; böyle bir dönem de bir bardak Ada Çayı veya Ihlamur bize çok yardımcı olacaktır. Tabi ki artık teknoloji ile pek çok şey değişti mesela artık toz ilaçlar var bunları suyun içerisinde eritip kullanabiliyorsunuz. En önemli detay ise bu bitkileri ne kadar ve nasıl tüketmemiz gerektiğidir. Ada Çayını özellikle kadınların özel günlerinde bolca tüketmesi gerekmektedir. Aynı zamanda erkekler Ihlamur'u günde 2-3 bardak içmelidirler. Daha fazlasını tüketirlerse erkeklerde de sorun yaratmaya başlar. Halkımız da artık bilinçlenmeye başladığı için büyük sorunlar yaşamıyoruz. Ürünlerin pratikleşmesi kullanımını da artıyor insanlar koca bir demlikte kaynatmak yerine küp haline getirilen karışımları kaynamış suyun içine atıp tüketebiliyorlar" ifadelerini kullandı.
HAVALAR DEĞİŞİYOR
Hava değişimlerinden kaynaklanan hastalıklarla ilgili bilgi aktaran Baraz,"Eylül Ayı itibariyle artık havalar değişiyor ve insanlar bu hava değişiminden dolayı daha kolay hastalanabiliyor. Bu sebepten dolayı biz baharat karışımlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kemiklerinize kadar üşüdüğünüz zamanlarda işin içerisine salep,zencefil ve havlıcan gibi ürünleri tüketebilirsiniz. Burada bizim yardımcı olduğumuz nokta kimin ne rahatsızlığı varsa ona uygun ve yarımcı olabilecek ürünleri önermek oluyor. Çok ciddi antibiyotik ve ilaçlar kullanmak yerine doğal bitkileri öneriyoruz" dedi.