Edirne’de kuyumculuk yapan Ayhan Dağlar, piyasadaki düşüşe dikkat çekti ve vatandaşlara seslenerek, “Altın almak için tam zamanı” dedi.
Seçim süreci öncesi zirveye çıkan altın, tabiri caizse şu sıralar dip yaptı.
Hal böyle olunca memleketin dört bir noktasındaki kuyumcu esnafının dükkanları da bomboş kaldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan kuyumcu Ayhan Dağlar, yaşanan gelişmeleri tek tek anlattı ve Edirnelileri altın almaya davet etti.
Vatandaşın elindeki parayı faize yatırması sonucu altın piyasası ve daha birçok sektörde durgunluk yaşandığını kaydeden Dağlar, okulların kapanması ve nişan, düğün sezonuna dikkat çekti.
Dört gözle müşteri beklediklerini kaydeden Dağlar, “Seçimden 2 ay önce tavan yapan altın dibi gördü. Vatandaş parasını faize bırakıyor. Bu da sektörü etkiliyor. İşler çok durağan. Hareketlenme yaşanması için okulların kapanması gerek. Tabi en önemlisi nişan ve düğün aylarının da başlaması gerekiyor. Altının bu kadar dibe batması demek yeniden alım imkanı demek. Şu anda bir çeyrek altın 4 bin civarında. Alımlar için tam zamanı” dedi.
HABER: MERT SOYLU





