Edirne’de yaşayan 32 yaşındaki Hande Erbay, 30 yaşında Behçet hastalığına yakalanan 71 yaşındaki anneannesi Handan Çeviren’in yaşamına destek oluyor. Hande, adeta anneannesinin “gören gözü” haline geldi.
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlamaları çerçevesinde Saraçlar Caddesi’nde sergilenen ürünleri gezmeye gelen Hande Erbay, anneannesi Handan Çeviren’e rehberlik etti. Hande, el emeği ürünleri anneannesine dokundurarak tanıttı ve anlamasına yardımcı oldu.
TORUN ERBAY: “BEN ONUN GÖZÜYÜM”
Özel bir firmada çalıştığını belirten Hande Erbay, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Benim en değerlim, canım anneannem. Beni bir yaşa kadar o büyüttü, şimdi ise roller değişti. Bu benim için çok kıymetli ve keyifli. Anneannem 30 yaşında Behçet hastalığına yakalandı ve iki gözünü kaybetti. Ancak bu, onun için bir sorun değil çünkü ben onun gözüyüm. Dokundurarak, temas ederek her şeyi anlatıyorum. Ona hayatı sevdirmeye çalışıyorum. Toplumu da bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. En yakınlarımızdan her şeyi isteyebiliyoruz ama bu şekilde destek olmak hem bir görev hem de adeta bir mucizeye dokunmak gibi. Ne yazık ki Edirne’de sürücüler bu konuda oldukça duyarsız.”
ÇEVİREN: “ARTIK KADERİME RAZI OLDUM”
Behçet hastalığı nedeniyle 30 yaşında görme yetisini kaybettiğini belirten Handan Çeviren ise şunları söyledi:
“Görmemem benim için büyük bir problem değil. Her işi yapabiliyorum. Evde oldukça rahatım ama dışarıda tek başıma olamıyorum. Ev yordamıyla her şeyi halledebiliyorum. Artık kaderime razı oldum. Hayat böyle çünkü. Dışarı yalnız çıkamadığım için ya kızımla ya da torunlarımla çıkıyorum. Hande de bana çok yardımcı oluyor. İnsanlar hayata küsmesin. Hayat her şeye rağmen güzel. Nefes almak güzel. Kendinizi eksik hissetmeyin. Unutmayın, herkes bir engelli adayı olabilir. Bu yüzden ben hayata hiç küsmedim. Yapacak bir şey yok, hayat böyleymiş.”
HABER:MERT SOYLU
GÜNDEM
Yayınlanma: 28 Mayıs 2025 - 14:59
Anneannesinin 'Gören Gözü' oluyor
GÜNDEM
28 Mayıs 2025 - 14:59
İlginizi Çekebilir





