• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:34
Contacı İrfan Usta Vefat Etti
15:21
200 dekar tarım arazisi zarar gördü
15:12
Edirne'nin de yer aldığı 69 ilde dev operasyon
14:54
Saraçlar Caddesi Kırkpınar’a Hazır
14:45
9 Yaşındaki Ressam Lavantayı Tuvale Taşıdı
14:37
5,5 Kilometrelik Sıcak Asfalt Çalışması Tamamlandı
14:23
Zurnacı Ailesi: Kırkpınar Er Meydanının Sessiz Olmayan Tanıkları
14:03
Nörolojik hastalıklarda botoks tedavisi uygulanıyor
13:38
Kırkpınar'ın efsaneleri pehlivanlara ilham oluyor
13:32
HASATTA YANGIN RİSKİNE KARŞI KRİTİK UYARILAR
12:48
2 bin dekar ekili alan yangınlarda zarar gördü
12:32
Yaz Spor Okulları açıldı
12:15
Kırkpınar için 15 yıldır kispet dikiyor
11:58
ASKF'den Yörükler'e Vefa
11:37
Kırkpınar'ın kadim davetiyesi: Kırmızı dipli mum
11:15
Aksal, NATO Parlamenter Asamblesi Parlamento Başkanları Zirvesi'ne katıldı
11:06
Kerman, Otopark Temizliğine Bizzat Katıldı
10:46
Emekli inşaat ustası altıncı sergisini açtı
10:34
Gençler Türkiye Kürek Kupası sona erdi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Asım'ın nesli, Mustafa Kemal'in askerleriyiz'
GÜNDEM
Yayınlanma: 08 Ağustos 2016 - 07:55

Asım'ın nesli, Mustafa Kemal'in askerleriyiz'

Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı, siyasi partiler, oda ve borsalar ortaklaşa demokrasi mitingi düzenledi.

GÜNDEM
08 Ağustos 2016 - 07:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Asım’ın nesli, Mustafa Kemal’in askerleriyiz'
Düzenlenen mitinge Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, siyasi partilerin il temsilcileriyle oda ve borsa temsilcilerinin katıldığı Atatürk Anıtı önündeki mitingde birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu yaptığı konuşmada’’ konuşmasının bir kısmında atılan ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarını durdurarak,‘Asım’ın nesli, Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganını binlerce kişiyle birlikte attı. Müezzinoğlu konuşmasında şunları söyledi:  Ne mutlu asımın nesline ne mutlu Atatürk’ün askerlerine. Bu millet asker ruhuyla asımın nesli inancıyla bayrağına sahip çıktı. Esasımız Bayrak, ezan, millet, vatandır gerisi teferruattır. Ey düşmanlar hey hainler bu milletten korkun. Bu ülkede siyasetçiler çok kolay kavga ediyorlar. Siyaset seçim zamanı anlatılır ertesi gün hizmete geçilir. Bu hainler başarılı olsalardı neyi düzeltecektiler. Emperyalist güçlerin uşaklığını yapıp, ülkeyi kargaşaya sürükleyeceklerdi. Ama az önce dedim ya bu milletin feraseti bu fotoğrafı okudu ve tankların önüne dikildi. Bu milletin cesareti siyasetçilere de mesajı verdi’’dedi.

Demokrasiye sahip çıkıyoruz mitinginde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’’ Bu akşam Türkiye Cumhuriyeti olmaya geldik. Türkiye Cumhuriyetinin asil evlatları. Öncelikle 15 Temmuz kanlı darbe akşamı üzerlerinde üniforma olan o çete mensuplarını kahraman ordumuzun üniformasını kirletmeye çalışan o çete mensuplarının vahşi şekilde öldürdüğü 239 şehidimizi rahmetle minnetle anıyorum. Mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza şifalar diliyorum. Onlar Alpaslan’dan bu yana Fatih Sultan Mehmet gibi, Mustafa Kemal Atatürk gibi, bütün şehitlerimiz gibi gözlerini kırpmadan biran dahi düşünmeden göğüslerini bu vatan için bu vatanın bölünmez bütünlüğü için bu bayrağın gönderde kalması için feda ettiler. Şimdi bize yakışan 15 Temmuz akşamından beri olduğu gibi bundan sonra vatanımızın birliği ve dirliği için ezanımız ve dinimiz için bir arada olmak yakışır. O kanlı geceden bu yana yüreğinde vatan sevgisi, gözü Türk Bayrağında olan hiçbir ferdi kendi kişisel hesaplarını ortaya koymadı. Tüm millet tek vücut oldu’’ dedi.

Başkan Gürkan’ın konuşmalarının ardından söz alan AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen yaptığı konuşmada,’’ 15 Temmuz gecesi atalarımız bize bıraktığı emaneti korumak için sağcısı, solcusu demeden tüm kardeşlerimizin meydanlarda bulunması bizlere cesaret vererek bu hain terör örgütünün girişimini bastırmamıza neden oldu. Bundan sonrada inşallah Türkiye böyle belalarla karşılaşmayacak. Ben sizlere güveniyorum. Edirne’li hemşerilerime inanıyorum. Bizler tabi ki Cumhuriyet Döneminde yetişen Cumhuriyet evlatlarıyız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden de bu zamana kadar ayrılmadık. Biz hepimiz bu ülkede Türkiye Cumhuriyetinin temellerine bağlı olan insanlarız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalı. Bizler bu bilinçle yetiştik her zamanda bu ifadeleri kullanan insanlarız. Edirne’de sağcı solcu her ne görüşle olursa olsun Edirne insanımız belli günlerde bir araya gelmesini biliyor. Ben bu nedenle tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Bir diğer konuşma yapan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan yaptığı konuşmada’’  Bizler Kurtuluş Savaşı vermiş insanlarız. Bizlere Demokrasi tepsi içerisinde sunulmadı. Bizler savaşarak kanla bu ülkeyi kurduk. Yine kanla teslim etmeyiz. Biz maalesef FETÖ örgütünün gözü dönmüş. Gazi meclisini bombalayan bir FETÖ örgütü var. Gazi Meclisimizi bombalayan FETÖ örgütüne karşı siyasi parti ayrımı yapmaksızın hepimiz sokaklara döküldük. Meydanları boş bırakmadık. Şuanda demokrasiyi sonuna kadar yaşatma sözü veriyoruz. Cumhuriyeti yaşatma sözü veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını sildirmeme sözü veriyoruz. Hangi cemaat olursa olsun bunların eliyle kindar nesiller değil aklı, vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. İşi ehline liyakat sahibine vermedik mi ne oluyor gördük. Dünde bu günde Cumhuriyet, Demokrasi, Atatürk dedik herkes için adalet istedik. Yaşanılacak bir Türkiye istedik. Bugünde adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde devlet çöker’’ dedi.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Contacı İrfan Usta Vefat Etti
Contacı İrfan Usta Vefat Etti
200 dekar tarım arazisi zarar gördü
200 dekar tarım arazisi zarar gördü
Edirne'nin de yer aldığı 69 ilde dev operasyon
Edirne'nin de yer aldığı 69 ilde dev operasyon
Saraçlar Caddesi Kırkpınar’a Hazır
Saraçlar Caddesi Kırkpınar’a Hazır
ilan.gov.tr
Son Haberler
Contacı İrfan Usta Vefat Etti
Contacı İrfan Usta Vefat Etti
200 dekar tarım arazisi zarar gördü
200 dekar tarım arazisi zarar gördü
Edirne'nin de yer aldığı 69 ilde dev operasyon
Edirne'nin de yer aldığı 69 ilde dev operasyon
Saraçlar Caddesi Kırkpınar’a Hazır
Saraçlar Caddesi Kırkpınar’a Hazır
9 Yaşındaki Ressam Lavantayı Tuvale Taşıdı
9 Yaşındaki Ressam Lavantayı Tuvale Taşıdı
Şaşırtan pankart
Şaşırtan pankart

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.