Edirne’de 50.Baro Başkanlığı seçimleri gerçekleşti. Çekişmeli geçen seçimlerde Neslihan Türkay, Gökhan Karakoç ve Özgür Yıldırım yarıştı.
Edirne Barosu’nun 50. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. 638 üyesi bulunan Edirne Barosu’nda iki gün boyunca seçim heyecanı yaşandı.
Edirne Barosu’nda Cumartesi günü başlayan 50’nci Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda dün avukatlar sandığa gitti. Üç adayın yarıştığı genel kurulda, Edirne Barosu’nun yeni yönetimini belirlemek üzere dün sabah 09.00’da başlan oy kullanma işlemi 17.00’de sona erdi. Gazetemizin baskıya girdiği dakikalarda oy sayımı devam ediyordu.
Edirne Barosu’nun 50’ni Olağan Seçimli Genel Kurulu, Edirne Barosu hizmet binasında gerçekleşti. Edirne’nin etkin sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Edirne Barosu’nda, Cumartesi günü başlayan genel kurulun ilk gününde faaliyet raporları görüşülüp, adaylar kendileri ve ekiplerini tanıttı. Dün genel kurulda baro üyeleri sandık başına gitti.
Yeni dönem için üç isim başkanlık yarışında yer aldı. 638 üyesi bulunan Edirne Barosu’nun olağan genel kurulunda mevcut başkan Gökhan Karakoç, Neslihan Türkay ve Özgür Yıldırım’ın listeleri, üyelerin desteğini almak için yarıştı.
Seçimlerin kaybedeni olmayan bir yarış olduğunu söyleyerek mevcut başkan ve aday Av. Gökhan Karakoç; “2022 yılının yine Ekim ayında 49’uncu Genel Kurulunda sandığa yansıyan irade beni ve diğer yönetici arkadaşlarımı baroyu 2 yıl boyunca yönetme yetkisi ve sorumluluğu ile ödüllendirmişti. Öncelikle geride bıraktığımız 2 yıllık zorlu dönemde pek çok kamu kurumu gibi Edirne Baro’muzun da pandemi sebebiyle bozulan iktisadi şartları oldu ama çok şükür zor günleri geride bıraktık. Şimdi yine Genel Kurul heyecanımız var. 50’nci Genel Kurulumuzu yapıyoruz. Öncelikle buradan, sandıktan çıkacak irade ve sonuç ne olursa olsun mesleğe hizmet noktasında bir yarıştır. Kaybedeni olmayan bir yarıştır. Dostluk ve kardeşlik içerisinde geçen bir yarıştır. Sonuçların şimdiden mesleğe, meslektaşa ve baromuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Aday Av. Neslihan Türkay; “Edirne Barosu 50’inci Olağan Genel Kurulunda Baro başkanlığına aday oldum. Edirne Barosu cumhuriyetin kalesidir. Bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve mesleğimize borcumuz vardır. Bu borcu ödemek için Edirne Barosu’nun ilk kadın başkanı olmak için adaylığımı açıkladım. Seçim hepimiz için hayırlı olsun. Türkiye’de diğer barolardaki genel kurulları hepimiz izledik. Edirne Barosu asla siyasallaşmayarak asla birbirlerine fiziki şekilde müdahale etmeyerek her türlü avukatın hakkını konuşarak, anlaşarak etik kurallar çerçevesinde çözmeyi başarabilen bir Barodur. Bunu dünkü genel kurulumuzda da gösterdik. Ben başaracağımıza, birbirimizi ayrıştıran etkenden sıyrılarak meslek için bir araya gelebilecek olma inancımızı genel kurulda bir kez daha gördüm. Barom ve mesleğim için savaşmaya değeceğini bir kez daha gördüm. Edirne Barosunun ilk kadın başkanı olmak için elimden gelen her şeyi ekip olarak tüm emeğimizi verdik. İnşallah yarın Edirne Barosunu ilk kadın başkanı olarak karşınıza çıkmak nasip olur. Barom için hayırlısı neyse o olsun. Meslektaşım için hayırlısı ne ise o olsun ama Edirne Barosu bir bütün” diye konuştu.
Aday Av. Özgür Yıldırım, ise sonuçların hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Kazanan inşallah baromuz olsun. Seçim sonuçları şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Edirne’nin Avukat Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, üyesi olduğu Edirne Barosu 50.Olağan Genel Kuruluna katılarak oyunu kullandı.
HABER: SEVDA GÜZEY
GÜNDEM
Yayınlanma: 13 Ekim 2024 - 15:08
Avukatlar sandık başına gitti
GÜNDEM
13 Ekim 2024 - 15:08
İlginizi Çekebilir





