Atatürk Anıtında düzenlenen 2025-2026 Adli Yıl açılış programına katılan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ben şehrim adında böyle bir adli yıl açılışı yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum diye ifa eden Başkan Gencan, Edirne, aydın insanların, cesur insanların yaşadığı bir şehir. O yüzden bugün gerçekleşen adli yıl açılışı şehrime çok yakıştı.”
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan ; “Şehrimiz adına güçlü, güzel bir adli yıl açılışı gerçekleştirdik. Ancak bu yıldan beklentimiz çok büyük. Hem meslektaşlarım hem basın emekçileri hem de siyasi tutuklular başta olmak üzere içeride bulunan tüm yurttaşlarımızın davalarının hızlı şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Çünkü geç gelen adalet, adalet değildir.
Biz daha adil bir yargılamanın olduğu, yargı bağımsızlığının sağlandığı, yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirinden tamamen ayrı olduğu bir düzen istiyoruz. Bunun için de mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu adli yıldan beklentimiz yüksek. Tüm yargı camiasının adli yılını kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum. Burada karar vericilerinde savunma makamının da bu konuda mücadelelerini devam ettirmelerini istiyorum.
Ben şehrim adında böyle bir adli yıl açılışı yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Edirne, aydın insanların, cesur insanların yaşadığı bir şehir. O yüzden bugün gerçekleşen adli yıl açılışı şehrime çok yakıştı.” HABER:YEŞİM DRAMALI





