Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, kent genelinde sürdürülen altyapı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Gencan, yağışlara rağmen Edirne’nin hala olağanüstü kuraklık riski altında olduğunu belirterek, su güvenliğinin ancak güçlü altyapı yatırımlarıyla sağlanabileceğini vurguladı.
“Edirne’ye düşen her yağmur damlası bizim için çok kıymetli. Ancak bilimsel veriler net; bölgemizin 2 yıllık su açığı henüz kapanmadı” diyen Gencan, şehir genelinde devam eden kazı ve altyapı çalışmalarının zorunlu olduğunun altını çizdi.
Altyapı çalışmalarının geçici bir görüntü oluşturduğunu ancak kalıcı çözümler hedeflendiğini ifade eden Gencan, “Bu çalışmalar yerin altında kaybolan suyumuzu korumak için yapılıyor. Musluklara ulaşan suyun kayıpsız ve kesintisiz olması için eskiyen hatları yeniliyor, kayıp-kaçağı azaltıyor ve Edirne’nin su altyapısını kalıcı biçimde güçlendiriyoruz.” dedi.
Başkan Gencan, yürütülen çalışmaların uzun vadeli bir planın parçası olduğunu belirterek, “Bu süreç Edirne’nin su güvenliğini sağlamak için yürütülen uzun soluklu bir çalışmadır. Birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ





