• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:33
Trakya Markası Kariyer Günlerinde
12:22
Ciğer Kavurma Kısa Sürede Sevildi
10:46
Gençler Halı Sahada Buluştu
10:18
Kırcasalih Şehitliği Yenileniyor
10:12
Başkan Ormankıran Kariyer Günleri Etkinliğinin Konuğu
09:53
Öztrak ve Kesici Geliyor
09:49
Çeltik Üretimi Masaya Yatırıldı
09:46
Havsa'da Hıdırellez Şenliği düzenlendi
09:26
Motosikletin bariyerlere çarptığı kazada 1 kişi öldü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. BELGİN İBA, "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"
SİYASET
Yayınlanma: 27 Haziran 2023 - 00:16

BELGİN İBA, "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

SİYASET
27 Haziran 2023 - 00:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BELGİN İBA, “VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Gazetemizi ziyaret eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Edirne’de devam eden hızlı tren, nehirlerden enerji üretimi ve Edirne Sarayı İhyası projeleri AK Parti Teşkilatlarının vizyonunu gösteriyor. Milletimize hizmet etmek, her zaman yanlarında olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmayı da sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı ve İl Teşkilatı Medya ve Tanıtım Başkanı Gökhan Balta, gazetemizi ziyaret etti. Gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 2002 yılından itibaren kentlere değer katan birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Edirne’de yapımı devam eden Hızlı Tren çalışmaları hakkında bilgiler veren İba, projenin hayata geçmesiyle kentin daha fazla turist ağırlayacağını belirterek, kentte birçok istihdam alanının da açılabileceğini vurguladı. Başkan İba, turizm kenti Edirne’nin turizm hasılatının da yükseleceğini ifade etti.

 

Meriç Nehri’nin üzerine kurulan arşimet türbininin bu ay sonunda elektrik üretimine başlayacağını ve Edirne’nin enerji ihtiyacının bir bölümünün buradan karşılanacağını anlatan İba, elektrik üretiminden elde edilecek olan gelirden dar gelirli ailelerin faydalanacağını vurguladı.

 

Edirne için çalıştıklarını ve var gücüyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen İba, birçok padişah ve devlet adamının yetiştiği ancak günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş Edirne Sarayı’nın ihya projesi hakkında da gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İhya çalışmalarının hızla devam ettiğini ve tamamlanmasının ardından bu bölgenin Türkiye’nin en önemli tarihi turistik noktalarından olacağını söyleyen İba, ecdadın mirasına sahip çıktıklarını vurguladı.

 

“AYAĞA KALDIRACAĞIZ VE TURİZME KAZANDIRACAĞIZ.”

İba açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “ AK Parti olarak ecdadın mirasına her dönemde sahip çıktık. Bu da bizim kentimiz için en önemli değerlerden biri. Kaybolmaya yüz tutmuş Edirne Sarayı’nda birçok padişah ve devlet adamı yetişti. İstanbul’un fethi planları bu sarayda gerçekleşti. Osmanlı Devleti’nin cihan imparatorluğuna dönüşmesi buradan gerçekleşti. Bizler buna sahip çıkmalıyız. Gurur duyarak ve imrenerek baktığımız atalarımızın mirasını yaşatmak için proje Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığına devredildi. Biz bu sarayı kısım kısım ayağa kaldıracağız ve turizme kazandıracağız. Bu sayede kentin en önemli yapı taşlarından olan Selimiye Camisi’nin yanına Edirne Sarayı’nı da ekleyerek Türkiye’nin en önemli tarihi turistik noktalarından olacağız. Hali hazırda turizm pastasından pay alan kentimizin gelirini ciddi oranda artırmak için tarihi noktalardaki projelerimiz herkesin malumu. Tabyalar, Sinegog, Selimiye Meydanı, Kervansaray, Enez Ayasofyası gibi projelerle tarihi dokunun gelecek nesillere aktarılması için çok çalıştık. Şimdi Edirne Sarayı ve vizyon projelerimiz  için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmaya, hizmet etmeye, Türkiye Yüzyılı’nı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birlikte inşa etmeyi sürdüreceğiz.”

 

HIZLI TRENLE UZAKLAR ARTIK YAKIN OLACAK

AK Parti olarak millete hizmet anlayışımızla 2002’de çıktığımız bu yolda birçok proje gerçekleştirdik ve kentlere değer kattık. Yapımı devam eden hızlı tren projesinin Edirne’mize her anlamda değer katacağından eminiz. Gerek turizm gerekse ekonomik olarak Edirne’nin yükselişe geçeceğini düşünüyoruz. Proje hızla ilerliyor. Söz verdiğimiz gibi bu projeyi de zamanında tamamlayarak hayata geçirmek istiyoruz. Kente ekonomik değer katacak bu projeyle birçok istihdam alanı da açılacak. Kısacası uzaklar artık yakın olacak. Seyahat süresi kısaldığı için Edirne daha fazla turist ağırlayacak. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da gelecek olan turistler ülkenin turizm hasılatını da yükseltecek.”

 

VİZYON PROJELERİ ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Edirne, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan bir şehrimizdir. Bunun yanında kentin ortasından geçen 3 nehrimiz var. Bizler bunu nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Küresel ısınma problemi yaşanan bu günlerde temiz enerjinin değerini çok iyi biliyoruz. Biz de bu yolda ilerleyerek Meriç Nehri üzerine dünyanın bu alanda en büyük arşimet türbinini inşa ettik. Yakın zamanda enerji üretimine başlayacak bu projeyle kentin elektrik ihtiyacının bir bölümü karşılanacak. Bunun yanında buradan elde edilecek gelirden dar gelirli ailelerde faydalanacak. Ayrıca birçok istihdam alanı sağlayacak bu projeyle kentimize değer de katacağız. Vizyon projeleri üretmeye devam edeceğiz. Milletimize hizmet etmek, her zaman yanlarında olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmayı da sürdüreceğiz.”

HABER: YEŞİM DRAMALI

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MİLLETVEKİLİ ÜN, 10 KASIM TÖRENLERİNDE ÖZGÜR ÖZEL’İN YANINDA
MİLLETVEKİLİ ÜN, 10 KASIM TÖRENLERİNDE ÖZGÜR ÖZEL’İN YANINDA
ETKİNLİKLERİN İPTAL EDİLMESİ ULUSUMUZU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR
ETKİNLİKLERİN İPTAL EDİLMESİ ULUSUMUZU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR
TARIM DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
TARIM DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
SEÇİMLERDE ÖRGÜTÜN GÖRÜŞLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİLECEK
SEÇİMLERDE ÖRGÜTÜN GÖRÜŞLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİLECEK
ilan.gov.tr
Son Haberler
Trakya Markası Kariyer Günlerinde
Trakya Markası Kariyer Günlerinde
Ciğer Kavurma Kısa Sürede Sevildi
Ciğer Kavurma Kısa Sürede Sevildi
Gençler Halı Sahada Buluştu
Gençler Halı Sahada Buluştu
Kırcasalih Şehitliği Yenileniyor
Kırcasalih Şehitliği Yenileniyor
Başkan Ormankıran Kariyer Günleri Etkinliğinin Konuğu
Başkan Ormankıran Kariyer Günleri Etkinliğinin Konuğu
EDİRNE OTOGARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
EDİRNE OTOGARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.