• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:01
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
15:34
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
15:29
Sulama kanalına düşen kişi öldü
15:12
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
15:06
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
14:58
Başkan Gencan’dan Kadın Üreticilere Anneler Günü Ziyareti
14:45
Çerkez’den Huzurevinde Anneler Günü Ziyareti
14:28
Ellerinde Çiçek, Yüreklerinde Özlem
14:09
B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem
13:58
Edirne Açık Hava Müzesi Gibi
13:53
Balkanlı’dan Anneler Günü Mesajı
12:36
Doktorlar ve Anneler Aynı Takımda
12:10
Anne Adaylarına Doğum Öncesi Rehberlik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI SAĞLIK BAKANI KOCA: VAKALARIN YARISINDAN FAZLASI 30 YAŞ ALTI
SAĞLIK
Yayınlanma: 08 Ekim 2021 - 10:56

BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI SAĞLIK BAKANI KOCA: VAKALARIN YARISINDAN FAZLASI 30 YAŞ ALTI

SAĞLIK
08 Ekim 2021 - 10:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI SAĞLIK BAKANI KOCA: VAKALARIN YARISINDAN FAZLASI 30 YAŞ ALTI
Türkiye'de günlük vaka sayıları 30 bini aştı. Yeni kısıtlamaların gündeme gelip gelmeyeceği tartışılırken Bilim Kurulu bugün kritik bir toplantı daha gerçekleştirdi. Yüz yüze eğitim, artan vakalar ve aşının yanı sıra corona virüsüne karşı geliştirilen ve ölüm oranını azalttığı belirtilen Merck & Co'nun geliştirdiği Covid-19 ilacının da ele alındığı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Vakaların yüzde 50'sinin 30 yaş altı olduğunu ifade eden Koca, 3. doz aşıyla ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu video konferans yöntemiyle toplandı. Artan vakalar, yüz yüze eğitim, aşılama ve virüse karşı geliştirilen corona hapının da ele alındığı toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı; *Koronavirüs Bilim Kurulumuz bugün salgının seyri, vakaların ve hastaneye yatışların yaş dağılımı ve 3 doz aşı uygulaması gündemi ile bir araya geldi.
Günlük verilerden de takip edebildiğiniz üzere aşı programımız başarı ile sürmektedir. En riskli yaş grubu olarak gördüğümüz 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan başlayarak bir aşı programı planlamış ve devreye almıştık.
Mevcut durumda ülkemizde 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız için aşı tanımlanmış ve yüksek aşılanma oranlarına yaklaşılmıştır. Bu durum vaka sayılarının yaş ortalamasını düşürmüş durumdadır.
VAKALARIN YARISI 30 YAŞ ALTI
Bugün itibariyle aktif vakalarımızın %50'den fazlası 30 yaş altındaki kişilerden oluşmaktadır. Gençlerimizin daha çok hastalığa yakalanıyor olmasının ardında aşılama programımızda 18 yaş ve üzerinin öncelikli olması var.
Bununla birlikte gençlerimiz aktif vakalar içinde daha yüksek oranda bulunsalar da bu durum hastaneye yatışlara ve yoğun bakıma girişlere yansımamıştır. Gençlerimiz hastalığa daha çok yakalansa da daha az hastaneye yatışa ihtiyaç duymaktadır.
3. DOZ AÇIKLAMASI
Ancak gençlerimiz hastalığın ailelere ve büyüklere taşınmasında rol oynamaktadır. Son 1 ay içinde vefat eden vatandaşlarımız içinde en büyük oran 70 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdadır.
2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmaya ihtiyaç duyup duymayacağı konusunda değerlendirmeler de yapılmıştır. Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir.
Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerimiz sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. Doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur.
İnaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın ise vakit kaybetmeden 3. Doz aşılarını ister mRNA ister inaktif aşı ile olmalarını bir kez daha şiddetle öneriyorum.
10 GÜNDE 300 BİN VAKA
Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık gelmektedir. Bu durumun kritik bir yük olduğunun farkında olmak zorundayız.
“KABULEDİLEBİLİR DEĞİL”
Mevcut aktif vakaların genç olması sağlık sistemini zorlamıyor olsa da halen yüksek sayıda enfekte olmuş kişinin bulunması kabul edilebilir değildir.
Aşı ile toplum bağışıklığı sağlanmadan tedbirlerin gevşetilmesi mümkün değildir. Aşı ile toplum bağışıklığını elde etmenin de en hızlı yolu en kısa sürede aşı olmaktır. Lütfen vakti gelen aşısını olsun. Eksik aşılı kimse kalmasın.
Bu süre zarfında da temel koruyucu üç tedbirimiz olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına tavizsiz uymalıyız. Bağışıklık elde edene kadar maske ve mesafe vazgeçilmez koruyucularımızdır.HABER MERKEZİ
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
KARA GÖLDE, KARA TABLO
KARA GÖLDE, KARA TABLO
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
ilan.gov.tr
Son Haberler
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
Sulama kanalına düşen kişi öldü
Sulama kanalına düşen kişi öldü
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
HAYVAN GÜBRESİ “ATIK” DEDİLER SERVETE DÖNÜŞTÜ
HAYVAN GÜBRESİ “ATIK” DEDİLER SERVETE DÖNÜŞTÜ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.