• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
14:40
Beştepe'ye Son Görev
14:39
Edirne Kavruluyor
13:45
Kaleiçi’nde Çalışmalar Yüzde 75 Seviyesinde
12:54
Kerman Varsa Hizmet Var
12:41
Özünlü: “Yaptığımız Her Şeyde Bir Anlam Var”
12:20
Saraçlar Caddesi’nde Kandil Buluşması
11:50
Edirneli Pehlivan Kurtdereli’de Kürsüde
11:38
Dev Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu
11:24
Edirne’de Üniversite Kayıt Heyecanı Başladı
11:02
Süresiz Nafaka Tartışmasında Yeni Model
10:53
Edirne’de brusella vakası
09:53
Manyas Caddesi'nde Kaldırım Mesaisi
09:43
Lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü
09:41
Su Arıtma Tesisi yeniden hizmete alındı
09:39
Yeşilay’dan Turahan Bey Kabrine Ziyaret
09:37
Edirne Düşünce Günleri Tamamlandı
09:30
İba’dan Mevlit Kandili Mesajı
09:29
Mevlid Kandili'nde Lokma, Sahada Heyecan
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. BU DEFA ONLAR KAN VERDİ
SAĞLIK
Yayınlanma: 16 Şubat 2019 - 06:47

BU DEFA ONLAR KAN VERDİ

SAĞLIK
16 Şubat 2019 - 06:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BU DEFA ONLAR KAN VERDİ
Edirne’deki sağlık çalışanları bu defa hastalardan değil, kendileri kan verdi. Türk Kızılayı ve Edirne Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kan Bağışı” kampanyasında “Kanımız bir, Canımız bir” sloganıyla kana ihtiyacı olan hastalara yardım eli uzattılar.

 

Türk Kızılayı Edirne Kan Bağış Merkezi ile Edirne Sağlık İl Müdürlüğünün birlikte düzenlediği kan bağışı kampanyasında bu defa sağlık çalışanları kan verdi. Dün Saraçlar Caddesinde oluşturulan Kızılay Kan Merkezi çadırında düzenlenen kan verme etkinliğine Edirne Sağlık İl Müdürü Ali Cengiz Kalkan ve 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Talha Sütçü’nün yanı sıra çeşitli kademelerde çalışan sağlık personeli de katılım gösterdi.

 

KALKAN: “KANIMIZ BİR, CANIMIZ BİR”

Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, kan bağışının önemine değindi. Kalkan “Canımız bir, Kanımız bir “ sloganıyla binlerce kana ihtiyacı olan insana umut olmanın sevincini yaşadığını belirterek; “ Bugün burada Türk Kızılayı Edirne Kan Bağış Merkezi ile Edirne Sağlık İl Müdürlüğümüzün birlikte düzenlediği, öncelikle sağlık çalışanlarımızın ve sonrasında halkımızın da katılımıyla birlikte tertip ettiğimiz kan bağışı programında buluştuk. Böylesine hayırlı bir çabaya katkı verdiğimiz için onur duyuyoruz. Kan bağışı ülkemiz için başından beri hassasiyetle takip edilen ve kanımızla canımızı birleştiren bir bağış kampanyası. Milletimiz başından beri bu konuya çok duyarlı. Hiçbir zaman bu konuda gerek Kızılay’ın, gerek diğer sağlık kuruluşlarımızın ihtiyacını ve tabii milletimizin kana olan ihtiyacını hiçbir zaman akamete uğratmadılar. Başta halkımıza ve Türk Kızılayı Edirne Kan Bağış Merkezimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yaz ayında inşallah bu kan bağışı gibi kutsal bir paylaşımda bulunacağız. Edirne olarak Türkiye’de sağlık alanında yaptığımız öncülüklere bu konuda da öncülük ederek Türkiye’de nüfusumuza oranla birinci olma gibi bir hedef koyuyoruz. Seçtiğimiz logonun anlamı da çok önemli ve derin. Arkadaşlarımızla birlikte düşünerek bu kampanyaya başlık olsun istedik. Kanımız bir, canımız bir, hep birlikte Türkiye’yiz” dedi.

 

İSMAİL: “KANIN İNSANDAN BAŞKA BİR KAYNAĞI YOK”

Kanın insandan başka bir kaynakta olmadığını belirten Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürü İsmail İsmail, konu hakkında; “Bizim Türk Kızılayı olarak hedefimiz, ülkenin kan ihtiyacının tamamını karşılamak. Bunun için ülkenin her yerinde farklı organizasyonlar düzenleniyor. Her gün yüzlerce ekibimiz, birçok yerde kan ihtiyacını karşılayabilmek için etkinlikler düzenliyor. Bugün geldiğimiz noktada, ülkenin kan ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayabiliyoruz. Kurumlarımızın desteğine her zaman ihtiyacımız var. Vatandaşlarımıza kan vermekten korkmayın, diyoruz. Kan vermeye gelen herkesin kan değerine bakıyoruz. Başkasına vermeye yeterli kanı olmayan insanlardan zaten kan alınmıyor. Kan vermeye engel bir durumu bulunan kişilerden zaten kan almıyoruz. Kanın insandan başka bir kaynağı yok. Bugün İl Sağlık Müdürlüğümüzün verdiği büyük destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
KARA GÖLDE, KARA TABLO
KARA GÖLDE, KARA TABLO
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
ilan.gov.tr
Son Haberler
Beştepe'ye Son Görev
Beştepe'ye Son Görev
Edirne Kavruluyor
Edirne Kavruluyor
Kaleiçi’nde Çalışmalar Yüzde 75 Seviyesinde
Kaleiçi’nde Çalışmalar Yüzde 75 Seviyesinde
Kerman Varsa Hizmet Var
Kerman Varsa Hizmet Var
Özünlü: “Yaptığımız Her Şeyde Bir Anlam Var”
Özünlü: “Yaptığımız Her Şeyde Bir Anlam Var”
HAYAL OLMADAN YAŞAM OLMAZ
HAYAL OLMADAN YAŞAM OLMAZ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.