• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:47
Bulgaristan Kumar Vergisini Artırıyor
16:47
BüyükGerdellispor'da Altan Yavaş dönemi
15:52
Tunca’da Gözler Gökyüzünde
15:49
Gürkan’dan Engin’e Hayırlı Olsun Ziyareti
15:47
Gencan’dan Çarşı Esnafına Ziyaret
15:46
TEKİN’DEN STADYUM ÇAĞRISI
14:48
İba, Lalapaşa’da Pazar Esnafıyla Buluştu
14:06
SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NDEN EGD'YE ZİYARET
13:46
ÇORUMLU KADIN ÇİFTÇİLER EDİRNE’DE
13:41
AĞAÇTA MAHSUR KALAN KEDİ KURTARILDI
13:40
41 YILDIR İTFAİYEDE GÖREV YAPIYOR
10:42
Yumaklı'nın Programı Belli Oldu
10:24
KEŞAN’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
10:12
KONSERVATUVARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
10:11
9 BİN 120 EUROLUK PELET DOLANDIRICILIĞI 
09:44
Edirne’de Sosyal Hizmetler Değerlendirildi
09:41
Kaymakam Çolak’tan Barajda İnceleme
09:41
Uzunköprü’de Festival Coşkusu Başlıyor
09:38
TEKİN: “EDİRNE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”
09:37
Eğitim-İş’ten Okullarda 3 Günlük Eylem Kararı
09:36
GÖRKEMLİ SEZON AÇILIŞI GALA GECESİYLE OLDU
09:32
KADEM Edirne’den Vali Sezer’e Ziyaret
09:30
Alireisoğlu Okulları Ziyaret Etti
09:30
Vali Yardımcısı Coşğun’dan Emniyete Ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Çavuşoğlu'ndan vize resti
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Mart 2017 - 08:01

Çavuşoğlu'ndan vize resti

Edirne’de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda üzerinden Avrupa’yı eleştirerek, “Hasta Avrupa’nın içine düştüğü durum gerçekten çok samimi söylüyorum bizi endişeye sürüklüyor” dedi. Hollanda ile yaşanan kriz sonrası gerilim tırmanmaya devam ediyor. Dün Edirne’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'ni çifte standartlı olmakla eleştirirken, “Vize serbestliği gelmediği takdirde göç anlaşmasıyla ilgili yeni adımlar atacağız” dedi.

GÜNDEM
15 Mart 2017 - 08:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çavuşoğlu’ndan vize resti
Ak Parti Edirne İl Teşkilatında partililerle bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek, Edirne’den Kars’a hızlı tren projesinin hayata geçirileceğini dile getirdi.

Çavuşoğlu Partililere seslenerek, “Hemen Avrupa Birliği dayanışması. Benimle telefonlarda görüşmelerinde gerçekten inanamıyoruz. Gerçekten utanıyoruz diyen siyasetçiler, daha sonra Hollanda’ya destek açıklaması yaptı. Neden biliyor musunuz?  Korku, ne korkusu biliyormusunuz. Türkiye’den çekindiklerini, korktuklarını biliyoruz da. Avrupa Birliği dağılıyor. Kendi aralarında ne kadar safları sık tutsanız da Avrupa Birliği dağılır diye korkuyorlar. Benim onlara bir sözüm var. Korkunun ecele faydası yok. Avrupa Birliği niye kuruldu. Avrupa Birliği Avrupa’yı değerler etrafında birleştirelim diye kuruldular. Onların hepsi birer birer gidiyor. Avrupa’nın durumu hiç iç açıcı değil” dedi.

“HASTA AVRUPA’NIN DURUMUNU DA ÇOK İYİ ANLADIM”

Avrupa’yı hasta olarak nitelendiren Çavuşoğlu, “Hasta Avrupa’nın durumunu da çok iyi anladım. Neden Hollanda bir dışişleri bakanının ziyaretini iptal ediyor. Geçen sene de gittim ben. Şimdi ne oldu. Neden şimdi. Şahsen Avrupa’nın içine düştüğü durum gerçekten çok samimi söylüyorum bizi endişeye sürüklüyor. Çünkü Avrupa yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine geçiyor Avrupa. En üzüntü verici olanı da 5 yıldır, 6 yıldır, 7 yıldır kaymayı görüyoruz. Nereye doğru kayıyorlar. Irkçı partilere doğru. Neden onlara kaybettiği oyu alalım diye. Şimdi seçim öncesi de tıpa tıp aynı. Koalisyonda Hollanda’da başbakan liberal partiden, dışişleri ve başbakan yardımcısı, sosyal demokrat. Wilders’da ne farkları var. Neden bu noktaya geldiler. 2 tane oy alabilmek için. 2 tane popülizim yaparak. Avrupa’nın değerlerini hiçe sayıyorlar. Bir görüyorsun hemen Avrupa içinde dayanışma. Hani demokratik kriterler herkese eşitti. Yargıdaki kıyaslamadan da hoşlanmıyor onlar. Biraz önce söylediğim. Çifte standart olmaz. Bir standart olur. İki yüzlülükte olmaz. Standart eşittir bu standart çevresinde ne kadar sapma var onu hesaplarsın” diye konuştu.

16 Nisan tarihinde oylanacak yeni Anayasa Değişiklik Paketi çalışmaları kapsamında Edirne’ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz, partili cumhurbaşkanlığını hedefleyen anayasa değişiklik paketinin yanı sıra Edirne’den Kars’a hızlı tren projesinin hayata geçirileceğini söyledi.

Ak Parti Edirne İlçe Teşkilatında partililerle bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını getirdiğini söyleyerek, “Bir Referandum arifesindeyiz. Türkiye için önemli bir karar vereceğiz. Elbette demokrasi içerisinde şeffaf bir durumda süreci yaşıyoruz. Bu süreçte ‘Evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de kampanyasını yürütüyor. Evet diyen ünlü sanatçılara ve isimleri linç ediyorlar” diye konuştu.

Neden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tercih ettiklerini açıklayan Bakan Çavuşoğlu, “Şu anki sistemde Başbakan ve Cumhurbaşkanında da aynı yetki var” diyerek sözlerinin devamında şunları kaydetti:

Cumhuriyetin esasen elden gitmediğini, rejimin değişmediğini, sistemin değiştiğini, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına doğru gittiğini ve bu sistemi getirenlerin büyük hayallerinin olduğunu güzelce anlatacağız. ‘Cumhuriyet elden gidiyor’ diyen insanlar bugüne kadar ne yapmışlar? Ne getirmişler? O zaman onlara ‘Cumhuriyetin 100’üncü yılına dair ne gibi hedefleriniz var?’ Diye sorsanız, size verecekleri cevap ‘0’. Sadece Cumhuriyet ve Atatürk’ten geçinirler. Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda hiçbir şey yapmazlar. Cumhuriyetten geçinerek siyasi rant elde derler. Ancak referandum sürecinde ‘hayır’ derler başka da bu ülkeye hayırları yoktur.”

Salonda bulunan partililere Anaya Değişiklik Paketinde bulunan 18 maddeyi çok iyi anlamaları ve halka anlatma çağrısında bulunan Çavuşoğlu, “Problem ne? Problem paketin içeriğini tartışmıyoruz. Bu pakete ‘hayır’ diyenlerin paketin içeriğine dair söyleyeceği bir şey yok. Hep kara propaganda yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni paketin “evet” ile geçmesi durumunda tek taraflı olarak Meclis’i feshetme yetkisinin olacağı eleştirisine karşı çıkan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı Meclis’i feshetmiyor. Bizim gazeteler bunu yazmıyor diyorsun. Senin gazeteler yalan yazıyor. O zaman aç oku 18 maddeyi. Ahkâm kesmeden oku. Türkiye’de de ahkâm kesmeye çalışan var. Kılıçdaroğlu ne diyor ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi bir partiden gelecek o nedenle kriz olur’ işte tam bu sebeple kriz oluyor. Kılıçdaroğlu’na Allah söyletiyor” diye konuştu.

“EDİRNE’DEN KARS’A HIZLI TREN  “

Avrupa’daki ülkelerin Türkiye’deki referandum sürecinde neden “taraf” olduklarını soran Bakan Çavuşoğlu, bu zamana kadar Türkiye’nin hiçbir ülkede seçimlerde “taraf” olmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile Türkiye’de her şey rayına girecek. Onlar bunu görüyor. O nedenle itiraz ediyorlar. Gerçekleştirdiğimiz projeler bunları şaşkına uğrattı. Dünyanın en büyük havalimanını inşa ettik. Marmaray’ı, 3’üncü Köprü ve bir çok projeyi hayata geçirdik. Edirne’den Kars’a hızlı tren yapacağımızı duymuşlar bize ‘Bu kadar parayı nereden buluyorsunuz’ diye soruyorlar. Geçen sene de Hollanda’ya gittim. Şimdi ne oldu? Esasen Avrupa’nın içine düştüğü durum bizi endişeye sevk ediyor. Avrupa uçuruma doğru gidiyor. En üzüntü verici olanı Avrupa’da siyasi görüşlerin sağ ırkçı partilere doğru kayması. Oy almak için bunu yapıyorlar. Merkez siyasi partilerin aşırı sağcı faşist Wilders’ten ne farkı var? Popülizm yaparak 2 o oy için yapıyorlar bütün bunları. Avrupa’nın değerlerini hiçe sayıyorlar” dedi.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Avrupa Birliği’nin (AB) dağıldığını öne süren Bakan Çavuşoğlu, “Korkunun ecele faydası yok. AB neden kuruldu? AB’yi birleştirelim, ekonomi çıkarları birleştirelim diye kuruldular. AB ‘Hayır’ için başlık atıyorlar. ‘Hayır’ için her türlü kampanyaya destek veriyorlar. Türkiye’deki hainlerle neden birlikte çalışıyorlar. Bunu halka anlatın. Yeni Anayasa Değişiklik Paketinin Recep Tayyip Erdoğan için yapılmadığını belirtmek isterim. Eski sistemde Cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğu yok. İstediği kadar da yetkisi var. Ama bu yeni sistemde yeni müeyyideler var. Yaptıkları işlerin cezai sorumluluğu var. Türkiye’nin geleceği için bu sistem değişikliğine gidiyoruz” dedi.

Türkiye Edirne’den Kars’a kadar emin adımlarla ilerlemesi gerektiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye, Türkiye’den büyüktür. 2 ay sonra Kars-Tiflis-Bakü tren hattını açıyoruz” diye müjdeyi verdi.

Çavuşoğlu, partisinin binasındaki konuşmasından sonra Selimiye Cami’de öğle namazını kıldı. Namaz çıkışı Bedesten Kapalı Çarşı’sı esnaflarını da ziyaret eden Çavuşoğlu, bir restorasyonda Balkan STK’ları platformu üyeleri, iş adamları ve muhtarlarla bir araya geldi.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bulgaristan Kumar Vergisini Artırıyor
Bulgaristan Kumar Vergisini Artırıyor
BüyükGerdellispor'da Altan Yavaş dönemi
BüyükGerdellispor'da Altan Yavaş dönemi
 Tunca’da Gözler Gökyüzünde
Tunca’da Gözler Gökyüzünde
Gürkan’dan Engin’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Gürkan’dan Engin’e Hayırlı Olsun Ziyareti
ilan.gov.tr
Son Haberler
Bulgaristan Kumar Vergisini Artırıyor
Bulgaristan Kumar Vergisini Artırıyor
BüyükGerdellispor'da Altan Yavaş dönemi
BüyükGerdellispor'da Altan Yavaş dönemi
 Tunca’da Gözler Gökyüzünde
Tunca’da Gözler Gökyüzünde
Gürkan’dan Engin’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Gürkan’dan Engin’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Gencan’dan Çarşı Esnafına Ziyaret
Gencan’dan Çarşı Esnafına Ziyaret
Enerjiye dikkat çektiler
Enerjiye dikkat çektiler

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.