• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:49
Filiz Gencan'dan Net Mesaj: "Biz Partimizdeyiz"
16:43
Kırkpınar Yüzme Şenliği Edirne’de Başlıyor
16:14
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Batman'a uğurlandı
16:03
AB'den Edirne'ye ReStArt projesi desteği
15:55
Nikah kıymak isteyen çiftler "26.06.2026"yı tercih etti
15:50
Gençler Türkiye Kürek Kupası başladı
15:45
Sokaklar Çocuklar İçin Dönüşüyor
15:38
Akalın “80 Yıl Geçti, Ahıska Türklerinin Sürgünü Hâlâ Sona Ermedi”
13:07
Başkan Gencan “Çocuklarımız İçin Güvenli Sokakları Birlikte Deneyimledik”
12:54
665. KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ FESTİVALİ İÇİN ÜCRETSİZ OTOPARK ALANLARI DUYURULDU
12:49
Nedim Zobar: “Çocukların Yeri İşyerleri Değil Okullardır"
12:46
CHP'den Özcan Kararına Sert Eleştiri
11:31
"Kumar bağımlılığı" ilk sıraya yükseldi
10:04
BAŞKAN GENCAN’DAN KARNE SEVİNCİ YAŞAYAN ÇOCUKLARA MESAJ
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. ÇELTİK EKİLİŞLERİ AZALABİLİR, YAĞMUR DUASI YAPILDI
EKONOMİ
Yayınlanma: 27 Şubat 2023 - 00:48

ÇELTİK EKİLİŞLERİ AZALABİLİR, YAĞMUR DUASI YAPILDI

EKONOMİ
27 Şubat 2023 - 00:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÇELTİK EKİLİŞLERİ AZALABİLİR, YAĞMUR DUASI YAPILDI

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; çeltik üretimine az bir zaman kaldığını belirterek, su anlamında sıkıntı yaşanması durumunda Türkiye’de çeltik ekilişlerinde ciddi oranda aşağıya düşüş yaşanabileceğini kaydetti. Ayrıca, Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yağmur duası yapıldı.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; çeltik üretimine az bir zaman kaldığını belirterek, su anlamında sıkıntı yaşanması durumunda Türkiye’de çeltik ekilişlerinde ciddi oranda aşağıya düşüş yaşanabileceğini kaydetti. 2023 yılı üretim sezonunun başlamasına az bir zaman kaldığını belirten Balcılar, “2023 yılı üretim sezonundan üreticiler olarak korkuyoruz. Çünkü belediye yerleri ya da insanların yerlerini, üreticiler yüksek bedellerle kiraladı. Ama su seviyesine bakıldığında çok düşük seviyede olduğu görülüyor. İpsala’daki 4 baraja, sulama birlikleri ve kooperatifler su basılıyor. Hamzadere Barajı’nda su seviyesi 140 milyon metreküpe çıkmış. Buna, 20 milyon metreküp daha ilave etmek için mücadele ediliyor. Her ne olursa olsun, barajlardaki suyla üretim yapılmaz. Yapıldığı takdirde, çeltik ekilişleri Trakya’da yarı yarıya düşer. Meriç Nehri, iyi ya da kötü bizi belli bir süre idare eder. Ama herhangi bir kuraklık yaşanırsa, çeltik ekilişinde felaket yaşanır. Bu yüzden 5-6 Mart gibi çeltik komisyon üyeleri, kooperatif başkanları ve DSİ yetkililerden oluşan bir ekiple geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Burada ortak bir karar alınacak.” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE ÇELTİK EKİLİŞLERİ CİDDİ ORANDA DÜŞER”

Üreticiler olarak, yağışların yaşanmasını beklediklerini ifade eden Sedat Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Üretim sezonuna kadar yağışlar yaşanmazsa, çeltiğin anavatanı olan Edirne’de ekimler ciddi anlamda aşağıya düşer. Hayrabolu’da bulunan baraj sayesinde yakın bölgelerde, 40 bin-50 bin dönüm alanda çeltik ekilişi yapılıyor. Oradaki barajları doldurma şansımız yok. Çakmak Barajı biteli 5 yıl olmuş ama barajı doldurmak için pompa istasyonu yok. Bu gibi yerler dolmaz. Hayrabolu’da 40 bin-50 dönüm, Biga’da 100 bin dönüm alanda kuru mahsul üretimine hazırlanıyor. Eğer böyle giderse, Türkiye’de çeltik ekilişleri ciddi oranda aşağıya düşer. Su olmadı mı, çeltik olmaz. 1000 dekar çeltiğin ekimi için 1 milyon metreküp suya ihtiyaç var. Zor günlerden geçiyoruz. Ama 1-2 ay sonra ne olur bilmiyorum.”

YAĞMUR DUASI YAPILDI

Müftülük ve belediye tarafından Ulaş Mahallesi'ndeki futbol sahasında düzenlenen organizasyonda vatandaşlar, yağmur yağması için dua etti. Müftülüğe bağlı imam ve müezzinler de hazırlanan platformda yağmurun yağması için dua etti ve Kur'an-ı Kerim okudu. Ergene Müftüsü Ali Osman Bayrak, yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan kuraklığın çiftçileri sıkıntıya soktuğunu belirterek, yağmur yağması için dua ettiklerini söyledi. Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise bölgede yağış azlığı yaşandığını belirterek, "Çiftçimiz ve tarımla uğraşan vatandaşlarımız zor durumda. Toplu olarak dua ettik ve Allah'tan yağış istedik. Katılım çok güzel oldu. Herkese teşekkür ediyorum." dedi.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Nedim Zobar: “Çocukların Yeri İşyerleri Değil Okullardır
Nedim Zobar: “Çocukların Yeri İşyerleri Değil Okullardır"
Özcan'ın Kararı Sonrası İlk İstifalar Geldi
Özcan'ın Kararı Sonrası İlk İstifalar Geldi
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
ilan.gov.tr
Son Haberler
Filiz Gencan'dan Net Mesaj:
Filiz Gencan'dan Net Mesaj: "Biz Partimizdeyiz"
Kırkpınar Yüzme Şenliği Edirne’de Başlıyor
Kırkpınar Yüzme Şenliği Edirne’de Başlıyor
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Batman'a uğurlandı
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Batman'a uğurlandı
AB'den Edirne'ye ReStArt projesi desteği
AB'den Edirne'ye ReStArt projesi desteği
Nikah kıymak isteyen çiftler
Nikah kıymak isteyen çiftler "26.06.2026"yı tercih etti
DEPREMZEDELER UZUNKÖPRÜ’DE ÇALIŞMAYA BAŞLADI
DEPREMZEDELER UZUNKÖPRÜ’DE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.