Edirne’de 2026 yılı çeltik ekim sezonu için başvurular alınmaya başlandı. İl Çeltik Komisyonu Başkanlığı, çeltik ekimi yapmak isteyen üreticilerin 25 Mart 2026 tarihine kadar müracaatlarını tamamlamaları gerektiğini duyurdu.
Açıklamada, belirlenen tarihten sonra yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceği ve cezalı dahi olsa ruhsat verilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların, 3039 sayılı Çeltik Ekim Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin talimatname hükümleri doğrultusunda değerlendirileceği belirtildi.
İl Çeltik Komisyonu’nun 24 Şubat 2026 tarihli kararı doğrultusunda 2026 yılı için dekar başına 40 TL sıhhi tedbir ve ruhsatiye ücreti alınacağı bildirildi. Damlama sulama yöntemiyle çeltik ekimi yapacak üreticiler için ise teşvik uygulanacak ve dekar başına 20 TL ücret tahsil edilecek.
Ruhsat işlemleri için üreticilerin; çeltik ekimi yapılacak arazinin tapu senedi, köy muhtarlığınca onaylı kira sözleşmesi veya Komisyon tarafından hazırlanacak keşif raporu ile başvuru yapmaları gerekiyor.
Üreticilerin ayrıca ekim yapacakları alan için belirlenen ücreti Türkiye Halk Bankası Selimiye Şubesi veya T.C. Ziraat Bankası Selimiye Şubesi’nde İl Çeltik Komisyonu Başkanlığı adına açılmış vadesiz hesaplara yatırarak banka dekontu ile birlikte İl Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği ifade edildi. HABER MERKEZİ
GÜNDEM
Yayınlanma: 11 Mart 2026 - 11:53
Çeltik Ekimi İçin Müracaat Süreci Başladı
GÜNDEM
11 Mart 2026 - 11:53
İlginizi Çekebilir





