Geçtiğimiz yıl su sıkıntısıyla mücadele eden çeltik üreticileri, bu sezon tamamen verime odaklandı. Türkiye’nin pirinç ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Edirne ve ilçelerinde uzun süren çeltik ekim sezonu, tarlaların hazırlanması ve suyla dolu alanlara tohumların atılmasıyla başladı.
Geçtiğimiz yıla kadar Meriç Nehri’nde yaşanan kuraklık nedeniyle su sıkıntısı, tarlalara dönüşümlü sulama sistemi uygulanarak giderilmeye çalışılmıştı. Ancak kış aylarında etkili olan yoğun yağışlar sayesinde nehirler yeniden dolarken, bölge kuraklığın etkisinden kurtuldu.
Bu yıl su sorunu yaşanmasının beklenmemesi, üreticinin yüzünü güldürdü. Çeltikçiler şimdi ise yüksek verim elde etmeyi hedefliyor. ÖZEL HABER:MERT SOYLU





