• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
18:28
İş İnsanlarından Gazetemize Ziyaret
17:46
Edirne Valiliği’nden Fırtına Uyarısı
17:30
EYBAL’dan Türk Patent ve Marka Kurumu’na Başvuru
17:20
Basın Camiasından 64. Yıl Kutlaması
17:04
Çocukların Hayalindeki Park Kurtuluş Mahallesi’nde Şekilleniyor
16:43
CHP Heyetinden Edirne Gazetesi’ne 64. Yıl Ziyareti
16:38
İş İnsanlarından Edirne Gazetesi’ne 64. Yıl Ziyareti
16:36
Dinç’ten Edirne Gazetesi’ne Tebrik Ziyareti
14:35
EDESOB’da değişim mi devam mı?
14:34
Şafak Kırbiç’tan Edirne Gazetesi’ne Kutlama Mesajı
12:01
1 Mayıs’ta meydanlar doldu, yevmiyeli işçiler ise çalıştı
10:00
Dualarla kutsal topraklara uğurlandılar
09:57
Edirne’ye 16 Yeni Hekim Kadrosu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. "CHP'YE ZARAR VERİR"
SİYASET
Yayınlanma: 05 Şubat 2018 - 05:09

"CHP'YE ZARAR VERİR"

SİYASET
05 Şubat 2018 - 05:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“CHP’YE ZARAR VERİR”
CHP’nin 36. Olağan Kurultayı hakkında Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’yla görüştük Pekcanlı; “Çıkan sonuç her ne olursa olsun yapılan eleştiriler CHP’ye zarar verir. Kılıçdaroğlu’na da İnce’ye de sahip çıkacağız. Genel seçim bitti artık gözümüz 2019’da” dedi.

 

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin genel başkanlık için yarıştığı kurultayda bin 253 delege oy kullandı. 1266 delegenin 1253’nün oy kullandığını, bin 237’sinin geçerli, 16 oy da geçersiz sayıldığı kongrede Kılıçdaroğlu 790 oy, Muharrem İnce’nin ise 447 oy aldı. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’yla 36. CHP Olağan Kurultayı hakkında görüştük. Heyecanlı bir seçim süreci yaşadıklarını belirten Pekcanlı, Seçim sonrası yapılan eleştirileri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan gereksiz eleştirilerin CHP’ye zarar vereceğini belirterek; “Kongre çok heyecanlı geçti. Son yılların en heyecanlı kongrelerinden birisi diyebilirim. 2 genel başkan adayı olduğu için de medyada da büyük yer aldı. Bu bir bakıma şunu da gösterir; Bu kongrede CHP’nin demokratik zenginliği ve lider sıkıntısının olmadığını gösteriyor. Delegeler özgür iradeleriyle hareket ettiler. Mevcut Başkanımız Kılıçdaroğlu, 36. olağan kongremizde yine Genel Başkan seçildi. Tabi bu duruma olumlu bakan kadar olumsuz bakanlar da var. Bu da CHP içindeki çok sesliliğe verilen değeri de gösteriyor. Ancak bir de şu açıdan bakmak gerekirse Kılıçdaroğlu’nun tekrar seçilmesine yönelik CHP’nin oy kaybedeceğini savunanlara şunu söylemek isterim; bize göre referandumda yüzde 52 oyu hangi genel başkanın önderliğinde aldık. Tüm dünyada çok konuşulan Adalet yürüyüşünü kimin önderliğinde yaptık” dedi.

 

PEKCANLI: “KILIÇDAROĞLU’NA DA İNCE’YE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Pekcanlı, CHP’nin 36. olağan kurultayı sürecinden sonra hedeflerinin 2019’da yapılacak olan seçimler olduğunu vurgulayarak; “Partilerin kongrelerinde, olağan genel kurullarında tartışmalar olur, adaylar olur, başkanlar seçilir ancak her şey parti için yapılır. 36. Olağan kongreden Kılıçdaroğlu, genel başkanımız oldu.  Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, ciddi bir başarı elde etmiştir. Bileşenleri elinde tutabilen bir liderdir. Genel Başkanımız eleştirilebilir. Bu herkesin en doğal hakkıdır ancak bu tür eleştiriler seçim bittikten sonra da devam ederse bu eleştiri değil, başkalarının ekmeğine yağ sürmektir. 2019 yılındaki yapılacak olan seçimlerde bizlere yani CHP’lilere, zarar vermekten başka bir şey kazandırmaz. CHP’li partililerimize özellikle bunu söylemek istiyorum. Eleştiriler bir yerden sonra partiye büyük zararlar verebilir. Seçimler öncesi konuşulur-tartışılır ancak seçim sonrası her şey parti içindir. İyi de yapıyorsanız parti içindir, kötü de yapıyorsanız parti içindir. Yoksa herkes eleştirebilir, bu herkesin doğal hakkıdır. Kılıçdaroğlu’na da İnce’ye de sahip çıkarız ve çıkacağız. Ancak gereksiz eleştiriler seçim sürecinden sonra partimize zarar verir. Kongremizde örgütümüz bir tercih yapmıştır. Herkesin içine sinmeyen sonuçlar da olabilir. Kongre bitti artık 2019 seçimleri için çalışacağız” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: “HUZURU VATANIN BÜTÜN TOPRAKLARINA YAYACAĞIZ”

Genel başkanlığını tazeleyen Kılıçdaroğlu, teşekkür konuşmasında; “Üstlendiğim görev sıradan bir görev değildir. Üstlendiğim görev çok önemlidir. Bu ülkenin her ferdinin hakkını hukukunu ve adaletini sağlamak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum. Bugün yaşadığımız ortamda CHP’ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir olay olmadığını gayet iyi biliyorum. Birilerinin uykusunun kaçacağını da biliyorum. Ama biz haklı davamızı Türkiye davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Her zaman söyledim yine ifade ediyorum adaleti, demokrasiyi, hukuku birlikte savunacağız. Birlikte yaşamayı savunacağız. Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmayan insanlarla kucaklaşacağız. Türkiye’yi yeniden çağdaş uygarlığa taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur. Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz. Bizim mücadelemiz 80 milyonun geleceği mücadelesidir. Türkiye’nin geleceği mücadelesidir. Demokrasiyi yüceltmek zorundayız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Bu bizim temel görevimiz ve bu millete borcumuzdur. Bu borcumuzu eda edeceğiz. İnsanlar kaygıyla Türkiye’nin bekasından, geleceğinden söz ediyorlar. Şu soruyu hep birlikte sormak zorundayız, 15 yılda Türkiye’yi bir beka sorunuyla kimler karşı karşıya getirdi. İktidardakilerin bunun hesabını vermesi lazım. Biz kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Huzuru vatanın bütün topraklarına yayacağız. Bereketli topraklar üzerinde yoksulluk olmayacak. Huzurun garantisini teminatını veriyorum sizlere. Kahraman askerlerimiz Mehmetçiklerimiz bayrağımız için vatanımız için mücadele eden Mehmetçiklerimiz o askerlere minnet borçluyuz. Şehitlerimize şükran borçluyuz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ailelerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Onların mücadelesi Türkiye mücadelesidir. Gelecek mücadelesidir. Biz evimizde rahat uyuyalım diye kendi hayatlarını feda etme mücadelesidir. Onlar bizim onurumuz gururumuzdur. Her zaman ve her ortamda şehitlerin bu topraklar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Biz bu toprakları şehitlerin kanıyla suladık. Biz mücadelenin ne olduğunu, Kuvayi Milliyenin ne olduğunu da biliriz. Birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak Türkiye’yi beka sorunundan kurtarmanın yolu bizim devletimize ve ülkemize sahip çıkmamızdan geçiyor. Hepimizin çok büyük sorumlulukları var. Gideceğiz bunların hepsini anlatacağız" ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MİLLETVEKİLİ ÜN, 10 KASIM TÖRENLERİNDE ÖZGÜR ÖZEL’İN YANINDA
MİLLETVEKİLİ ÜN, 10 KASIM TÖRENLERİNDE ÖZGÜR ÖZEL’İN YANINDA
ETKİNLİKLERİN İPTAL EDİLMESİ ULUSUMUZU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR
ETKİNLİKLERİN İPTAL EDİLMESİ ULUSUMUZU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR
TARIM DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
TARIM DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
SEÇİMLERDE ÖRGÜTÜN GÖRÜŞLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİLECEK
SEÇİMLERDE ÖRGÜTÜN GÖRÜŞLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİLECEK
ilan.gov.tr
Son Haberler
İş İnsanlarından Gazetemize Ziyaret
İş İnsanlarından Gazetemize Ziyaret
Edirne Valiliği’nden Fırtına Uyarısı
Edirne Valiliği’nden Fırtına Uyarısı
EYBAL’dan Türk Patent ve Marka Kurumu’na Başvuru
EYBAL’dan Türk Patent ve Marka Kurumu’na Başvuru
Basın Camiasından 64. Yıl Kutlaması
Basın Camiasından 64. Yıl Kutlaması
Çocukların Hayalindeki Park Kurtuluş Mahallesi’nde Şekilleniyor
Çocukların Hayalindeki Park Kurtuluş Mahallesi’nde Şekilleniyor
YENİDEN “CAN” DEDİLER
YENİDEN “CAN” DEDİLER

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.