Son günlerde çiftçilerin tarlalarına ektikleri ürünlerden iyi fiyat alamaması nedeniyle farklı illerde eylem gerçekleştirmişti.
Edirne İl Genel Meclis Üyesi Tunay Aslan, “Bir yandan çiftçiler traktörleriyle eylem yapıyor, bir yanda kavun yetiştiricisi zorda.Üreticinin sorununa çare bulunması gerekiyor” dedi.
Bir yandan çiftçiler traktörleriyle eylem yapıyor, bir yanda kavun yetiştiricisi zorda. Fındık, çay, ayçiçeği aklınıza ne geliyorsa bir yanda da çiftçisini içe sayan bir hükümet düşünün. Masanızdaki ürünleri bizler yetiştiriyoruz. Birkaç yıl sonra üretmek için çiftçi bulamayacaksınız. Eskiden faizler yüksekti, alım gücü vardı. 5 tane penye alıyorsunuz. 3 bin TL. Bir takım elbise 750 TL ile 10 bin TL arasında biz be ara buralara geldik?Niye çiftçi ürünü para yapmıyor? Buradan sesleniyorum. Çiftçiye sahip çıkın. Gün gelecek o topraklar boş kalacak.
HABER: SEVDA GÜZEY
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Ağustos 2024 - 14:42
Çiftçisinin yanında olmayan bir ülkede yaşıyoruz
GÜNDEM
15 Ağustos 2024 - 14:42
İlginizi Çekebilir





