• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:49
Paletli yüzme şampiyonası ve milli takım seçmeleri yapıldı
15:35
"Dünya Ahisi" seçilen ot süpürge ustası, çırak bulamamaktan yakınıyor
15:29
İba, Osmanlı Köyü’nde Yağmur ve Şükür Duası Programına Katıldı
15:14
Süt Üreticisinin kazancı değil; zararı büyüyor
15:02
Bulgar Müşteri de Tasarruf Peşinde
14:46
İlhan Koman Parkı’nda Estetik ve Konfor Bir Arada
12:39
14 yaşındaki zanlı tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. ÇİFTÇİYİ RAHATLATACAK ÖNERİ
EKONOMİ
Yayınlanma: 09 Nisan 2019 - 07:38

ÇİFTÇİYİ RAHATLATACAK ÖNERİ

EKONOMİ
09 Nisan 2019 - 07:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÇİFTÇİYİ RAHATLATACAK ÖNERİ
Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, kuraklık nedeniyle Ayçiçeği ve Buğday’da olumsuzluklar yaşandığını söyledi. Hasat zamanına uzun süre olmasına rağmen şimdiden kara kara düşündüklerini belirten Arabacı, girdi maliyetlerinin de çiftçinin belini büktüğünü ifade etti. Devletten destek yerine KDV’siz ve ÖTV’siz mazot talebinde bulunduklarını vurgulayan Arabacı, maliyetlerin düşmesiyle çiftçinin rahatlayacağını söyledi.
Havaların kuraklık gitmesi Ayçiçeği ekimini olumsuz etkilerken, buğdayı da alt yapraklarında havanın kurak gitmesinden dolayı sararmalar başladığını belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı bundan sonra yağış bekliyoruz diyerek, çiftçinin bellini büken girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek “Girdiler konusunda geçen yıla göre ilaçta yüzde yüz artış oldu. Gübre ona keza, o da aynı şekilde. Ama bizim hep devletimizden destek yerine bize KDV’siz, ÖTV’siz  mazot talep ediyoruz” dedi.
AYÇİÇEĞİ VE BUĞDAYLARIN YAĞMURA ÇOK İHTİYACI VAR
Havaların kurak gitmesi buğday ve ayçiçeğini olumsuz etkilediğini belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, “Havalar uzun süredir kurak geçiyor. Çiftçi ayçiçeği ekilişini yaptı hatta hala daha yağışlar olmadığı için ekmeyen arkadaşlarımız vardı. Onlar da artık ekilişine başladı. Önceki akşam az yağış oldu. Uzun zamandır yağmur yağmıyor. Buğdayların yağmura çok ihtiyacı var. Buğdaylarda hastalıklar başladı. Alt yapraklarında havanın kurak gitmesinden dolayı sararmalar başladı. Beklenen yağış da düşerse üretici sevinecek. Bundan sonra periyodik yağış bekleniyor ama çok kuvvetli gözükmüyor. Dediğim gibi buğdayların çok ihtiyacı var. Buğdayda olduğu gibi ayçiçeklerinin de çıkması için yağışa çok ihtiyaç var. Bundan sonra sık sık ara ara yağış alırız.20 gün kadar önce ayçiçeğini birçok arkadaşımız ekti. Hatta bir kısmı çıkmaya başladı ve hala daha ekilmeyen yerlerimiz var ancak yağmur bekleniyor. Yerler uzun zamandır kurak gittiğinden hazırlanamadı. Yağmurdan sonra hayırlısıyla hazırlayıp onlar da ekilecektir”şeklinde konuştu.
HASTALIK LAR KARŞI ÇİFTÇİ BİLİNÇLİ
Buğdayı vurmaya başlayan hastalıklar için çiftçimiz önlemi almaya başladı diyen Başkan Arabacı; “ Artık çiftçimiz bilinçli. Şu ana da kadar kök boğaz ilaçlarımızı attık. Tekrar ara pası ilacı atılması gerekiyor. Çünkü buğdayda çok hastalık belirginleşmeye başladı. Kurağın da çok etkisi oldu. Buğdaylarımızı takip edip hastalık olmadan ilaçlarımızı atıp önlemimizi almalıyız”dedi.
GİRDİLER DÜŞERSE ÇİFTÇİ RAHATLAYACAK
Biz destek yerine KDV’siz, ÖTV’siz  mazot talep ediyoruz şeklinde talepte bulunan Arabacı “ Her şeyden önce bizim iyi hizmet edip verim almamız en büyük hedefimiz.  Biz verim alırsak bundan sonraki dönemde fiyat konusunda da iyi bir fiyat açıklarsa devletimiz bizler de mağdur olmayacağız. Girdiler konusunda geçen yıla göre ilaçta yüzde yüz artış oldu. Gübre ona keza, o da aynı şekilde. Ama bizim hep devletimizden destek yerine bize KDV’siz, ÖTV’siz  mazot talep ediyoruz. Eğer girdilerimiz biraz düşürebilirsek çiftçi daha rahat hareket edebilecek ve daha rahat ayakta kalabilecek.” Dedi.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
 Jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtıyor
Jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtıyor
Çiftçiye darbe vuruyorlar
Çiftçiye darbe vuruyorlar
ilan.gov.tr
Son Haberler
Paletli yüzme şampiyonası ve milli takım seçmeleri yapıldı
Paletli yüzme şampiyonası ve milli takım seçmeleri yapıldı
"Dünya Ahisi" seçilen ot süpürge ustası, çırak bulamamaktan yakınıyor
İba, Osmanlı Köyü’nde Yağmur ve Şükür Duası Programına Katıldı
İba, Osmanlı Köyü’nde Yağmur ve Şükür Duası Programına Katıldı
Süt Üreticisinin kazancı değil; zararı büyüyor
Süt Üreticisinin kazancı değil; zararı büyüyor
Bulgar Müşteri de Tasarruf Peşinde
Bulgar Müşteri de Tasarruf Peşinde
VALİ CANALP, POLİS HAFTASI ETKİNLİĞİNE KATILDI
VALİ CANALP, POLİS HAFTASI ETKİNLİĞİNE KATILDI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.