• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:56
Öğrencilerin Ulaşımını Kolaylaştıracak Yeni Yol
16:53
DENEYAP’ta 401 Öğrenci Ter Döktü
16:24
Şükrüpaşa’dan Sezona Güçlü Başlangıç
15:44
Düğünde Takı Yerine Buzağı
15:41
Edirne Polisinden Velilere Eğitim
15:38
Bodur’dan Vali Sezer’e Ziyaret
15:30
Vakıflardan Okullara 237 Kitap
15:27
Havsaspor’dan Biçer’e Ziyaret
14:18
Lalapaşa’da Yol Çalışmaları Sürüyor
14:14
Trakya’da Ağustosta 4 Bin 436 Konut Satıldı
14:11
Kassara Son Yolculuğuna Uğurlandı
14:08
TRAKYA’DA ARAÇ SAYISI 802 BİNİ AŞTI
14:05
havai fişekler yangına neden oldu
13:41
Okul Kantinlerinde Denetimler Başladı
12:33
Vali Sezer Sosyal Yardımları Değerlendirdi
12:17
Karaağaç’ta Kanalizasyon Altyapısında Sona Gelindi
11:45
Akgüngör, Yeni Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığına Aday
11:36
18 Yaşında Dünya Şampiyonu
11:19
Maçın geliri Edirnespor’a gitti
11:19
Edirne Belediyesi’nden Alzheimer farkındalığı
10:40
Kanal İpsala Projesinde Çalışmalar Sürüyor
10:36
Keşan'da gönüllüler çevreyi temizledi
10:25
İpsala Çeltikte İthalata Meydan Okuyor
10:15
Muhtarı çileden çıkardılar
10:03
EDİRNE’NİN BİBERİ RUJ OLDU
10:02
Oğuz Kurum Borsa Başkanlığına Aday
09:44
MİLYONLUK ALTIN HIRSIZLIĞI
09:29
EDİRNE’DE GASTRONOMİ ŞÖLENİ
09:23
Trakya’dan 230 Milyon Dolarlık İhracat
09:22
Necatiye Köyü'ne Yeni Yol
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. DEPREMZEDELER YARARINA KERMES DÜZENLENDİ
GÜNDEM
Yayınlanma: 09 Mart 2023 - 09:20

DEPREMZEDELER YARARINA KERMES DÜZENLENDİ

GÜNDEM
09 Mart 2023 - 09:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DEPREMZEDELER YARARINA KERMES DÜZENLENDİ

Edirne Belediyesi, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde tarihin en büyük depremi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için kermes düzenledi. Kermesin tüm geliri depremden zarar gören vatandaşlara bağışlanacak.

 

Edirne Belediyesi personeli, Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi, Edirne Belediyesi Morev Kadın Atölyesi, Üretici Kadınlar Pazarı ve Emek Pazarı ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çok sayıda kadın depremzedeler yararına kermes düzenledi. Kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen kermeste evlerde hazırlanan ürünler satışa sunuldu. Tüm geliri depremzedelere bağışlanacak olan kermese, çok sayıda vatandaş alışveriş yaparak destek verdi. Hazırlanan ürünler kısa sürede tükendi.

 

Kermese katkı veren kadınlar, depremzede vatandaşların yaralarını sarmak acılarına bir nebze ortak olmak için bu kermesi düzenlediklerini söyledi. Hazırlanan ürünlerden satın alarak kermese destek veren vatandaşlar da, depremin yaşandığı ilk günden beri yaraların sarılması için imkanlar dahilinde yardım ettiklerini vurguladı.

 

Kermesin açılışını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ailedeki taşıyıcı kolonun anne olduğuna dikkat çekti. Evin ve yaşamın yükünü çekenin de kadın olduğunu belirten Gürkan, “Kadın, evladını nasıl yetiştirirse o evlat yaşam boyu o çizginin üzerinde ilerler, o kuralların, o kriterlerin içerisinde ilerler. O yüzden hep şunu savunduk. Cumhuriyet, 100 yıldır bunu savunuyor. Kadının olmadığı bir toplumun kalkınması mümkün değil. Kadının erkeklerle eşit şartlarda ve eşit haklarda olmadığı bir toplumun ilerlemesi mümkün değil. O yüzden kadınların en önemli görevi toplumun bütün dinamiklerini, bütün parametrelerini, kriterlerini belirlemeleri ve bunları yaşama geçirmeleri. Kadının olmadığı bir yerde zarafet olmaz, kadının olmadığı yerde nezaket olmaz, kadının olmadığı yerde asalet olmaz, güzellik olmaz, incelik olmaz. Kadın yaşamı düzenleyen bir varlık. Yaşamın her alanını düzenleyen bir varlık, kadın. Yaradan kadına hiçbir canlıya vermediği bir özellik vermiş, yaşamın sürdürülmesi. Doğurganlık özelliği vermiş. O soyun devamını kadına bahşetmiş yaradan” diye konuştu.

 

6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem felaketinde de en çok acı çeken ve en çok mücadele edenin yine kadınlar olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Depremde yaşamını kaybeden bütün yurttaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Yaralarımıza acil şifalar diliyorum. 6 Şubat’ın ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Edirne’de de Edirneliler olağanüstü bir çaba ve dayanışma gösterdiler. Muhteşem bir dayanışmanın altına imza attılar. Burada etnik kimlik, siyasi görüş ayrılıkları, mezhep çatışmaları yok. Herkes elinde, evinde, yüreğinde ne varsa ortaya koydu. Ve o bölgedeki depremzedeler ile paylaştı ve paylaşmaya devam ediyor” dedi.

 

Dayanışmayı sürdürmek gerektiğini belirten Gürkan, deprem bölgesinde ısınma, barınma ve gıda sorunun olduğunu söyledi. Bölgeye göndermek için 10 bin paket gıda paketi hazırlandığını belirten Gürkan, “Dayanışma yaşatır. O bölgeyi gören birisi olarak söylüyorum. İnanamayacağız kadar büyük bir tahribat, yıkım var. Büyük dramlar var. Bir şehrin neredeyse tamamı yok” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra eşi Esra Gürkan ile birlikte kermesi gezerek, kermese katkıda bulunan kadınlara teşekkür etti. HABER: YEŞİM DRAMALI

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Öğrencilerin Ulaşımını Kolaylaştıracak Yeni Yol
Öğrencilerin Ulaşımını Kolaylaştıracak Yeni Yol
DENEYAP’ta 401 Öğrenci Ter Döktü
DENEYAP’ta 401 Öğrenci Ter Döktü
Şükrüpaşa’dan Sezona Güçlü Başlangıç
Şükrüpaşa’dan Sezona Güçlü Başlangıç
Düğünde Takı Yerine Buzağı
Düğünde Takı Yerine Buzağı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Öğrencilerin Ulaşımını Kolaylaştıracak Yeni Yol
Öğrencilerin Ulaşımını Kolaylaştıracak Yeni Yol
DENEYAP’ta 401 Öğrenci Ter Döktü
DENEYAP’ta 401 Öğrenci Ter Döktü
Şükrüpaşa’dan Sezona Güçlü Başlangıç
Şükrüpaşa’dan Sezona Güçlü Başlangıç
Düğünde Takı Yerine Buzağı
Düğünde Takı Yerine Buzağı
Edirne Polisinden Velilere Eğitim
Edirne Polisinden Velilere Eğitim
MESLEĞİN KADIN USTALARI
MESLEĞİN KADIN USTALARI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.