• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
09:52
Evinde uyuşturucu bulundu
09:49
“Yapay Zeka Çevirisi ve Yeni Olanaklar” konferansı düzenlendi
09:49
Edirne Spor Kulübü 59 yaşında
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
SAĞLIK
Yayınlanma: 25 Ekim 2023 - 23:23

DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ

SAĞLIK
25 Ekim 2023 - 23:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ

Edirne 1. Murat Devlet Hastanesi'nde bir hasta yakını, acil serviste görevli doktor ve sağlık memuruyla tartıştıktan sonra belindeki silahı çıkararak tehdit etmesinden sonra sağlık çalışanları da sağlıkta yaşanan şiddet sonrası ses yükselttiler.

Edirne Sağlık – Sen, Edirne 1. Murat Devlet Hastanesi'nde yaşanan şiddet olayı sonrası hastane önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler. Üyelerin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasını sendika adına açıklamayı  Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan yaptı.

Yine  sağlıkta şiddet belası ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Turhan, “Sabaha karşı 04:00 sularında acil servise cep telefonundan çalan şarkıyı kapatma zahmetinde bile bulunmadan, muayene alanına kadar gelen bir vatandaşın, görevli hekimin müziği kapatmasını belirtmesi sonrasında önce belindeki silahı gösterme, sonrasında da silah çekerek görevlilere doğrultma ve çıkan arbedeler silsilesi şeklinde cereyan eden olaylar; bir kadın doktor, bir kadın hemşire ve bir de tıbbi sekreter arkadaşımızı yine sağlıkta şiddet belasıyla karşı karşıya getirmiştir.

"Gün geçmiyor ki sağlıkta yeni bir şiddet haberi duymayalım. Her gün bir yenisi eklenen şiddet olayları, sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal almıştır. Kim tarafından, ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, hem sağlık çalışanlarına hem de toplum sağlığına yapılmış bilinçsiz, ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez bir suçtur.

Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırılar, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır. Sağlık çalışanına uygulanan şiddet, topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması üzüntü verici olduğu kadar, bezdirici ve düşündürücüdür”dedi.

BEYAZ MELEKLER OLDUĞUNU UNUTMAYIN

Turhan, “Günün en ıssız vakti olan sabahın dördünde tüm büyükler, tüm idari amir sıfatı olanlar, ilin tüm ileri gelenleri yataklarında uyurken, işte o gece acilde görevli üç arkadaş başta olmak üzere, acil bünyesindeki diğer birimlerde, yoğun bakımlarda, ameliyathanelerde, yataklı servislerde, 112 istasyonlarında dur durak bilmeden, uykuyu aklına getirmeden karınca misali çabalayan sağlık mesleği mensuplarıdır Türkiye Cumhuriyeti Devletinin devlet olma vasfının ifasını gerçekleştirenler. Gece birileri başlarını yastığa rahatça koyuyorsa, beyaz meleklerin orada olduğunu bilmesindendir” diye ifade etti.

HASTANE YARALARA MERHEM OLMAK İÇİN VAR

Hastaneler niteliği ve niceliği bakımından onlarca kamu görevlisinin yaralara merhem olmak için, içinde bulunan bir kurum olduğundan bahseden Turhan, “ Yüzlerce hastanın da şifa bulmak için tedavi gördüğü bir kamu kurumudur. Gecenin o yarısı birileri gelip işini yapan meslektaşlarımıza silah gösterebiliyorsa, sonrada çekip onlara doğrultabiliyorsa bunu önce devletin, devleti idare edenlerin düşünmesi gerekir, çünkü o silah, dün gece aslıda memuruna değil, doğrudan devlete doğrultulmuştur.Atılan bazı adımlar hukuki uygulama noktasında yeterli ciddiyet gösterilmediği için maalesef cılız kalmıştır, bu sebeple Sağlıkta şiddet olgusunun çözümüne henüz çok uzağız. Burada önemli kıstas aslında şudur, ne zaman bir sağlık çalışanının kendisine yapılan sözel veya fiziki bir saldırı beyanı, kamu otoritesi tarafından bir hasta tarafından sağlık çalışanı için yapılan şikayetten daha değerli görüldüğü vakit çözümün ilk adımını atmış olacağız” diye konuştu.

HABER: MERT SOYLU

,

 

                                                                                             

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
KARA GÖLDE, KARA TABLO
KARA GÖLDE, KARA TABLO
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
PROF. DR. MERYEM AKTOZ İÇİN EMEKLİLİK TÖRENİ DÜZENLENDİ
PROF. DR. MERYEM AKTOZ İÇİN EMEKLİLİK TÖRENİ DÜZENLENDİ
ilan.gov.tr
Son Haberler
Evinde uyuşturucu bulundu
Evinde uyuşturucu bulundu
“Yapay Zeka Çevirisi ve Yeni Olanaklar” konferansı düzenlendi
“Yapay Zeka Çevirisi ve Yeni Olanaklar” konferansı düzenlendi
Edirne Spor Kulübü 59 yaşında
Edirne Spor Kulübü 59 yaşında
SANSÜR, HALKIN İRADESİNE YÖNELİKTİR
SANSÜR, HALKIN İRADESİNE YÖNELİKTİR
AKALIN'DAN, TRT’YE ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI
AKALIN'DAN, TRT’YE ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI
DOKTORLARA TABANCAYLA KORKU DOLU ANLAR YAŞATAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
DOKTORLARA TABANCAYLA KORKU DOLU ANLAR YAŞATAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.