AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’nin içme suyu temininde ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aksal, kentin içme suyunun sağlandığı Kırklareli Kayalıköy Barajı’nda ki suyu bitti. Bu durumun ciddiyetle ele alınması gerekiyor. Edirne’nin içme suyunun uzun vadeli planlamalarla güvence altına alınması şart ” dedi.
Aksal, AK Parti Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam’ın “Kayalıköy Barajı’ndan Edirne’ye su veremeyiz” yönündeki açıklamasının kamuoyunda tepki çektiğini ancak bu sözlerin, sorunun görünür hâle gelmesini sağladığını ifade ederek, “Gökhan Bey böyle demese, Edirne Belediyesi’nde suyu takip eden arkadaşlar barajdaki durumun farkında bile değildiler ” diye belirterek, yerel yönetimin bu konudaki duyarlılığının yetersiz olduğunu ileri sürdü.
İçme suyu meselesinin siyasi tartışma konusu yapılmaması gerektiğini belirten Aksal, tüm kurumların iş birliği içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti. “Edirne halkının sağlıklı ve kesintisiz suya erişimi için herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Bu artık bir siyasi tartışma değil, bir şehir güvenliği meselesidir,” ifadelerini kullandı.
Aksal; “İçme suyu her zaman önceliktir. Sulama planlaması yaparken birinci sırada içme suyu gelir. İkinci sırada hayvanların içme suyu, üçüncü sırada da tarımsal sulama gelir. Aslında Edirne’de çok ciddi bir içme suyu sorunu var. Edirne’nin içme suyu Kayalı Barajı’ndan geliyordu. Kayalı’da su olmadığını biliyoruz. Süloğlu Barajı’ndan Edirne’ye içme suyu temini var. Orada da uzun yıllardır içme suyu hattına çok iyi bakım yapılmamış. DSİ’nin yaptığı bir proje var. Bu yaza yetişeceğini zannetmiyorum. Çünkü çok geç kalındı. Bu işlerin çok erken planlanması gerekiyordu. AK Parti Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam, ‘Kayalı Barajı’ndan su vermeyiz’ dediğinde birçok insan tepki gösterdi. Tabi ki Edirne’ye su vermeyiz gibi bir şey söz konusu olamaz ama aslında Gökhan Bey söylemese bizim belediyede suyu takip eden arkadaşların barajda su olmadığının farkında bile değildiler. Bir yanda milletvekilinin açıklamaları ne kadar su var diye düşünmeye sebep oldu belki. Bu işleri belediye takip ediyor, bize gelen bir talep yok bu konuda. Ümit ediyorum planlamasını yapmışlardır. Çok sıcak ve kurak bir yaz geçiriyoruz. İnşallah Edirne’de vatandaşlarımız içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya kalmazlar.” HABER:SEVDA GÜZEY





