• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
11:27
Çok sayıda turisti misafir ediyor
11:26
Buğday hasadı gece yapılıyor
11:01
Edirne’de Basketbola Veda
11:00
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
10:10
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
10:09
Suiçmez, Trakya’da risk yok
09:14
Doğal yaşam alanında çalışmalar sürüyor
09:04
Ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. EDİRNE'DE YENİ KARARLAR ALINDI
GÜNDEM
Yayınlanma: 30 Mart 2021 - 22:10

EDİRNE'DE YENİ KARARLAR ALINDI

GÜNDEM
30 Mart 2021 - 22:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EDİRNE’DE YENİ KARARLAR ALINDI
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda toplanan Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu, salgının önlenmesine yönelik bazı tedbir ve kısıtlamaların yapıldığı kararlar açıklandı.
Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu; aldığı kararda salgınla mücadelede kalıcı başarının sağlanması için temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulması büyük önem taşımaktadır.
Yapılan toplantıda alınan kararlarda,
İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi ile düzenlenen hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden düzenlendi.
  • Alınan kararlar kapsamında, Hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilecektir.
Hafta sonlarında ise sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacaktır.
  • Tüm risk gruplarında yeme içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerleri; Sağlık Bakanlığı Covid19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması ile mekânda bulunabilecek masa koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilerek ve HES kodu sorgulaması yapılarak, 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edeceklerdir. İlimizdeki işyerlerinde aynı masada en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecektir.
Yeme içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilmelerine karar verilmiştir.
- Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin ikinci bir karar alınıncaya kadar kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecektir.
- Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünlere bu hafta sonu (3-4 Nisan 2021) uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri için daha önceden tarih almış nikâh veya nikâh merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar (katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla) için muafiyet uygulanması kararı alınmıştır.
- Halı sahalar, kamuya ait olanlar hariç olmak üzere yüzme havuzlarının HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla ikinci bir karar alınıncaya kadar 09.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecektir.
- İnternet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler için süregelen uygulamaya uygun şekilde; % 50 kapasite sınırına uymak ve HES kodu sorgulaması yapmak kaydıyla ikinci bir karar alınıncaya kadar 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyette bulunabileceklerdir.
- Edirne Merkez ilçe Saraçlar Caddesi giriş ve çıkışı, Çilingirler Caddesi (Kervansaray) giriş ve çıkışı, Atatürk anıtı giriş ve çıkışı Balık Pazarı giriş ve çıkışı, Lari Camii giriş ve çıkışı, Saraçlar Caddesini gören sokaklar ile Çilingirler Caddesinde yer alan bariyerli kontrol noktaları kaldırılmıştır.
- İlimizde ayçiçeği, çeltik arazilerinde tarla hazırlıklarının, buğday ekili alanlarda gübreleme, ilaçlama faaliyetlerinin yapılabilmesi, çiftçilerin ekipmanlarının tamirat işlemlerini ve gübre, ilaç tedarikini sağlayabilmeleri amacı ile çiftçi belgesi veya ÇKS belgelerini yanında bulundurarak ikametgâhı ile çiftçilik faaliyetlerinin yapıldığı güzergâhta gidip gelebilmelerine, ilçe sınırları dışında belgesi olduğunu beyan edenlerin belgelerini ibraz etmeleri zorunlu hale getirilmiştir.
Ayrıca kahvehane ve kıraathanelerde tek kullanımlık bardak kullanılmasının sağlanmasına, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca karar verildi.
 
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İsmet
4 yıl önce

Açık a***lar ne zaman açılacak. kapalı a***lar açık, meralar kapalı. çok dahice düşünülmüş, düşünenin beynine sağlık böyle akıllı insanlar başımızadan eksik olmasın..

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
İlginizi Çekebilir
Çok sayıda turisti misafir ediyor
Çok sayıda turisti misafir ediyor
 Buğday hasadı gece yapılıyor
Buğday hasadı gece yapılıyor
Edirne’de Basketbola Veda
Edirne’de Basketbola Veda
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
ilan.gov.tr
Son Haberler
Çok sayıda turisti misafir ediyor
Çok sayıda turisti misafir ediyor
 Buğday hasadı gece yapılıyor
Buğday hasadı gece yapılıyor
Edirne’de Basketbola Veda
Edirne’de Basketbola Veda
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI
BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.