• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
13:40
Şahin: "Tandoğan'da Yükselen Ses Milletin İradesidir"
13:27
Hayvanseverlerden Edirne Belediyesi Doğal Yaşam Alanı'na Ziyaret
12:53
40 milyon sazan bölgedeki sularla buluştu
12:39
Selimiye'nin UNESCO Yıl Dönümüne Özel Koşu
12:27
Su kanalına devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Edirne'de 'Yerelde Eşitlik' İçin ilk adım atıldı
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Kasım 2024 - 15:27

Edirne'de 'Yerelde Eşitlik' İçin ilk adım atıldı

GÜNDEM
14 Kasım 2024 - 15:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Edirne’de ‘Yerelde Eşitlik’ İçin ilk adım atıldı

Edirne Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında örnek teşkil edecek büyük bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Edirne Belediyesi ve Hollanda Kralığı Başkonsolosluğu’nun iş birliğiyle yürütülen Matra programı kapsamında ‘Dirençli Bir Toplum İçin Yerelde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ projesi kapsamında çalıştayı gerçekleştirildi.

Edirne Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve dezavantajlı grupların haklarını merkeze alan Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı oluşturmak amacıyla, sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanlarının katılımıyla düzenlediği çalıştayda önemli adımlar attı.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Toplan Salonu’nda düzenlenen ve Doç. Dr. Selin Küçükkancabaş’ın moderatörlük yaptığı çalıştayda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar bir araya geldi. Çalıştayda kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı.

Edirne Belediyesi, toplumsal eşitlik ve kapsayıcılığı temel alan  3 yıllık hedefleri belirlemek üzere, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında önemli bir adım attı.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Toplan Salonu’nda düzenlenen çalıştaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı,Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Eskişehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Hollanda Kralığı Başkonsolos Yardımcısı Karin Jones Schaper, ve kadın belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Proje ortaklarından olan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Jones Schaper açılış konuşmasını gerçekleştiren isim oldu.

SCHAPERİ, ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ DİPLOMATİK İLİŞKİLER ÇOK DAHA ESKİLERE DAYANIYOR

Bu yıl, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bir yıl sonra imzalanan bir antlaşmanın sonucu olarak 100 yıllık dostluğumuzu kutladığımız özel bir yıl olduğunu ifade eden Shaper, “Bu vesileyle yıl boyunca toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da pek çok etkinlik düzenledik. Elbette ülkelerimiz arasındaki diplomatik ilişkiler çok daha eskilere dayanıyor; 400 yılı aşkın bir süredir iki ülkenin merkezi ve yerel yönetimleri ile toplumları arasında iş birlikleri söz konusu. Tüm bu düzeylerde, çeşitli ve dengeli bir temsil sağlamak için kadınların bakış açılarına ihtiyaç vardır. Yine de kadınların karar mekanizmalarında söz sahip olabilmesi ve toplumsal cinsiyete duyarlı bütçelemenin norm haline gelmesi için de yapılması gereken çok şey var.

Bunun sadece bir kadın meselesi olmadığını vurgulamak önemlidir. Cinsiyete dayalı tutum ve davranışlar değişmelidir. Erkeklere de önemli roller düşmektedir. Eşitliği geliştirme sorumluluğu herkes tarafından üstlenilmelidir. Umalım ki gelecek nesil için cam tavan gerçekten de kırılmış olsun. İlerlemeye devam etmek için heyecanlıyız. Birlikte başarabiliriz; birlikten güç doğar” dedi.

AKIN, HERKESİN HAKKINI SAVUNACAĞIMIZ BİR TOPLUM YARATANA KADAR DURMAYACAĞIZ

 

‘Dirençli Bir Toplum İçin Yerelde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ projesinin ev sahipliğini yapan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’da  proje ile ilgili konuştu.

Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak, ilk çalıştayımızın yerelde eşitlik konusunda olmasının ve sizlerle bu anlamlı çalıştay’da bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Gencan Akın, Çünkü biliyorum ki; her eşit adım, hepimizin geleceğini daha aydınlık kılacak.

"Dirençli Bir Toplum İçin Yerelde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi"nin temel amacı doğrultusunda, Edirne Belediyesi olarak, yerel eşitlik eylem planımızı, belediyemizdeki tüm müdürlüklerimiz ve şehirdeki paydaşlarımızla birlikte hazırladık.

Yerel eşitlik eylem planımız, toplumsal eşitliği günlük yaşamda kalıcı hale getirmek adına atılacak somut adımları içermektedir. Bu planla, Edirne'deki her bireyin daha eşit fırsatlarla karşılaşabileceği bir çevre yaratmayı hedefliyoruz. Eğitimden sağlığa, ekonomiden şiddetle mücadeleye kadar geniş bir yelpazede eşitliğin her yönünü ele alıyor, bu alanda atılacak her adımın toplumsal yapıyı dönüştüreceğine inanıyoruz. Bu sürecin başarısı, sadece belediyemizin değil, tüm paydaşlarımızın iş birliğiyle mümkün olacaktır.Bu plan, sadece bir belge değil, aynı zamanda hep birlikte inşa edeceğimiz daha eşit, güvenli ve özgür bir toplumun yol haritasıdır” diye ifade etti.

CİDDİ ENGELLER BULUNMAKTADIR

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve güvenli bir toplum oluşturma yolunda hala aşmamız gereken ciddi engeller bulunmakta olduğunu dile getiren Gencan Akın, “Kadınların ve çocukların güvenliğini temin etmek, yalnızca bir yasal yükümlülük değil, aynı zamanda insani bir sorumluluktur. Hep birlikte, bu sorumluluğun bilinciyle hareket ederek, toplumsal eşitlik ve adaletin temellerini daha sağlam atmalıyız. Bugün burada attığımız adımlar, sadece bugün için değil, gelecekteki toplumumuz için de büyük anlam taşımaktadır. Eşitlik, adalet ve güvenlik her birimizin hakkıdır ve bu hakkı savunarak, daha güçlü bir toplum inşa etmeyi amaçlıyoruz.  Kadınların, erkeklerin ve çocukların eşit fırsatlara sahip olduğu, fırsat eşitliğinin her alanda güçlendirilmeye çalışıldığı bir toplum inşa etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Projemizin uygulanması için destek olan Hollanda Başkonsolosluğu’na ve Edirne’nin geleceğine inanan, bu yolda bizimle yürüyen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada attığımız bu adım, geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiriyor. Herkesin hakkını savunacağımız bir toplum yaratana kadar durmayacağız” diye konuştu.

HABER: MERT SOYLU

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Şahin:
Şahin: "Tandoğan'da Yükselen Ses Milletin İradesidir"
Hayvanseverlerden Edirne Belediyesi Doğal Yaşam Alanı'na Ziyaret
Hayvanseverlerden Edirne Belediyesi Doğal Yaşam Alanı'na Ziyaret
40 milyon sazan bölgedeki sularla buluştu
40 milyon sazan bölgedeki sularla buluştu
Selimiye'nin UNESCO Yıl Dönümüne Özel Koşu
Selimiye'nin UNESCO Yıl Dönümüne Özel Koşu
ilan.gov.tr
Son Haberler
Şahin:
Şahin: "Tandoğan'da Yükselen Ses Milletin İradesidir"
Hayvanseverlerden Edirne Belediyesi Doğal Yaşam Alanı'na Ziyaret
Hayvanseverlerden Edirne Belediyesi Doğal Yaşam Alanı'na Ziyaret
40 milyon sazan bölgedeki sularla buluştu
40 milyon sazan bölgedeki sularla buluştu
Selimiye'nin UNESCO Yıl Dönümüne Özel Koşu
Selimiye'nin UNESCO Yıl Dönümüne Özel Koşu
Su kanalına devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Su kanalına devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Derneklerden meclise tepki
Derneklerden meclise tepki

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.