• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:21
Hijyen kurallarına uymayan işletmeye ceza
12:20
DRONDAN KAÇAMADI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. "Eğitimde tasarruf olmaz"
GÜNDEM
Yayınlanma: 18 Eylül 2024 - 15:17

"Eğitimde tasarruf olmaz"

GÜNDEM
18 Eylül 2024 - 15:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Eğitimde tasarruf olmaz”

Okullardaki temizlik ve güvenlik personeli sorunu ile ilgili basın açıklaması yapan Eğitim İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, sorunların devam ettiğine dikkat çekerek, maalesef ki bu sorunun çözümü okul aile birlikleri aracılığıyla velilerimize yüklendiğini ifade ederek, Eğitim-İş olarak günlerdir eğitimin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz: Eğitimde tasarruf olmaz; çocuklarımızın geleceği ve sağlığı için gerekli kaynaklar öncelikli olarak eğitim kurumlarına aktarılmalıdır “dedi.
Eğitim İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar; Bilindiği gibi devlet okullarında eğitim ücretsizdir, ilk ve ortaöğretimde eğitim zorunludur. Bu sebepten dolayıdır ki anayasal bir hak ve zorunlu olan eğitimin hizmetlerinin devlet eliyle yürütülmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi gerekir. Buna rağmen eğitim öğretim başlarken birçok okulda kayıt olurken velilerden bağış adı altında para, temizlik, kırtasiye vb. malzemeler alması istenmektedir.
Okullarımızın şu an için en önemli sorunu temizlik yapacak hizmetli personel ve güvenlik görevlisi eksikliğidir. En değerli varlıklarımız geleceğin teminatı olan çocuklarımızın yaşam ve eğitim alanı olan okullarımızı temizleyecek hizmetli personel bulunamamaktadır. Çünkü 29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İşgücü Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli çalıştırmayı teşvik etmektedir. Bu yönetmelik kapsamında 10 aylık süreyle sözleşmeli olarak çalıştırılacak kişiler, programın ilk dört haftasında haftalık 37,5 saat ve beş gün, ilk dört hafta sonunda haftalık yirmi iki buçuk saat ve üç gün çalışacaklar ve brüt 8 bin 447 TL gibi komik bir ücrete çalışmak zorunda bırakılmıştır. Asgari ücretin yarısı bile olmayan açlık sınırının da çok altında olan bu ücretle tabi ki kimse çalışmak istememektedir. Bu iş için başvuru yapanlar daha okullara gitmeden bu şartlarda çalışmaktan vazgeçmişlerdir.
Eğitimden sorumlu Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN, okullarda hizmetli personellerin 10 Eylül'de işe başlayacağını açıklamasına rağmen henüz okullarda hizmetli personel ihtiyacı giderilmemiş ve okullar temizlik konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamaya devam etmektedir.
Anlaşılan o ki devlet okulları ve okul idarecileri çaresizlikle baş başa bırakılmış, okul aile birliklerinin yani velilerin kendince çözümler üretilmesi beklenmektedir. Yani okullarımızı, velilerimizin vicdanları ayakta tutmaya devam edecektir. Edirne'de bu sorunları aşmak ve temiz bir ortamda eğitim verilebilmesi için temizlik personeli ücretlerinin okul aile birlikleri aracılığıyla velilerden toplanacağı duyumları gelmeye başlamıştır. Edirne halkı; eğitime önem veren, çocuğunun eğitimi için her şeyini feda eden fedakar, cefakar bir halktır. Fakat kamusal bir alan olan devlet okulunda temizlik ve güvenlik ihtiyacını karşılamak yoksulluk sınırının altında maaşla yaşamak zorunda bırakılan halkımızın görevi değil Milli Eğitim Bakanlığının görevidir.
Geçici gündelik çözümler bölgelere göre okullar arasındaki dengeyi daha da bozacaktır. Okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarını geçici çözümlerle değil, kalıcı ve kadrolu personel istihdamıyla karşılamalıdır. Okul yöneticilerini ve velileri zor durumda bırakan bu duruma son verilmelidir.
Eğitim-İş olarak günlerdir eğitimin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz: Eğitimde tasarruf olmaz; çocuklarımızın geleceği ve sağlığı için gerekli kaynaklar öncelikli olarak eğitim kurumlarına aktarılmalıdır.”HABER MERKEZİ

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hijyen kurallarına uymayan işletmeye ceza
Hijyen kurallarına uymayan işletmeye ceza
DRONDAN KAÇAMADI
DRONDAN KAÇAMADI
49 yıldır tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı
49 yıldır tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı
İpsala'da DSİ kanal temizliği gerçekleştirdi
İpsala'da DSİ kanal temizliği gerçekleştirdi
ilan.gov.tr
Son Haberler
Hijyen kurallarına uymayan işletmeye ceza
Hijyen kurallarına uymayan işletmeye ceza
DRONDAN KAÇAMADI
DRONDAN KAÇAMADI
49 yıldır tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı
49 yıldır tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı
İpsala'da DSİ kanal temizliği gerçekleştirdi
İpsala'da DSİ kanal temizliği gerçekleştirdi
İpsala MYO'da mezuniyet töreni düzenlendi
İpsala MYO'da mezuniyet töreni düzenlendi
ÖĞRENCİLER ULAŞIMDA ABONMAN SİSTEMİ İSTİYOR
ÖĞRENCİLER ULAŞIMDA ABONMAN SİSTEMİ İSTİYOR

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.