• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:01
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
15:34
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
15:29
Sulama kanalına düşen kişi öldü
15:12
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
15:06
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
14:58
Başkan Gencan’dan Kadın Üreticilere Anneler Günü Ziyareti
14:45
Çerkez’den Huzurevinde Anneler Günü Ziyareti
14:28
Ellerinde Çiçek, Yüreklerinde Özlem
14:09
B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem
13:58
Edirne Açık Hava Müzesi Gibi
13:53
Balkanlı’dan Anneler Günü Mesajı
12:36
Doktorlar ve Anneler Aynı Takımda
12:10
Anne Adaylarına Doğum Öncesi Rehberlik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. "EĞİTİMİ VE İDARESİNİ SORGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
EĞİTİM
Yayınlanma: 03 Eylül 2021 - 09:28

"EĞİTİMİ VE İDARESİNİ SORGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

EĞİTİM
03 Eylül 2021 - 09:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“EĞİTİMİ VE İDARESİNİ SORGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Edirne Veli Der Derneği Başkanı Benay Ataçay Gürsel, “Bizler eğitimin vazgeçilmez bileşeni olarak çocuklarımızın geleceği adına eğitimi ve idaresini sorgulamaya, araştırmaya devam edeceğiz” dedi.
Konu eğitim olunca her şeyi bilmek zorundayız diye altını çizen Edirne Veli Der Başkanı Benay Ataçay Gürsel; “ Bilemezsek de uzmanından, diğer velilerden yardım alabilmeliyiz. Çünkü okula giden bizim çocuğumuz. Okulda olabilecek her türlü olumsuzluğa karşı önceden önlem almak idarelerin sorumluluğu ise de sorgulamak ve gözlemlemek, gerekirse denetlemek de biz velilerin görevidir. Denetlenmeyen, sorgulanmayan her yerde, her işte sorunlar oluşabilir.
Uzun bir aradan sonra okullarımız açıldı, açılacak. Bu kadar uzun süre kullanılmayan binaların aksayan, eskiyen yerleri onarıldı mı örneğin? Bina ve hizmet alanları güvenli duruma getirildi mi? Pandemi koşulları nedeniyle okulların evrensel hijyen ortamı idareler tarafından sağlanabildi mi? Tüm bu ve benzeri sorular yanında okullarımızın bazıları depreme dayanıksız olduğu tespiti ile onarıma tabi tutulmakta. Gazi İlkokulumuz yıkıldı ve maalesef yeri boş kaldı. Okulun öğrencileri dağıtıldı ki bu durum eğitim açısından büyük olumsuzluktur. Üzüldük. Öğretmenlerimizin evi yıkıldı ve yerine yenisi yapılmadı. Öğretmenlerimiz adına veliler olarak üzüldük.
Yaşanan her gün yeni bir şeyler gördük, olumsuzluklarda işleyişi anladık. Eğitime müdahil olmayı öğrendik. En son 80. Yıl Lisesi’nin fotoğrafları yansıdı basına. Deprem nedeniyle onarıma alınmıştı. Okullar açılıyor ama onarım bitmemişti. Bu kez veliler olarak onarım ihalelerini araştırmayı öğrendik. TMMOB üyesi mühendis dostlarımız yardım etti. Veli olarak da sorumluluk aldıklarından kendilerine teşekkür ederiz.
 Açık ihale usulü ile edilen Edirne 80'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Güçlendirme ve Onarım İşi 2020 yılı Temmuz ayında ihale edilmiş. İhale sonrası beş gün içinde işe başlama şartı var ve 120 günde bitirilmesi planlanmış. İhale şartlarını nasıl izleyeceğimizi öğrendik ama teknik şartnamelerini uzun uzun anlayacak kadar öğrenmedik elbette. Kaba bir şekilde incelediğimizde ise gözümüze çarpan durumu kamuoyu ile paylaşma gereği gördük.
Okulun güçlendirme ve onarım işinin ihalesi 2020 Temmuz yapılmış ve 120 gün süre verilmiş. 2021 yılı Ağustos sonunda teslim edildiğini öğrendiğimizde günleri saydık. Yuvarlama olarak 13 ay yani 395 gün ediyor. Nedenini mutlaka yetkililer biliyordu ama 120 çarpı üç desek bile 360 yapıyor. Yani bu zamanda üç kez aynı iş yapılıyor iken neden zamanında yapılmadı da yerel gazetelerde haber olunca ve okulların açılmasına çok az bir zaman kala tamamlanıp teslim edildi?
Bu olumsuz duruma neden düşüldü? Göz mü yumuldu yoksa yüklenici firma; ‘nasıl olsa okullar kapalı, başka işleri bitirelim sonra da bu işi bitiririz, nasıl olsa iktidar arkamızda!’ düşüncesine mi kapıldı? Bu kadar savsaklanmış bir durumdan sonra onarım ve güçlendirmenin güvenilirliği de sorgulanabilir durumda değil mi? Biz veliler teknik şartnameleri elbette tek tek inceleyecek değiliz. Buna olanağımız da yok. Ancak biz velilerin vergileri ile emeğinin karşılığını tüm kamu çalışanları gibi elde eden görevliler var. Bizler adına okulu teslim alan bu teknik sorumlularının şartnamelerdeki ayrıntıları iyi incelediklerinden emin olmayı çok isteriz.  Biz veliler 80. Yıl Lisesi’nde olduğu gibi eğitim alanındaki kamu yatırımlarını artık inceleyeceğiz. Hayat boyu öğrenecek çok şeyimiz var ve eğitimdeki kamu ihaleleri, işleyişler de ilgi alanımızın içindedir. Mühendis velilerimiz ile de daha güçlü ve örgütlüyüz.
Bizler eğitimin vazgeçilmez bileşeni olarak çocuklarımızın geleceği adına eğitimi ve idaresini sorgulamaya, araştırmaya devam edeceğiz. Bu kararlılıkla tüm öğrencilerimize ve özellikle onarılıp güçlendirilen 80'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine sağlıklı bir eğitim öğretim yılı dileriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ÖĞRENCİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR
ÖĞRENCİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR
MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINA KULÜBE YAPTILAR
MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINA KULÜBE YAPTILAR
İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI
İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI
"ASKIDA OKUL KIYAFETİ" KAMPANYASI
ilan.gov.tr
Son Haberler
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
Sulama kanalına düşen kişi öldü
Sulama kanalına düşen kişi öldü
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
SAROS KÖRFEZİNDE ÇÖP SORUNUNA TEK ÇARE; AKTARMA İSTASYONU
SAROS KÖRFEZİNDE ÇÖP SORUNUNA TEK ÇARE; AKTARMA İSTASYONU

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.