• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
09:56
Gözler İl Trafik Komisyonu’nda
09:43
Uzunköprü'de okul servisleri denetlendi
09:38
KRİPTO HESABINDAN 46 BİN 837 TL ÇALINDI
09:38
LALAPAŞA’DA 6 KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
09:27
CUMHURİYET MAHALLESİ’NE KAYKAY PARKI
09:24
Çiğ süt fiyatı 5 aydır sabit, üreticinin gözü ekimde
09:23
Edirne'de sağanak etkili oluyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Emek Pazarına barakaya esnaf tepkili
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Mart 2017 - 08:01

Emek Pazarına barakaya esnaf tepkili

Edirne’de İlhan Koman Parkı’nda kurulan Kadın Emek Pazarı belediye tarafından yeni düzenleme yapılarak baraka konulmasına Bedesten Çarşısı esnafının tepkilerine neden oldu.

GÜNDEM
01 Mart 2017 - 08:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Emek Pazarına barakaya esnaf tepkili
Uzun yıllardan beri ev hanımları evlerine katkı sağlamak amacıyla yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünlerinin satışının yaptığı Kadın Emek Pazarı’nda yeni düzenleme ile baraka konulmasına devamlı açık kalması ve Tarihi Bedesten Çarşısı’nın etrafının kapanacak olmasından dolayı esnaf tepkilerini dile getirdi. Esnaflar konulmak istenilen barakalara köpek kulübesi benzetmesi yaparak yakışmadığını söyledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu gazetecilere yaptığı konuşmada düzenlemeyi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yetiştirmek istediklerini belirterek, “Kadın Emek Pazarı’nın tekrar düzenlenmesi için söz verilmişti, çünkü bu kadınlar kışın soğukta, yağmurda, çamurda sıkıntı yaşıyorlardı. Sadece o da değil belli dönemlerde Ramazan da Bayram gibi özel günlerde de kalmak istiyorlar. Bunun çözmek adına belediye başkanımız Recep Gürkan bir söz vermişti kadınlarımıza en önemlisi de gece burada eşyalarını taşımayacaklar birlikte olacağız. Onunla ilgili bir alan çalışması yapılıyordu, İlhan Koman Parkının içinde değil ama bir üst alanda küçük barakalardan evler yaparak satışlarının buradan yapmalarını sağlamak. Bu işin tabi bir maddi boyutu var ama bizim en çok önemsediğimiz kadının evden çıkması ve sosyal yaşamın içinde hayat bulması var. Bu yüzden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yetişmeye çalışıyoruz. Pazar her gün açık kalmayacak, belli günlerde satış yapılacak” dedi.

Edirne Bedesten Çarşısı Esnaf Başkanı Hakan Fındıklı, “Burada esnaf haklı olarak tepkisini dile getiriyor. Bedesten etrafı yıllardır kapalı ilk bu park kurulduğunda Hamdi Sedefçi buraya getirdi. Bize söylenen şuydu bir tek Cuma günleri açılacak.  Onsan sonra bu bayanlar burada 29 Ekim, 30 Ağustos, Bayram, seyran haftada 2-3 gün açılmaya başladı bu emek pazarı. Tabi bu barakalar buraya konulduğunda her gün açılacak. Burada emek satıyorlar, yaptıkları ürünleri satıyorlar, ama çarşının içinde bunları satanlar da var. Bu esnafın da düşünülmesi lazım, yani esnafın fikri alınmadan bu işlerin yapılması hoş değil. Biz bedesten çarşısının etrafının açılması için gayret ediyoruz” İfadelerini kullandı. 

Bedesten esnaflarından Mehmet Ali İpek ise “Tarihi eserleri koruyacağımıza daha çok kapatıyoruz, böyle olmaması gerekiyor. Belediye Başkanımız iyi güzel insanlara istihdam sağlamaya çalışıyor ama bu Edirne’nin merkezinde yapılacak bir iş değil bu, daha uygun bir yer bulunabilirdi” şeklinde konuştu.

Bedesten esnaflarından Tevfik Tavşantepe de “El işi yapan insanlardan değil yani, onlar tabi ki yapsın işini onların işine engel olmuyoruz ama yeri burası değil. Bu barakaların burada durması hoş değil, bu tarihi çarşı Osmanlının en eski eseri Edirne’deki bunun önünü kapatarak mı yapacak bu kadınlar. Burasını Belediye başkanımız temizleyeceğine, aydınlatacağına bize söz verdi. Yukarıya konacak, orası da uygun değl ama İlhan Koman Parkı içine konmasından daha iyi iye düşünüyorum. Sonra öbür taraftaki esnaf Uğur Mumcu tarafından önü kapalı, burası da kapanacak, benim kiram 3 bin TL kim verecek bunu? Hangi insan çarşıyı görecek te içeriye girecek. Hangi turist kafilesini buraya sokacaksınız? Benzetme biraz abes oldu ama köpek kulübeleri gibi barakaları mı kayacaksınız buraya görüntü öyle maalesef. Biz peşin vergimizi veriyoruz devlete kiramızı veriyoruz” diye konuştu.

Kadın Emek Pazarında satış yapan kadınlardan Firdevs Deveci ise “Burada satış yapan kadınların ihtiyaçları var. Az da olsa evine ekmek götürebiliyorlar. Eski camii altına alınmasının önemi yok, yeterki biz satış yapalım. Orada olması, burada olması sorun değil bizim için. Bedesten esnafı da bizden kazanıyor, yün alıyoruz. Ama bunlar böyle yaparsa biz de onlardan alışveriş yapmayız” diye tepkilerini ortaya koydu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gözler İl Trafik Komisyonu’nda
Gözler İl Trafik Komisyonu’nda
Uzunköprü'de okul servisleri denetlendi
Uzunköprü'de okul servisleri denetlendi
KRİPTO HESABINDAN 46 BİN 837 TL ÇALINDI
KRİPTO HESABINDAN 46 BİN 837 TL ÇALINDI
LALAPAŞA’DA 6 KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
LALAPAŞA’DA 6 KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
ilan.gov.tr
Son Haberler
Gözler İl Trafik Komisyonu’nda
Gözler İl Trafik Komisyonu’nda
Uzunköprü'de okul servisleri denetlendi
Uzunköprü'de okul servisleri denetlendi
KRİPTO HESABINDAN 46 BİN 837 TL ÇALINDI
KRİPTO HESABINDAN 46 BİN 837 TL ÇALINDI
LALAPAŞA’DA 6 KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
LALAPAŞA’DA 6 KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
CUMHURİYET MAHALLESİ’NE KAYKAY PARKI
CUMHURİYET MAHALLESİ’NE KAYKAY PARKI
‘Sen değiş dünya değişsin’
‘Sen değiş dünya değişsin’

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.