Emekliler, maaşlarından kesilen ilaç katkı payına rağmen eczanelerde ilave ücret ödemek zorunda kalınca adeta ikinci bir şok yaşıyor. Emeklilerin sağlık hizmetlerinden yararlanırken karşılaştıkları bu ek mali yüklerin kaldırılmasını ve ilaç katkı payı ile fiyat farkı uygulamalarının yeniden düzenlenmesini istiyorlar.
Emekliler, maaşlarından yapılan ilaç katkı payı kesintilerine ek olarak eczanelerde karşılaştıkları fiyat farkından dolayı mağduriyet yaşadığını, ilaçlarını almakta zorlandıklarını ifade eden Eczacı Şükrü Ciravoğlu, emekliler fiyat farkından yakınıyorlar ancak, bizim Eczacı olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.
SIKINTILAR ARTMIŞ DURUMDA
Emeklilerin ilaçları almakta zorlandığını belirten Eczacı Şükrü Ciravoğlu, “Genel sağlık sigortası kapsamında reçeteleri karşılanmakta olan emeklilerimizde gerek maaşlarından kesilecek olan miktarlar gerekse de eczaneye ödemek zorunda olduğu miktarlar bakımında sıkıntılar artmış durumda. Tabi bunu genel geçim sıkıntılarından soyutlamak olanaksız bir genel sıkıntı var bunlarla ilgili. Şimdi burada reçetenin karşılığında eczaneye ödemesi gereken bir reçete katkı payları var, muayene ücreti var, ilaç katılım payı var, ilaç fiyat farkları var. Bir şekilde bunlarla ilgili tamamen hiç ödemesiz olan şeyler de var bazı reçetelerde, rapor kapsamına gelen bazı ilaçlarla ilgili ama bunlarda bile bazen fiyat farkları çıkıyor.
Dolayısıyla bir cebinden para çıkması söz konusu veya maaştan kesinti söz konusu. Yani daha sonra maaştan kesileni de gördüğünde veya o anda cebinden çıkanı öderken sıkıntı yaşıyor ve emekliler yakınıyorlar. Bizim Eczacı olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yok” diye konuştu.
HABER: MERT SOYLU





