Trakya Üniversitesi’nin tapulu binası atıl vaziyete çürümeye yüz tutmaya devam ediyor.Tarih konak ve evleriyle meşhur mahallelerden olan Dilaverbey Mahallesi’nde T.Ü’ye ait ev arazine kayıtlı bina çürümeye terk edildi.
Dilaverbey Mahallesi Muhtarı Necmettin Ersaçmış, “25 sene öncesinde mahallemizde yaşayan bir hayırsever Trakya Üniversitesi’ne bu evin bulunduğu arsayı bağışladı. Evin bağışlamasından sonra buraya T.Ü tarafından bir çivi bile çakılmadı. Bu arsayı en azından çevrelesinler yada bir tabela koysunlar” dedi.
Topkapı Caddesi’nde bulunan binanın yan bahçesinde alkol ve uyuşturucu bağımlıların uğrak noktası haline geldi. Trakya Üniversitesi’nin binaya sahip çıkmaması ve atıl vaziyete bırakılmasına mahalle halkı tepkili.
BU EVE SAHİP ÇIKILSIN
25 seneye yakın bir zamanda bir hayırseverin Trakya Üniversitesi’ne bağışladığını ifade eden Dilaverbey Mahallesi Muhtarı Necmettin Ersaçmış, “Mahallemizde eski evlerin çokluğu dikkat çekmektedir. Bu zamanda evin sahiplerine ulaşmakta bile zorluk çekmekteyiz. Üniversiteye ait böyle bir binanın atıl vaziyete durması çok kötü. Bu bina ve bahçesinde alem yapıyorlar. Zamanında bir hayırseverin bağışlaması ile burası okula geçti. Bu bina büyük bir bina ve arazisi de geniş. Buranın atıl bir vaziyete kalması üzücü. Sonuçta Üniversitenin malı bu geniş araziden her türlü faydalanabilir. Buranın atıl vaziyete durmasına T.Ü’ye hiç yakışmıyor. Bu sokakta yaşayan vatandaşlardan çok şikayet alıyoruz. Evin yıkılması yada yanması durumunda zorluk yaşanır” dedi.
HABER: MERT SOYLU





