ET FİYATLARINA BÜYÜK ZAM: KIYMA 500 LİRA OLDU
Et fiyatları son bir haftada 40 TL’lik bir artışla adeta uçtu. Bu durum hem kasapları hem de vatandaşları şaşkına çevirdi. Edirne’de 1 kilo kıyma ortalama 500 liradan satılmaya başlandı.
Yılbaşından bu yana en çok konuşulan zamların başında et geliyor. Kuzu karkas ete geçtiğimiz hafta başında gelen zamlar henüz soğumadan, yeni haftada gelen zam yine sofrayı vurdu. Kuzu karkas etin fiyatı son dönemde neredeyse her hafta artarak devam ediyor. Alışveriş yapmak için kasapların yolunu tutan vatandaşlar, et fiyatlarının cep yaktığını görünce ya gramla almayı tercih ediyor ya da alamadan kasaptan ayrılmak zorunda kalıyor.
Edirne’de bir kasabın reyonundaki et fiyatları şöyle; Kuzu kuşbaşı 670 TL, Kıyma 500 TL, Kuzu külbastı 680 TL, Antrikot 650 TL ve Dana kuşbaşı 530 TL. Edirne’nin Fatih ve Şükrüpaşa Mahallelerinde bulunan kasap ve bazı marketlerde ise fiyatların biraz daha pahalı olduğu görüldü.HABER:ŞENER URFA





