Evcil hayvanlarını terk edenlere yönelik ağır yaptırımlar içeren yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. Buna göre, hayvanını sokağa terk edenlere 86 bin 350 TL idari para cezası uygulanacak.
Hayvan haklarının korunması ve sahipsiz hayvan sayısının azaltılması amacıyla hayata geçirilen düzenleme, 1 Ocak itibarıyla resmen uygulanmaya başlanacak. Yeni uygulama kapsamında, evcil hayvanların sorumluluk bilinciyle sahiplenilmesi ve terk edilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Yetkililer, düzenlemenin etkin bir şekilde uygulanabilmesi için denetimlerin artırılacağını, ihlallerin ise titizlikle takip edileceğini vurguladı. Hayvanların yaşam hakkını korumaya yönelik bu adımın, toplumda farkındalık oluşturması ve caydırıcı olması bekleniyor. HABER MERKEZİ





