• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
09:32
Hasat yapan biçerdöver yandı
08:57
Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. GELENEK BOZULMADI,KAKAVA ATEŞİ YAKILDI
GÜNDEM
Yayınlanma: 05 Mayıs 2020 - 14:41

GELENEK BOZULMADI,KAKAVA ATEŞİ YAKILDI

GÜNDEM
05 Mayıs 2020 - 14:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GELENEK BOZULMADI,KAKAVA ATEŞİ YAKILDI
Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve baharın gelişini müjdeleyen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, COVİD-19 salgını nedeniyle iptal edildi. Ancak 1400 yıldır her 5 Mayıs’ta yakılan dev Kakava Ateşi,  Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Romanları temsilen Çeribaşı Fikri Ocak tarafından geleneği sürdürmek adına sembolik olarak yakıldı. Dev Kakava Ateşi bir kez daha Türkiye’nin dört bir yanına ve tüm dünyaya sağlık, sevgi, barış, huzur ve bereket ulaştırması için yandı.

Sarayiçi Er Meydanı’nda yakılan Kakava Ateşi öncesinde tüm önemler alındı. Sosyal mesafeye de oldukça dikkat edildi.  Belediye tarafından alana gelen basın mensuplarına maske dağıtıldı. Kakava Ateşi’ni Romanları temsilen yakan Çeribaşı Fikri Ocak, Kakava Ateşi’nin bütün dünyaya sağlık getirmesini dileyerek, 2021 yılında düzenlenecek olan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’ne tüm dünyayı ve Türkiye’yi davet etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Kakava Ateşi’nin tüm dünyaya sağlık getirmesini diledi. Gürkan, “Baharın habercisi olan ve 1400 yıldır aralıksız olarak kutlanan baharın müjdecisi Kakava ve Hıdırellez’in bugün tekrar yıl dönümündeyiz. Tabii ki gelenekler çok önemli yaşamamızda ama sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz. Sağlık bazen geleneklerin de önüne geçiyor. Biz sağlık tedbirlerine de dikkat ederek, geleneğimizi de yaşatmak için Sayın Valim ile beraber böyle bir karar aldık. Dedik ki, bu yıl Kakava’nın 1400 yıldır devam eden gelenekselliğini kesmeyelim ama sağlık tedbirleri nedeniyle de sadece çeribaşımız, Belediye Başkanı ve Sayın Valimiz 3 kişi bütün toplumu temsilen, bütün devleti ve halkı temsilen Kakava Ateşi’ni yakalım. Baharın bize getireceği bollukla, bereketle, sağlıkla inşallah bu zor günleri atlatacağız. Koronavirüs de ülkemizde, şehrimizde çok iyi gidiyor. İnşallah baharla birlikte bu virüsün de ülkemizden ve dünyadan gitmesine sebep olacaktır. Baharın müjdecisi olan Kakava -  Hıdırellezin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Edirne Valisi Ekram Canalp de COVİD-19’a karşı millet ve devletin çok etkin bir mücadele yürüttüklerini söyledi. Hem Türkiye’de hem de Edirne’de Koronavirüsüne karşı mücadelenin kesitsiz bir şekilde devam ettiğini belirten Canalp, “Bu mücadelenin bu şekilde sürdürülebilmesi için belli fedakarlıkların yapılması gerekiyor. Şuanda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız uzun zamandır büyük bir fedakarlık gösteriyorlar. Pek çok vatandaşımız zaruri haller dışında evlerinde kalarak, belli bir fedakârlığı yürütüyorlar. Bugün Kakava Şenlikleri’ni de sembolik olarak gerçekleştiriyoruz. 14 asırlık bir geleneği sadece 3 kişinin katılımı ile bugün burada sembolik olarak kutluyoruz. Bugün yaptığımız bu fedakarlıklar önümüzdeki yıllardaki şenliklerin çok daha coşkulu olmasına bir temel teşkil edecektir” diye konuştu.

2020/05/2020-05-05-14-43-52.jpg
2020/05/2020-05-05-14-43-55.jpg
2020/05/2020-05-05-14-43-57.jpg
2020/05/2020-05-05-14-43-59.jpg
2020/05/2020-05-05-14-44-03.jpg
2020/05/2020-05-05-14-44-06.jpg
2020/05/2020-05-05-14-44-09.jpg
2020/05/2020-05-05-14-44-11.jpg
2020/05/2020-05-05-14-44-14.jpg
2020/05/2020-05-05-14-44-17.jpg
2020/05/2020-05-05-14-44-20.jpg
2020/05/2020-05-05-14-44-22.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hasat yapan biçerdöver yandı
Hasat yapan biçerdöver yandı
Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor
Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor
Edirne’ye Kent Ormanı Yapılacak
Edirne’ye Kent Ormanı Yapılacak
KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI
KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI
ilan.gov.tr
Son Haberler
Hasat yapan biçerdöver yandı
Hasat yapan biçerdöver yandı
Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor
Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor
Edirne’ye Kent Ormanı Yapılacak
Edirne’ye Kent Ormanı Yapılacak
KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI
KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI
Edirne İl Genel Meclisi temmuz ayı toplantıları başladı
Edirne İl Genel Meclisi temmuz ayı toplantıları başladı
Son dakika… Toplantı sona erdi Erdoğan açıklama yapıyor
Son dakika… Toplantı sona erdi Erdoğan açıklama yapıyor

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.