• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
11:04
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
11:03
Yaban hayatı görüntülendi
09:39
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Güneser: "Hayır kazanacak"
SİYASET
Yayınlanma: 14 Nisan 2017 - 08:01
Güncelleme: 20 Nisan 2017 - 10:37

Güneser: "Hayır kazanacak"

Edirne siyasetinde Karaoğlan lakabıyla tanınan Gürkan Güneser ile 16 Nisan referandumu ve sonrası hakkında detaylı bir röportaj yaptık. Güneser’in yaptığı çalışmalardan, 16 Nisan referandumu öncesi ve sonrası hakkında konuştuk. Hayır çalışmalarından bahseden Güneser, 16 Nisan referandumundan Edirne’de yüzde 75’in üzerinde ‘Hayır’ sonucu alınacağını belirtti. Röportaj: Bekir TÜCCAR

SİYASET
14 Nisan 2017 - 08:01
Güncelleme: 20 Nisan 2017 - 10:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güneser: “Hayır kazanacak”
REFERANDUMDAN NE ÇIKAR? EVET VEYA HAYIR ÇIKARSA SİZCE YÜZDE KAÇ OLUR?

Bu anayasa değişikliği ile getirilmek istenen sistemin Türkiye için iyi olacağını düşünmüyorum. İlerideki zamanlarda Türkiye’yi kötü etkileyeceğini, özgürlüğünden ekonomisine, köyünden, illerine kadar pek çok yerde farklı sorunların ana nedeni olacağını düşünüyorum. Köylerden ilçelerine, caddelerinden mahallelerine kadar pek çok yerde halkımız ile bir araya gelme fırsatım oldu. Gördüğüm tablodan Hayır tercihinin yüzde 75’den fazla çıkacağına eminim. Türkiye genelinde zamanında beraber siyaset yaptığımız dostlarımızda, tanıdıklarımızda, iş yaptığımız insanlarla görüştüğümde de ‘Hayır’ tercihinin daha yüksek olduğunun kanaatine varıyorum. Sebebi çok basit Hayır diyenler haklı olanlar. Hayır diyenler doğru söyleyenler olduğu için. Evet değil Hayır çıkacak. Bizim bir siyasi geçmişimiz var. Hiçbir şekilde de bunu gittiğimiz yerde kullanmıyoruz. Çünkü bu yaptığımız Hayır çalışmaları bir seçim kampanyası, milletvekili, belediye başkanlığı seçimi gibi bir çalışma değil. Gittiğim yerlerde siyasi kimliğimle değil, Vatandaş Gürkan Güneser olarak anlatıyorum ve görüştüğüm hiçbir yerde saygısızlık ile karşılaşmadım. Ancak anlattıklarımıza yönelik soru soranlar var. ‘Evet’ tercihini kullanacakların tereddütleri olanlar var. Vatandaşlarımıza soruyorum; ‘Ali abi 8. maddeyi bana anlatsana ya da Ahmet amca sen 4. maddenin ne olduğunu biliyor musun veya Kardeşim sen 3. maddeyi biliyor musun biraz bahsetsene bana’ gibi konuşmalarımız oluyor. Ancak yapılacak olan referandum ve de yeni anayasa hakkında fazla bilgiye sahip olamadıklarını anlıyorum. Anlatıyorum; ‘Bunlar sizin kabahatiniz değil, bütün imkanlar ellerindeyken size doğruyu anlatmıyorlar. Maddeler değişince neler olacağını anlatmıyorlar. Vaktiniz varsa ben size anlatayım’ şeklinde oluyor. Gayet net bir şekilde anlattığıma inanıyorum. Vatandaşlarımıza soruyorum; Bir partinin genel başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı olursa, o Cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi? Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanı olarak, yüksek yargının atamasını yaparsa, yargı bağımsız ve tarafsız olabilir mi?  Cevapları tabi ki Hayır oluyor.

 

FARKLI PARTİLİ OLUP DA HAYIR TERCİHİNİ KULLANACAĞINA DAİR CEVAP ALABİLİYOR MUSUNUZ?

AKP’nin daha çok seçmeni olan, ‘Evet’ tercihini daha çok benimseyen yerlere özellikle gittim. Gittiğim yerlerde de en ufak bir tartışma yaşamadım. Edirne Demokraside farklı bir yer. İsim vermek istemiyorum ama şunu belirtmek istiyorum; Anlattıklarımdan 3-5 gün sonra beni arayıp fikrimizi değiştirdik ‘Biz Hayır diyeceğiz’ diyenler oluyor. Çalışmalardan sonra sizleri arayıp ‘Doğru söylüyorsunuz. Biz Hayır diyeceğiz’ olarak yanıt aldığınızda çok mutlu oluyorsunuz. Benim yaşadığım bu duyguların aynılarını farklı partili olanların da, çeşitli sivil toplum örgütlerin de yaşadığına eminim. Hayır çalışmalarının içinde hiçbir partiye üye olmayan çok insanlar da  var. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk daha o zamanlar bu gibi durumların yaşanacağını söylemiş. Atatürk’ün gençliğe hitabesinde ‘Ey Türk gençliği birinci vazifen’ ile başlayan satırlar tam da bugün için söylenmiş. Ben de oradan kendime vazife edindim.  Biliyorsunuz geçen seçimlerde Milletvekili adayı idim. Siyasete bundan sonra da devam edeceğim. Anayasa değişikliğini isteyenler durumu tamamen genel seçim havasına çekmeye çalışıyor. Sürekli yaptıkları havaalanlarını, köprüleri, yolları anlatıyorlar. Siz en kötü hükümette olsanız, En kötü belediye başkanı olsanız da en kötü muhtar da olsanız; bir şeyler yapmak için bu göreve geliyorsunuz. Bu bir seçim değil, genel seçim 2 yıl sonra orada anlatırsınız. Bugünün konusu köprü, yol vs değil. Bu bir rejim değişikliğidir. Yapılması istenen anayasa değişikliği Türkiye’nin yönetiliş şeklinden parlamenter sistemine kadar her şeyi etkileyecek. Tam 7200 tane kararnamede değişiklik olması gerekiyor. Bir hukukçu değilim ancak yetkili kişilerin konuşmalarından yapılan açıklamalarına baktığımda sistemde denetimin kalktığı görülüyor. Denetimin olmadığı bir yerde sorunlar ardı ardına meydana gelecektir.  Bu anayasa değişikliğini CHP’de getirse MHP’de getirse benim tercihim yine ‘Hayır’ olacaktır. Demokratik rejimden ayrılan otoriter bir rejime geçilen, her şeye dokunan ama kendisine dokunulmayan bir tek adam sisteminin ülkemiz için yararlı olacağını düşünmüyorum.

 

EVET YANITI EKONOMİYİ ETKİLER Mİ?

Ekonomi daha da bozulacak, yabancı yatırımcılar Türkiye’ye yatırım yapmayacaktır. Çünkü yapacakları tüm yatırım kendilerine değil, tek kişinin düşüncesine bağlı kalacaktır. Bu da güvensizlik yaratır. Güven, ticarette hem yurtiçi, hem de yurtdışı piyasalarda en önemli unsurdur. Pazar günü halkımızın kararı Hayır çıktığında, geleceğimiz olan gençler daha çağdaş, daha uygar ve çok daha demokrasi olan bir ülkede yaşayacaklardır. Son olarak tüm vatandaşlarımızı bu ülkenin belki de en önemli seçimi olan bu referandumda mutlaka oylarını kullanmaya davet ediyorum. Bu referandumun ülkemiz için HAYIR’lı olmasını diliyorum.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MİLLETVEKİLİ ÜN, 10 KASIM TÖRENLERİNDE ÖZGÜR ÖZEL’İN YANINDA
MİLLETVEKİLİ ÜN, 10 KASIM TÖRENLERİNDE ÖZGÜR ÖZEL’İN YANINDA
ETKİNLİKLERİN İPTAL EDİLMESİ ULUSUMUZU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR
ETKİNLİKLERİN İPTAL EDİLMESİ ULUSUMUZU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR
TARIM DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
TARIM DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
SEÇİMLERDE ÖRGÜTÜN GÖRÜŞLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİLECEK
SEÇİMLERDE ÖRGÜTÜN GÖRÜŞLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİLECEK
ilan.gov.tr
Son Haberler
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
Yaban hayatı görüntülendi
Yaban hayatı görüntülendi
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
40 Yaş Altına Faizsiz Konut Finansmanı Teklifi TBMM Gündeminde
40 Yaş Altına Faizsiz Konut Finansmanı Teklifi TBMM Gündeminde
Köse’den Proje Kapsamında Üretici Ziyareti
Köse’den Proje Kapsamında Üretici Ziyareti
Erasta kapılarını açtı
Erasta kapılarını açtı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.