• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:23
Edirne’de Sarı Bahar
11:04
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
11:03
Yaban hayatı görüntülendi
09:39
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Halka hem nutuk, hem kandil simidi
GÜNDEM
Yayınlanma: 24 Nisan 2017 - 08:01
Güncelleme: 24 Nisan 2017 - 11:46

Halka hem nutuk, hem kandil simidi

Edirne Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk kitabından 10 bin adet bastırarak23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Saraçlar Caddesi’nde halka dağıtımını gerçekleştirdi. Bekir TÜCCAR

GÜNDEM
24 Nisan 2017 - 08:01
Güncelleme: 24 Nisan 2017 - 11:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Halka hem nutuk, hem kandil simidi

Nutuk kitabının dağıtımını yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Maalesef format atıldı bayramlara. Bir milleti “millet” yapan ortak değerler vardır. Bayramlar da bu değerlerden biridir. Bu Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu,  bu ülkenin hangi şartlarda nasıl kazanıldığını anlatması açısından bu uğurda yazılmış en önemli eser olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını dağıtıyoruz.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili aynı güne denk gelince, Edirne Belediyesi de Saraçlar Caddesi’nde kurduğu stantlarda hem kandil simidi hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını halka dağıttı. Belediye Başkanı Recep Gürkan stantlara gelerek halkın hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, hem de Miraç Kandilini kutladı. Halka belediyenin özel olarak hazırlattığı Nutuk kitabı ile kandil simiti dağıtımını gerçekleştiren Gürkan, “Hem TBMM’nin 97. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz, hem Atatürk gibi bir dehanın, ebedi bir başkomutanın, kurucu Cumhurbaşkanımızın, dünyada ilk kez Türk çocuklarına armağan ettiği bayram olan ve uzun yıllardır da Türk çocukları ile dünya çocuklarının birlikte kutladığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Bugün aynı zamanda da kandil. Kandilimizin de mübarek olmasını diliyorum” dedi.

            20 bin adet kandil simidi, 10 bin adet Nutuk ve 10 bin adet Çocuk Hakları Bildirgesi isimli kitabı almak için vatandaşlar Belediye standında uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar özellikle Nutuk kitabının dağıtımı için Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti. Dağıtımın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir gazetecinin, “Siz CHP’li bir Belediye başkanı olarak bu tür değerlere çok sahip çıkıyorsunuz ama Türkiye genelinde bayramların bu özel günlerin içi boşaltılıyor mu” sorusu üzerine, “Maalesef format atıldı bayramlara. Bir milleti “millet” yapan ortak değerler vardır. Bayramlar da bu değerlerden biridir.” şeklinde konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sabah Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene, Belediye olarak çelenk sunmamalarına rağmen yakasına milletvekilliği rozetini de takarak katıldığını kaydeden Belediye Başkanı Recep Gürkan: “Nasıl acılar bizi birbirimize kenetliyorsa, sevinç günleri de bayramlar da bizi birbirimize kenetler. Farkındaysanız ben bu sabah, çelenk koymamamıza rağmen Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene de katıldım. Çünkü bu ülkenin kaderinde kurucu meclisin, gazi meclisin çok önemli bir yeri vardır. Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiştir. Dolayısıyla bugün TBMM’nin kurulduğu bu günde, eski bir milletvekili de olarak ama onun ötesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşı olarak da ben bu günleri kutlamayı, hem de geleceğe taşımayı kendime bir sorumluluk olarak görüyorum. Sadece bir sevinç günü değil, aynı zamanda bir sorumluluk ta. Bu gençlere, çocuklarımıza, vatanımızın güzel evlatlarına bunu anlatmamız ve hatırlatmamız lazım. Yoksa 10 – 20 yıl sonra kimse bugünleri hatırlamayacak. Kurtuluş Bayramlarımızı kimse hatırlamayacak. O yüzden bu günler önemli günlerdir. Bu değerler bir araya gelince insanlar millet haline gelir. Yoksa bir arada yaşayan insanlar olursunuz, millet olmazsınız. Bakın, 15 Temmuz darbe girişimi nasıl bastırıldı, “millet” olduğumuz için bastırıldı. Yani vatanımıza, milletimize, dinimize, bayrağımıza, meclisimize sahip çıkmak adına bastırıldı. O zaman demek ki bu günleri hep birlikte coşkuyla, mutlulukla, gururla kutlamamız gerekiyor. Aslında Atatürk’ün Nutuk kitabını okursak bunların hepsi orada var. Ben herkesin Nutuk kitabını okumasını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Edirne’de Sarı Bahar
Edirne’de Sarı Bahar
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
Yaban hayatı görüntülendi
Yaban hayatı görüntülendi
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Edirne’de Sarı Bahar
Edirne’de Sarı Bahar
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
Yaban hayatı görüntülendi
Yaban hayatı görüntülendi
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
40 Yaş Altına Faizsiz Konut Finansmanı Teklifi TBMM Gündeminde
40 Yaş Altına Faizsiz Konut Finansmanı Teklifi TBMM Gündeminde
Anadolu Ateşi ısıttı
Anadolu Ateşi ısıttı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.