Av yasağının 1 Eylül 2023 tarihinde bitmesiyle ‘Vira bismillah’ diyen balıkçıların ağlarına bu sezon geçen yıl fazla görülmeyen hamsi takılmaya başladı. Bu sene denizlerden bol çıkan hamsi hem vatandaşın hem de balıkçının yüzünü güldürüyor.
Balıkçı Yusuf Çimen, “İlk hafta 120 TL’den satılan hamsi bu hafta sonu itibaren 50 TL’den balıkçılarda satılmaya devam ediyor. Hamsi’nin bu zamanlarda fiyatının normal seyretmesini bekliyoruz” dedi.
Balığın denizde ne kadar bol çıkarsa tezgahlardaki fiyatının da azaldığını ifade eden Çimen, “Sezon şuan harika gidiyor. İlk gün azdı balıklar, gittikçe balık çoğalıyor. Çok bol hamsi var bu sene. Şuan iri dediğimiz hamsi 120 TL’den diğer normal hamsi de 50 TL’den satılıyor. Şuan 50 TL’den satılan hamsi satılıyor. Şuan Sardalya 80 TL’den, Uskumru 100 TL’den, Çupra 160 TL’den ve Palamut’ta 125 TL’den satılıyor” dedi.
HABER: MERT SOYLU