Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Edirne İl Özel İdaresi’nin 2024 Mali Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili Edirne İl Genel Meclisi’ne sunum yaptı.
Ciğerci, 2024 yılındaki çalışmaların verimli geçtiğini ve 2025 yılında da bu çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Özellikle su konusuna hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Ciğerci, köy yollarını sıcak asfalt ile buluşturduklarını ifade etti. 2025 yılı hedefinin 100 km’lik asfalt olduğunu söyledi.
“2024 yılı bizim açımızdan verimli bir yıl geçti” diyen Ciğerci, sıcak asfalt çalışmalarının önemli bir seviyeye ulaştığını ve 100 km üzerinde hem köy yollarında hem de ihtiyaç duyan belediyelerde destek vererek bu çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Ciğerci, Yeni yılda da inşallah Nisan başında, Ramazan bayramından sonra sıcak asfalt çalışmalarına yeniden başlamış olacağız. Hava şartları da uygun görünüyor.” Ayrıca, “2024 yılı içerisinde yaklaşık 54 km'ye yakın satı kaplama yolu da yaptık.
Yol çalışmalarında belli bir seviyeye ulaştıklarını vurgulayan Ciğerci, ekleyecekleri araçlarla daha güçlü şantiyeler oluşturarak yol yapımını hızlandıracaklarını belirtti. Kısa vadede tekrar 100 km’ye yaklaşacak asfalt hedefi koyduklarını söyledi.
Yalnızca yol anlamında değil, çiftçilik sulama, içme suyu ve kanalizasyon gibi projelerde de 2024 yılında yaklaşık 64 projenin tamamlandığını aktaran Ciğerci, “Bu projeler arasında yarım kalan veya tamamlanması gerekenler var. Bunların %95’i 2025 yılı yatırım programımızda yer almakta. İçme suyu temel bir ihtiyaç olduğu için bütçe durumuna aldırış etmeden bu projeleri hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl tamamlanan Havsa Hükümet Konağı’nın aktif olarak kullanıldığını ve diğer projelerin de ilerlediğini belirtti. Enez Hükümet Konağı’nın inşaatının yükseldiğini, Keşan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının da devam ettiğini ifade etti. Keşan Jandarma Komutanlığı binasının tamamlandığını ve faaliyetlerin sürdürüyoruz” dedi.
Ayrıca, tarımsal sulama projelerine de devam ettiklerini, ve GES yatırımlarını da artırmak istediklerini söyledi. Eskiyen ve tıkanan kanalizasyon hatlarına anında müdahale ettiklerini de ekledi.
Ciğerci, Geçtiğimiz yıl tamamlanan Havsa Hükümet Konağı’nın aktif olarak kullanıldığını ve diğer projelerin de ilerlediğini belirtti. Enez Hükümet Konağı’nın inşaatının yükseldiğini, Keşan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının da devam ettiğini ifade etti. Keşan Jandarma Komutanlığı binasının tamamlandığını ve faaliyetlerin sürdüğünü vurguladı.
Bu yıl Lalapaşa ve Meriç ilçelerinde jandarma komutanlığı binalarının yatırım programında yer aldığını ve ihalelerini yapacaklarını belirtti. Ayrıca Karaağaç’taki semt sahasının tamamlanmak üzere olduğunu da sözlerine ekledi. İlimizin merkezinde tarih ve kültürel yapıların korunması için bir seferberlik başlatıldığını anımsatan Ciğerci“Tarihi Manyas Karakolu’nun ihale tarihini önümüzdeki hafta almayı umuyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
HABER: MERT SOYLU





