Aile sağlığı merkezlerinde çalışan hekimler, hemşireler ve ebeler, tartışmalı yönetmeliği protesto etmek için ülke çapında yeniden iş bırakma eylemi yapıyor.
Aile sağlık merkezlerinde özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlattığı 5 günlük iş bırakma eylemi kapsamında, Edirne’de aile hekimi doktorlar iş bıraktı. Öte yandan sağlık ocaklarına tedavi için giden vatandaşlar ise doktorları yerlerinde bulamadı. Mağdur olan hastalar doktorların göreve dönmelerini istedi.
Aile sağlık merkezlerinde “emeğimiz geleceğimizdir. Emeğimiz yok ayıldığı için bizde yokuz.2- 6 Aralık’ta iş bırakıyoruz” şeklinde kapılara yazı yapıştırıldı. Sabah erken saatlerde doktora gelen vatandaşlar yazıyı görerek en yakın hastaneye gitmeye çalıştı.
Hekimler, yönetmeliğe olan itirazlarını bir kez daha göstermek için 2-6 Aralık arasında yeniden iş bırakma eylemi yapıyor. Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği, hekimlerin ve meslek örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen 1 Kasım’da yürürlüğe girdi.
“Bana da yazık değil mi?”
Hastalandığı için Aile sağlık merkezlerine gelen Neriman Özbağ, “ Geldim doktorlar çalışmayacakmış Cuma gününe kadar, şimdi ben buradan hastaneye kadar gitmek zorundayım. Git gel 60 lira vereceğim , param da yok tekrar eve gidip komşudan para alıp acile gideceğim. Bana da yazık değil mi? burada doktor olmaz ise milletin hali ne olur düşünün ”dedi.
Hastalardan Murat Kaynar ise, “Geldik doktorlar yokmuş , çok mağdur olduk bu soğuk havada dolmuş ile tekrardan hastaneye gideceğim” şeklinde konuştu. HABER: MESUT ÇINAR





