• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:55
Sporcular, Meriç Nehri’nde antrenmanlarını sürdürüyor
12:15
Otellerde Kırkpınar yoğunluğu
12:15
Orhan Okulu formunda
11:55
İBB KENT ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KIRKPINAR KONSERİ
09:32
Hasat yapan biçerdöver yandı
08:57
Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. HELVACI AİLENİN 3. KUŞAK TEMSİLCİSİ
GÜNDEM
Yayınlanma: 11 Şubat 2024 - 19:04

HELVACI AİLENİN 3. KUŞAK TEMSİLCİSİ

GÜNDEM
11 Şubat 2024 - 19:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HELVACI AİLENİN 3. KUŞAK TEMSİLCİSİ

Edirne'de helvacı Gökhan Ergülen, dede mesleğini geleneksel usullerle devam ettiriyor.

Helvacı ailenin 3. kuşak temsilcisi olan Ergülen, müşterilerine günlük taze helva sunmak için sabahın erken saatlerinde üretim tesisine gidiyor.

Ergülen, pancar şekerine ilave ettiği su ve çöven otunu bakır teknede kıvama gelinceye kadar karıştırıyor, ardından kentte yetiştirilen susamdan üretilen tahini ilave ediyor. Elle yoğurma sürecinin ardından helva hazır hale geliyor. Dedesinin 1933 yılında başladığı helvacılığı sürdüren Ergülen, üretimin ardından dükkana giderek müşterilerini bekliyor.

Ergülen, AA muhabirine, dedesi ve babasından öğrendiği pişirme usullerini sürdürdüğünü söyledi. Helvasının lezzetinin, yerli susamdan elde edilen tahin ve geleneksel yöntemlerden geldiğini belirten Ergülen, "Ana maddeler tahin ve pancar şekeri çok önemli. Daha sonra elimiz ve gözümüzle lezzetli bir helva hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.

Ergülen, lezzetli helva yapımını öğrenmek için uzun bir çıraklık dönemi gerektiğini ifade etti. Ata mesleğini severek sürdürdüğünü anlatan Ergülen, şunları kaydetti: "Helvada kullanılan malzemelerin ölçüsünü belirlemek ustalık istiyor. Şeker ve tahin kıvama geldikten sonra kürek ve elle belirli aralıklarla karıştırılır. Sonra helvanın içindeki şeker kırıntıları eriyene kadar yoğurulur.

Tahin helvası enerji veren bir tatlıdır ve vücut ısısını artırır. Bundan dolayı kış aylarında daha çok tüketilir. Yoğun çalışma dönemimiz havaların soğumasıyla başlayıp nisana kadar devam eder. Sınır kenti olmamız nedeniyle Bulgaristan ve Yunanistan'dan da müşterilerimiz var. Tahin helvasını çok beğeniyorlar." aa

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sporcular, Meriç Nehri’nde antrenmanlarını sürdürüyor
Sporcular, Meriç Nehri’nde antrenmanlarını sürdürüyor
Otellerde Kırkpınar yoğunluğu
Otellerde Kırkpınar yoğunluğu
Orhan Okulu formunda
Orhan Okulu formunda
İBB KENT ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KIRKPINAR KONSERİ
İBB KENT ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KIRKPINAR KONSERİ
ilan.gov.tr
Son Haberler
Sporcular, Meriç Nehri’nde antrenmanlarını sürdürüyor
Sporcular, Meriç Nehri’nde antrenmanlarını sürdürüyor
Otellerde Kırkpınar yoğunluğu
Otellerde Kırkpınar yoğunluğu
Orhan Okulu formunda
Orhan Okulu formunda
İBB KENT ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KIRKPINAR KONSERİ
İBB KENT ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KIRKPINAR KONSERİ
Hasat yapan biçerdöver yandı
Hasat yapan biçerdöver yandı
ÖĞRENCİLERİNDEN SEMAZEN GRUBU KURULDU
ÖĞRENCİLERİNDEN SEMAZEN GRUBU KURULDU

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.