Türkiye Ticaret Bakanlığı, Yunanistan’da çiftçiler tarafından başlatılan grev nedeniyle sınır kapılarında yaşanan aksamalara ilişkin önemli bir duyuru yayımladı. Yapılan açıklamada, grevin 15-21 Aralık tarihleri arasında sürmesinin beklendiği bildirildi.
Bakanlık açıklamasına göre, Yunanistan’da çiftçilerin başlattığı grev nedeniyle Yunanistan tarafındaki yolların TIR geçişlerine kapatılması sonucu, 02 Aralık 2025 akşam saatlerinden itibaren İpsala ve Kipi Gümrük Kapılarında TIR işlemleri yapılamıyor. Ayrıca Yunanistan’ın Bulgaristan sınırında bulunan Ormenio Gümrük Kapısı’nın da çiftçiler tarafından kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.
Grev kapsamında, frigorifik TIR’larda taşınan balık, yumurta, meyve-sebze, çiçek, tıbbi malzemeler ile ADR belgesine sahip kimyasal madde taşıyan tankerlerin grevden muaf tutulması için gerekli girişimlerin yapıldığı belirtildi.
Öte yandan, Yunanistan’ın Bulgaristan ve Makedonya’ya açılan diğer sınır kapılarında da grev nedeniyle eylemlerin yapılacağı ve bu kapılardan da TIR geçişlerine izin verilmeyeceği ifade edildi.
Ticaret Bakanlığı, bu süreçte TIR’ların alternatif gümrük kapılarına yönlendirilmesinin önem arz ettiğini vurguladı. HABER MERKEZİ
GÜNDEM
Yayınlanma: 08 Aralık 2025 - 11:39
İpsala ve Kipi'de TIR Geçişleri Durduruldu
GÜNDEM
08 Aralık 2025 - 11:39
İlginizi Çekebilir





