• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:58
Minikler Cumhuriyet İçin Uçurtma Yaptı
15:44
GENCAN, CUMHURİYET COŞKUSUNU ÇOCUKLARLA PAYLAŞTI
11:13
46 Yıllık Gelenek Mezunları Buluşturdu
10:48
TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
10:45
KAZA YAPTI, MOTOSİKLETİNE BİR ARAÇ DAHA ÇARPTI!
10:39
VERESİYE VERMEDİLER, TEHDİT EDİLDİLER!
10:34
FAİZSİZ KREDİ VAADİYLE 57 BİN TL'LİK VURGUN!
09:43
EDİRNE VALİLİĞİ’NDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
09:35
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE CUMHURİYET COŞKUSU
09:34
İPSALA’DA CUMHURİYET COŞKUSU
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İLÇE HABERLERİ
  3. İŞİTME ENGELLİLERİN KAMUDAKİ "SESİ" OLACAKLAR
İLÇE HABERLERİ
Yayınlanma: 05 Aralık 2022 - 00:19

İŞİTME ENGELLİLERİN KAMUDAKİ "SESİ" OLACAKLAR

İLÇE HABERLERİ
05 Aralık 2022 - 00:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İŞİTME ENGELLİLERİN KAMUDAKİ
Kırklareli'nde işitme engellilerin kamu hizmetlerinden daha etkin yararlanabilmeleri amacıyla kamu kurumlarında görevli personele Türk işaret dili eğitimi veriliyor.
Kırklareli Valiliği koordinasyonu ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde, sağlık çalışanlarından öğretmenlere kadar birçok kamu kurumunda görev yapan personel, işaret dilini öğreniyor. Bu eğitimle engelli bireylerin, kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerinin daha etkin ve hızlı çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.
Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türk İşaret Dili Tercümanı Yasemin Öztürk, AA muhabirine, Türkiye'de 3 milyona yakın işitme ve konuşma engelli bireyin yaşadığını söyledi. Her bir vatandaşın devletin tüm imkanlarından eşit yararlanma hakkına sahip olduğunu ifade eden Öztürk, işitme ve konuşma engelli bireylerin hastanede, işyerinde, okulda, yolda ve her alandaki ihtiyaçlarını anlayıp çözüm bulabilmenin önem taşıdığını kaydetti.
"TÜM KAMU PERSONELİNE İŞARET DİLİNİ ÖĞRETMEYİ AMAÇLIYORUZ"
Eğitimlere ilk etapta 158 personelin katıldığını anlatan Öztürk, "Bütün kamu ve kuruluşlarda çalışan personele işaret dilini öğretmeyi amaçlıyoruz. İşitme engellilerin kullanabildiği tek dil işaret dili. O yüzden bütün kamu kurumlarında ve toplumun her yerindeler." diye konuştu. İşaret dilini öğrenen herkesin mutlaka bir gün işitme engelli bireye yardım edebileceğini söyleyen Öztürk, şöyle devam etti: "Bu proje ile işitme engelli bireylerin kamudaki işini kolaylaştırmayı, mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yaşayabilmelerini amaçlıyoruz. İşitme engelli bireylerin kamu ve kurumlarında yani devlet dairelerinde işlerini daha kolaylaştırmak adına personellere işaret dilini öğretmenin daha sağlıklı olabileceğini düşündük ve işe başladık."
İşaret dili öğrenen Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Nur Kılınç da işi gereği engelli bireyler ile çok fazla karşılaştığını belirtti. Aldığı eğitimle işitme engellilere yaşamlarında kolaylık sağlayabileceğini anlatan Kılınç, "Onlarla karşılaştığımızda, hastane ortamında, muayeneye geldiklerinde, ilk aşamada onlara kolaylık sağlayabilmek amacıyla bu kursu almak istedim. Hastaneye gelen işitme engellilerle bundan sonra karşılaştığımda işlerini biraz daha kolaylaştırabileceğimi, hiç değilse hastane ortamında onlara yardımcı olabileceğimi düşünüyorum." diye konuştu.
TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu Müdür Yardımcısı Çağatay Edesen, işaret dili eğitiminin, bütünleştirici eğitim kapsamında da önemli olduğunu vurguladı. Edesen, öğrencilerin işitme engelli velileriyle işaret dili sayesinde daha rahat iletişim kurabileceğini dile getirdi. Toplamda 120 saat verilen eğitimlerin belirli aralıklarla sürdürüleceği belirtildi.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MİLLİ YELKENCİNİN HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
MİLLİ YELKENCİNİN HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
RAMAZAN ÇÖREĞİ GELENEĞİ
RAMAZAN ÇÖREĞİ GELENEĞİ
MEHTER TAKIMI SAHURA UYANDIRDI
MEHTER TAKIMI SAHURA UYANDIRDI
"KEŞAN 1. DEPREM ÇALIŞTAYI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ilan.gov.tr
Son Haberler
Minikler Cumhuriyet İçin Uçurtma Yaptı
Minikler Cumhuriyet İçin Uçurtma Yaptı
GENCAN, CUMHURİYET COŞKUSUNU ÇOCUKLARLA PAYLAŞTI
GENCAN, CUMHURİYET COŞKUSUNU ÇOCUKLARLA PAYLAŞTI
46 Yıllık Gelenek Mezunları Buluşturdu
46 Yıllık Gelenek Mezunları Buluşturdu
TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
KAZA YAPTI, MOTOSİKLETİNE BİR ARAÇ DAHA ÇARPTI!
KAZA YAPTI, MOTOSİKLETİNE BİR ARAÇ DAHA ÇARPTI!
ENGELLİ ÖĞRENCİLER TEMSİLİ BELEDİYE PERSONELİ OLDU
ENGELLİ ÖĞRENCİLER TEMSİLİ BELEDİYE PERSONELİ OLDU

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.