• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:08
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
16:45
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
16:32
EGD’den Karakoç’a ziyaret
15:59
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
15:05
Aksal’dan Keşan Belediyesi İçin Personel Çıkışı
15:04
Geldi’den Öğrencilere Eğitim Desteği
14:38
Bitkisel üretim destekleri artırıldı
13:59
Çakır ailesinin mutlu günü
13:59
Başsavcı Sarıca’dan Yücegök’e Ziyaret
13:35
Meclis Şiddet Değil Hizmet Yeridir
13:33
Balık Pazarında Kavun Bereketi
11:19
Edirne'de Kazı Kazan Çılgınlığı
11:18
Edirne-Halkalı Seferi Durduruldu
10:28
Araçta Bıraktığı Eurolar Çalındı
10:23
CHP 103. Yılını Kutluyor
10:22
MHP Edirne'de Yeni Yönetim
10:00
Süloğlu Okulları Eğitime Hazır
09:53
Aksal'dan Edirne Belediyesi'ne Personel Eleştirisi
09:49
Gencan: Edirne İçin Çok Çalıştık
09:37
Lalapaşa'da muhtarlar toplantısı yapıldı
09:37
Edirne’de Motosikletler Çarpıştı: 3 Yaralı
09:29
Edirne'de kamu yatırımları yerinde incelendi
09:26
Tarımsal Desteklere Zam
09:25
Enez Kocaali'de Yol Sevinci
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. KARMA EĞİTİME KARŞI ÇIKMAK BİLİME KARŞI ÇIKMAKTIR
GÜNDEM
Yayınlanma: 18 Eylül 2018 - 03:50

KARMA EĞİTİME KARŞI ÇIKMAK BİLİME KARŞI ÇIKMAKTIR

GÜNDEM
18 Eylül 2018 - 03:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KARMA EĞİTİME KARŞI ÇIKMAK BİLİME KARŞI ÇIKMAKTIR
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Karma eğitime karşı çıkmak bilime karşı çıkmaktır” dedi.

Pekcanlı yaptığı açıklamada, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı “karma eğitimi” tartışmaya açma çabalarıyla başladığını bildirdi. Cemaat ve tarikatların talepleri ve baskıları doğrultusunda karma eğitime ilişkin düzenlemeler yönetmelikten çıkartıldığı öne süren Pekcanlı, şunları kaydetti: FETÖ’den ders almayanların “ahmakça” çabaları geleceğimizi tehdit etmeye devam ediyor. Karma eğitime karşı çıkan zihniyetin gerekçesi ne? Dahi iyi bir eğitim mi?

Kadın erkek eşitliği mi? Kız çocuklarının okutulması mı? Kadın hakları mı?

Hayır! Bu zihniyet kadının okumasına da, çalışmasına da, eğlenmesine de karşıdır…

Kadını hep cinsel obje olarak görürler! Sokakta yürümesini dahi istemezler…

Kadın düşmanıdırlar! Bu zihniyet hayatın hiçbir alanında kadın ve erkeği eşit görmemiştir! Kadın ve erkeğin aynı sınıflarda okumasına karşı oldukları gibi, medeni kanuna da karşıdırlar. Kadına mirastan daha az pay verilmesini savunurlar.

Bu nedenledir ki, kadınları özgürleştiren, eğitim hakkını, seçme ve seçilme hakkını veren en büyük kadın hakları savunucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ortadan kaldırma gafleti içindedirler.

Karma eğitimin zorunluluğu, Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanununda yer almaktadır.  Yönetmeliklerle değiştirilemez! Çünkü “Anayasa”, “Yasa”, ”Tüzük, ve “Yönetmelik” hiyerarşisine aykırı düzenleme yapılamaz.  Yönetmelikler; kanuna aykırı düzenlenemez, kanun maddesini ortadan kaldıramaz, kanunu değiştiremez.  Bunu yapmaya çalışanlar kafalarını kuma gömenlerdir.  

Kaldı ki karma eğitim sistemi hayatın doğal akışının bir sonucudur. Hiçbir kanun maddesiyle kaldırılması söz konusu değildir. Eğitimde seçme hakkı değil, pedegojik olarak doğru olanın uygulanması esastır.

Karma eğitimden vazgeçmek, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini yıkmak demektir. Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmek demektir!

Herkesin iyi bilsin ki,   karma eğitimle oynarsanız kıyamet kopar…

Çünkü laik, bilimsel ve demokratik eğitimi ortadan kaldırma diye bir “hak” yoktur!

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı dağ gibi biriken sorunlarla başlıyor. 16 yılda, 6 Milli Eğitim Bakanı değişti. Şimdi görev sırası 7.Milli Eğitim Bakanında... Eğitim sistemini planlı bir şekilde; laik, bilimsel ve demokratik hedefinden uzaklaştıranlar, ellerini ovuşturarak bekliyor.

Eğitim; 81 milyonun sorunudur, gelecek planıdır, umududur. AKP'ye ve tek adamların insiyatifine bırakılmayacak kadar hayati bir konudur.

Eğitim sistemini felç edenler boşuna heveslenmesin, karanlık hedeflerine ulaşamayacaklar. Kimse umutsuzluğa kapılmasın... Eğitim çözümsüz değildir. Biz varız.

Laik, bilimsel, demokratik ve parasız eğitim hakkının herkese verilmesi için mücadelemiz devam ediyor, edecek...

 

EĞİTİMDE 12 SORUN 12 ÇÖZÜM

Eğitimde Fırsat-İmkan Eşitliği Sağlanmalıdır

Okullar açılmadan önce, devlet okullarında okuyan her çocuğa, eğitime katkı payı olarak 500 TL verilmelidir.  Özel okuldaki çocuğumuza 5000-TL verildiğine göre bu da verilebilir. Taşımalı eğitime son verilmelidir. İkili eğitim sistemi kaldırılarak, tam gün eğitim sistemine geçilmelidir. Birleştirilmiş sınıf uygulaması sonlandırılmalıdır.  Her okulda öğle yemeği ücretsiz verilmelidir. Velilerden kayıt parası ve okul masrafları alınmamalıdır.

 

ÜLKEMİZİN KIT KAYNAKLARINI BETONA DEĞİL BEYNE KANALİZE ETMELİYİZ

Tasarruf tedbirleri kapsamında Milli Eğitime ayrılan bütçeden kesinti yapıldı. Hiçbir medeni ülkede eğitim bütçesinden kısılarak tasarrufa gidilemez. Ülkenin can damarları kesilerek tasarruf yapılamaz...

Aksine krizlerin pençesinden kurtulmak için eğitime daha fazla bütçe ayırmak gerekir. Çünkü eğitime ayrılan pay geleceğe yapılan yatırımdır.

SEKA’yı özelleştirip kağıt ihtiyacımızı dışardan karşılamaya başladık. Şimdi çocuklarımızın kitaplarını basacak kağıt sıkıntısı yaşıyoruz.

Eğitimin Bilimsel Niteliğini Korumalıyız

Laik, bilimsel, demokratik ve herkese parasız eğitim verilmelidir.  Milli Eğitim Bakanlığı tarikat ve cemaatlerin eğitimle olan ilişksini kesmeli, kimi vakıf ve derneklerle yaptığı protokolleri derhal iptal etmelidir.

 

EĞİTİMDE PARADİGMA DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VARDIR

Sadece piyasacı, pragmatik ve çağ dışı eğitime dayalı öğretim programı anlayışı ile öğrenci yetiştirilemez. Eğitim felsefemiz çağdaş eğitim anlayışına dayanmalıdır.  Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, geleceğin dünyası ile buluşturan, çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel öğretim programları oluşturulmalıdır.

 

EĞİTİMDE DÖNÜŞÜM YAPARKEN PARTİZANCA DAVRANMAMALIYIZ

Eğitim sisteminin siyasallaşmasının önüne geçilmelidir. Talimatla değil liyakat esasına göre atama yapılmalıdır. Mülakat sistemine son verilerek, hak edenlerin ataması yapılmalıdır.  KPSS’de yüksek puan alıp atamaya hak kazanan, ancak mülakatta çok düşük puan verilerek elenen öğretmenlerin haklarının iadesi yoluna gidilmelidir.  Okul türleri Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir.  Talep edilmeyen çok az sayıda öğrencisi olan okul türleri, talep fazlası olan okul türlerine dönüştürerek sorun çözülmelidir.

 

EĞİTİM SİYASETİNİZİN UYGULAMA ALANI DEĞİLDİR

Eğitime siyaset sokulmamalıdır. Siyasetin etkisindeki eğitim bilimsellikten uzaklaşır. Kadrolaşmayı hedefleyen atamalar sonlandırılmalıdır. AKP'li eski milletvekillerinin Rektör olarak atanmaları kamu vicdanını yaralamıştır. Rektörlük için 3 yıl profesörlük şartının kaldırılarak, kişiye özel atama yapılması kabul edilemez.  Üniversitelerin siyasallaşması yanlıştır. Üniversiteler özgür üretim ortamları olmalıdır. Rektör ve dekanlar atamayla değil, öğretim üyeleri tarafından seçimle belirlenmelidir.  

 

SINAV ODAKLI EĞİTİM DERHAL TERKEDİLMELİDİR

Çocukların yeteneklerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkartacak eğitim modellerinin hayata geçirilmesi gerekir. Ezberci ve sınav odaklı eğitimden vazgeçilmelidir. Çocuklarımızı istemedikleri okul türlerinde okumaya zorlayan LGS sistemi kaldırılmalıdır.   Çocuklarımız ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre yönlendirilerek, istedikleri lise türünde okumaları sağlanmalıdır.  Başarının sırrı, öğrencilerin ilgi alanlarının ve yeteneklerinin tespit edilerek o alana yönlendirilmesinde gizlidir.

 

DARBECİ EĞİTİM ZİHNİYETİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR

12 Eylül zihniyetiyle eğitimde yola devam edemezsiniz. Bir an önce   erişilebilir, bölgesel farklılıkları giderilmiş, küresel düzeyde iddialı ve bilimsel eğitime geçilmelidir. 

 

EĞİTİMDE 1+8+4 SİSTEMİNE GEÇİLMELİDİR

Eğitim sistemi, 1 yıl okul öncesi eğitim olmak üzere, 13 yıla çıkartılmalıdır.

Eğitim yapısının ürettiği temel sorunlardan birisi de açık liselerdir. Bugün bu liselerde 1.586.823 öğrenci bulunmaktadır. Bu gidişle önümüzdeki yıl bu sayı 2 milyonu aşacaktır.

Eğitimin toplumla, ekonomiyle ve bilimle ilişkisini yeniden kurmalı ve ona göre etkin yapılanma, çağdaş-bilimsel içerik, yetişmiş öğretmen, güçlendirilmiş okul ve edilgen olmayan öğrenci dikkate alınarak eğitim yeniden yapılandırılmalıdır. 

 

ÖĞRETMENLERE HAK ETTİKLERİ DEĞER VERİLMELİDİR

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde birer maaş ikramiye verilmelidir. Öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e çıkartılmalıdır.  Öğretmenlerimizi az da olsa rahatlatmak için 2018 Eylül ayında ödenecek 1.121.- TL’lik hazırlık ödeneği de bir maaş seviyesine çekilmelidir. Tüm öğretmenler kadroya alınarak, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen ayrımına son verilmelidir. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu Çıkarılmalıdır. Bizim bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.

 

KARMA EĞİTİMDEN VAZGEÇİLEMEZ

1739 sayılı kanunda tanımlanmış olan karma eğitim Cemaat, tarikat ve kimi oluşumların baskısıyla Kurum Açma Kapatma Yönetmeliğinden çıkarılarak tartışmaya açılmıştır. Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu’ndaki “karma eğitim” zorunluluğunu görmezden gelenler, kafalarını kuma gömüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı karma eğitimden vazgeçilemeyeceğini, Cumhurbaşkanlığı ise karma eğitiminde esneklik sinyalleri veriyor.  Eğitimde çocuklarımızın üstün yararı söz konusudur. Pedegojik olarak doğru olan karma eğitim uygulamasıdır. Bunu da en iyi Milli Eğitim Bakanı bilir. 

 

 

 

 

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
EGD’den Karakoç’a ziyaret
EGD’den Karakoç’a ziyaret
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
ilan.gov.tr
Son Haberler
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
EGD’den Karakoç’a ziyaret
EGD’den Karakoç’a ziyaret
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
Aksal’dan Keşan Belediyesi İçin Personel Çıkışı
Aksal’dan Keşan Belediyesi İçin Personel Çıkışı
YORULMAZ’DAN ŞOK İDDİA
YORULMAZ’DAN ŞOK İDDİA

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.