Keşan Bal Üreticileri Birliği, üyeleri için kovandaki arıların kışlık yiyeceklerini karşılayan arı kekini kendi imkanları ile üretmeye başladı.Birliğin, Keşan Belediyesi Eski İtfaiye Binası yanında bulunan bürosunda gerçekleştirilen kek imalatının üyelerden gelen talep doğrultusunda sürdürüldüğü öğrenildi.Arı keki imalatında pudra çekeri, bal ve limon kabuğu kullandıklarını söyleyen Keşan Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Erkul,“Kek imalatımızı birlik üyesi arkadaşlarımız için yapıyoruz. Kovanlarda kışlayacak olan arılar bu keki yiyerek varlıklarını devam ettirecek.” dedi.Erkul, önümüzdeki günlerde üyeleri ve hatta talepte bulunacak civar arıcılar için petek üretimini de düşündüklerini, bu amaçla araştırma içinde olduklarını da bildirdi.
BÖLGE HABERLERİ
14 Kasım 2017 - 04:49
KENDİ İMKANLARIYLA ÜRETİYORLAR
BÖLGE HABERLERİ
14 Kasım 2017 - 04:49