Keşan bölgesinin yatırımı açısından en önemli çalışmalarından olan Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin çalışmalarına devam edile bilme adına sermaye artırıma gidildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’in başkanlığında gerçekleşen bütçe görüşmelerinde Edirne İl Özel İdaresi’nin ortağı olduğu Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde sermaye artırımına gidildi.
Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak Sermaye artırımı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç meclise yapılacak ödeme ile ilgili bilgi verdi.
Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 26.10.2023 tarih ve 07 sayılı kararı ile katılımcı kurumların Bir milyon 500 bin bedeli ödenmesine kararı verildiğini ifade eden Kılıç, “İl Genel Meclisinin 05.08.2020 tarihli ve 113 sayılı kararı İl Edirne İl Özel idaresi Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine yüzde 46,65 katılım payı oranı ve 7 üye ile katılmasına üye başı 173 bin 615,00 TL' den toplam bir milyon 215 bin 305,00 TL’nin ödenerek katılım sağlamıştı.07 Kararı ile 2020 yılından 2023 yılına kadar ülkemizde meydana gelen fiyat artışlarından dolayı Katılımcı kurumların toplam 1 milyon 500 bin TL sermaye arttırımı uygun görüldüğünü” ifade etti.
HABER: MERT SOYLU





